Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (2)
相片 (19)
抵食下午茶菠蘿包紅豆冰
LOK TIN CAFE (Cheung Lee Commercial Building)
2024-07-27
星期日嘅5:30試做完facial 經過見到有間茶餐廳有菠蘿飽賣即刻醒起自己晏晝都未食,望落有位即入。樓面姐姐介紹有兩個菠蘿包餐,菠蘿油配紅豆冰$30,有煎蛋、煙肉、蕃茄菠蘿包餐就$39,一陣返屋企仲要食飯,咁就揀個$30啦!呢度人手落完單,覆一覆WhatsApp杯紅豆冰就到,睇埋其他餐牌,菠蘿油都嚟埋,🫘冰叫咗少冰,好香帶雲呢拿奶味,🫘軟糯😋,好快飲剩得番半杯嗱嗱臨食飽先,不過菠蘿包唔熱,好在食落皮脆不易散,夾埋牛油食,正!如果個包熱辣辣仲正!$30超值!見佢鮑魚煲同其他小菜🥘 都好多選擇有機會再嚟試🥢呢度唔收八達通,但可以用Alipay WeChat後記:唔嚟睇都唔知原來咁多負評,但我覺得地方乾淨,有空間感,不停聽到客人走時夥計有講‘多謝!再見!’…查看更多
+ 3
菠蘿油紅豆冰
2024-07-27
$30 (Tea)
再嚟捧翻版豹哥場🤭
Fast Gourmet (The ONE)
2024-06-06
上個月朋友搵到這間三個人歡聚,7:00pm已經九成滿, 咁啱張枱對正歌手位,邊聽live邊食飯真係幾有氣氛,歌手遠睇有啲似豹哥🤭,可能見我哋反應幾好,有過嚟傾偈,我哋仲點咗幾首哥哥、軒公嘅歌,冇得彈!至於食物方面,其實幾年前去過中環店,對龍蝦湯牛角包自然唔陌生,現在喺The One地點方便好多,食物保持水準,價錢好似親民咗,份量好似都調整咗少少。正價點杯飲品,menu多數菜單有7折,性價比高👍昨晚突然要約朋友尖沙咀辦事,好自然諗起再去捧翻版豹歌場,不過今次得返入邊枱,只可遠距離聽歌我哋自己傾偈,今次兩個人,朋友點套餐,叫鴨肝雞胸(超嫩滑),我單點豬腩意大利飯share(上次3個人share唔夠喉)咁就飽好多😁服務唔錯的,甜點會自動留到最後上,所以如果想即刻食甜嘅牛角包先,就要事先同佢講明。…查看更多
+ 1
豬腩鮮茄意大利飯
龍蝦湯牛角包
法式龍蝦湯流心牛角包
2024-05-31
$200 (Dinner)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice