openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

Level 1Hong Kong
概要
食評 (3)
相片 (2)
餐飲業冇得救, 失敗由此開始!
Korean Loft Cafe
2023-08-03
在網上找食評覺得此店都不錯口碑。昨晚親自光顧得出有以下結果:-#屋邨商場來說裝修還是不錯。失敗之處:#首先由員工態度開始,不知道是否用了電話點餐之後,客人進了食肆和員工之間零交流, 他們就將自己代入為一個物流工作者,負責送餐上枱而已,面部表情到工作態度 ,絕對配得上係一個機械人。 食店真的是如此經營的話,與客人之間就好冷漠。 #其次食品標示為韓國餐廳 ,價錢亦都算喺屋邨裏面中價,食物完全感覺唔到用心製造,一點韓國風味都冇,就是兩舊麵粉 ,性價比就變得非常之貴。#我個人覺得如此一間餐廳 ,奉勸各位不要去,浪費鈔票。…查看更多
coolricky30 好有同感,我今日2023-8-11號就瀨野
2023-08-11
回覆
2023-08-02
$150 (Dinner)
希望佢可以用心去做好間食店
Nakitora Ramen (Ma Tau Wai Road)
2022-09-22
一間餐廳嘅成與敗,“天地人和”缺一不可。當然首推嘅就係食物的味道、質素, 其次還有是店舖嘅裝修,最後不能忽略嘅就係員工嘅服務態度 。這次光顧嘅感覺如下,當日一行三人到該店晚餐 ,充滿希望的因為是新開的店舖,本著日本拉麵嘅旗號一試無妨 ,去到嘅感覺。首先可能時間太早嘅關係六點半鐘左右,去到見到鋪頭嘅裝潢都合乎拉麵店嘅一般規格及擺設 ,可惜員工嘅態度入去嘅時候第一個接待嘅員工,畀我感覺係一位青年人,佢嘅行為及面部表情話畀我聽,你咁早嚟到好似阻住我開檔。 跟住坐落之後,就發覺有另一個看似主管級嘅人,喺度教訓佢嘅工作態度, 但我想我們是嚟消費及吃飯的,並不是看你如何管教員工, 所以食嘢嘅氣氛受到佢嘅影響之下大打折扣。跟住講到食物啦,既然打著日本拉麵嘅旗號,咁梗係要睇下個拉麵嘅質素啦,總括嚟講就係一碗(A貨)嘅日本拉麵,由拉麵材料嘅味道、質素、湯嘅濃淡度,完全都唔係嗰回事,唔敢話畀自己聽係一碗日本拉麵,只能話係碗湯麵 ,至於炸餃子同喺路邊攤食冇分別,無味道可言, 收到平均一個人百幾蚊 ,我就覺得有啲被[坑]嘅感覺 。最後總結:浪費咗店舖嘅裝修,由於人嘅關係,食物嘅關係,我諗都唔會考慮再嚟幫襯 ,但都希望老闆們見到此文章之後,可以做個好檢討, 對於我嘅批評,有則戒之,無則勉之。…查看更多
2022-09-20
$150 (Dinner)
喜歡就是喜歡
Freego Burger
2022-06-06
最近試過好多隻漢堡包,有好鬼佬嘅,有成百蚊個嘅,不過作為中國人的我,覺得呢度嘅漢堡包好食,最啱我。價錢合理,水準穩定,味道適中 ,偶然一次嘗試下,未嘗不是佳作,值得支持,另一提佢地亚姐的服務態度非常好。…查看更多
大蟲再生 打手一名!仲係親中的!
2022-09-30
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice