難得的小店,水準保持不變 Stage Gourmet 2025-11-29心心念念呢間小店任何食物,店舖簡潔,職員溫柔,出餐快,食物美味,每次回港,定必抽時間來一趟,要我必去食肆,選澳牛還是食臺,我會優先選食臺,優勢是地點,因為附近有新都會廣場和葵涌廣場,這配套一流。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享難得的小店,水準保持不變 Stage Gourmet https://s.openrice.com/QrKT0DsTV00檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務5衛生--抵食推介美食西多士配蛋沙律用餐途徑Dine In人均消費$35 (Tea)
貼錢買難受 喜聚火鍋雞煲專門店 2025-11-18我五十幾歲人,第一次有咁難受嘅經歷,職員態度麻麻,疑似老闆嘅男人,唔配要我描述;我地一行六人,唔好彩被安排到坐近可以行出去吸煙嘅枱,啲唔要命嘅煙民,一出去吸煙心地差到唔閂好度玻璃門,啲煙吹返入吸,搞到我地就時不時要行去閂門;再加上因為呢間野有任飲啤酒,所以勁多男人,又咁唔好彩,我地坐係幾班男人中間張枱,佢地講野好大聲,嘈到頭痛;至於食物好一般,強烈建議大家可以去試一試「斗滾」,試過就知咩叫好味。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享貼錢買難受 喜聚火鍋雞煲專門店 https://s.openrice.com/QrKT0n61V00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑Dine In
多選擇,不錯. E Pot (XX Arcade) 2024-04-02今晚同朋友一行三人嚟到「一鍋堂」,呢間分店第一次嚟,環境唔錯喎!座位舒適,職員有禮貌,就夠鐘會有溫柔提醒,好滿意呀~食物,多選擇、整齊、衛生,飲品有有汽亦有無汽選擇,多元化。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享多選擇,不錯. E Pot (XX Arcade) https://s.openrice.com/QrKT0v39I00檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑Dine In
雙魚座的我最啱嚟 PISCES COFFEE 2024-03-07女友人今日約去旺角食晏,唔洗諗,去「雙魚座咖啡室」,朋友嚟過,推介我食海南雞餐,加配要杯latte ,完美嘅一餐。海南雞都不錯。南瓜湯好味|環境好啱打卡。職員男男女女都好有禮貌,好喜歡。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享雙魚座的我最啱嚟 PISCES COFFEE https://s.openrice.com/QrKT0yJaeW0檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生4抵食用餐途徑Dine In
廣田至少還有你 牛奶冰室 (啟田商場) 2024-03-05廣田邨,人口老化邨,加上疫情,連連鎖快餐店「大家樂」都做唔住晚市,廣田邨晚市只有「牛奶冰室」和一間無水準嘅酒樓。漸漸,早午晚餐,已轉移到光顧「牛奶冰室」;條邨嚟講算獨市,但職員依然有禮,食物無馬虎,我一星期幫襯咗3次,3次體驗都不錯。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享廣田至少還有你 牛奶冰室 (啟田商場) https://s.openrice.com/QrKT0KsPH00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
依然好味 Australia Dairy Company 2024-03-03今日出開佐敦,見有少少時間,急腳行去澳洲牛奶公司,我一個人,唔使等位,直入,兩個以上要等位。坐抵,急口令咁叫茶餐:炒蛋多士叉燒通粉。職員接住講,餐飲轉頭叫。人和食物一樣無變,喜歡~…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享依然好味 Australia Dairy Company https://s.openrice.com/QrKT0KbXH00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生5抵食用餐途徑Dine In
不錯的一次 Kam Shan Seafood Restaurant 2024-03-01今晚約了姊姊弟弟一起來這家酒家聚餐,環境很熱鬧,服務很不錯,食物彼佳,第一次光顧,有驚喜,有缽仔焗魚腸,這菜式已不多店家有,要好好珍惜,另一出色是菜膽南北杏豬肺湯。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不錯的一次 Kam Shan Seafood Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0prDH00檢舉 張貼 評分--味道3環境4服務4衛生--抵食用餐日期2024-02-23用餐途徑Dine In用餐時段Dinner
環境靚,服務好 Starò 2024-02-26同好友慶生,約到這家「Staro」聚聚,一入門口已很有cyber 感,星空環境很不錯,最最最要稱讚是職員非常細心,當我地拍攝食物照時,竟貼心地遞上燈條,還教怎樣放才有好效果;不一會,又窩心地建議我地掉另一雅座,太好了,掉到這位置,拍到更美的照片,好讓我們留念,多謝晒~…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享環境靚,服務好 Starò https://s.openrice.com/QrKT0V2XH00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生3抵食用餐途徑Dine In
約了好友聚聚,選了新都城「小魚鴨子」,因2月14日情人節,該 Fish & Duck 2024-02-16約了好友聚聚,選了新都城「小魚鴨子」,因2月14日情人節當晚,該店衆多食客等候,吸引了我想一嘗滋味!今晚點了「水煮魚」「油泡田雞」「蒜泥白肉」,「水煮魚」合格,扣分在有魚骨和魚鱗,一後外出的是一片片魚肉,而這家店是原條魚上。「油泡田雞」失望,因不像油泡,是油浸,多湯汁,過咸;「蒜泥白肉」正常,沒有再可具體說明。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享約了好友聚聚,選了新都城「小魚鴨子」,因2月14日情人節,該 Fish & Duck https://s.openrice.com/QrKT0RzCe00檢舉 張貼 評分3味道5環境5服務4衛生3抵食用餐途徑Dine In
保持水準 Stage Gourmet 2023-09-09掛住好耐嘅焗羊扒餐,依然咁好味,配菜沙律、焗蒜、薯條,樣樣都好好味,再配甜品焦糖燉蛋,加一杯凍奶茶,完美嘅一餐,真心推介呢間用心嘅小店,女職員又非常有禮,招呼周到,誠意介紹|…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享保持水準 Stage Gourmet https://s.openrice.com/QrKT05IrC00檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務5衛生--抵食推介美食焦糖燉蛋用餐途徑Dine In
差一點點 Food Station 2023-05-23母親大人94歲生辰,因不良於行,又子女衆多,選擇到會,商量後選了「到會谷」,訂單前已看過食評,38笑😊1苦笑☹️,評論不錯,便試一試,訂單、聯繫、送餐、賣相,全都合格以上,但一家人唯一不滿意是食品不夠味,蝦多士太多太多油。(我估是做法出錯)希望貴商店改善。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享差一點點 Food Station https://s.openrice.com/QrKT0PC1900檢舉 張貼 評分1味道3環境4服務3衛生3抵食用餐途徑Dine In
好值得去嘅一間食肆 OMG 2023-02-21叫咗兩款二人餐,全部都好好味!賣相好靚好靚好吸引眼球,環境一踏入已好似置身童話世界。沙律,唔係一般嘅沙律,一份配話梅粉,好開胃、醒神、好味!嗰個燒焦過嘅菠蘿極夾。飲品,好飲之餘色彩繽紛,好搶眼。主菜,精緻,份量足,色香味齊。甜品,做形棧鬼、有趣。完成晚餐後,去餐廳影相,職員勁細心,會叫我地去呢度影,去果度影,教埋企位添,無得頂嘅體會。用餐時間都唔短,有120分鐘。價錢尚算可接受。好開心,脫離現實兩小時。…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好值得去嘅一間食肆 OMG https://s.openrice.com/QrKT0eGb800檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生4抵食用餐日期2023-02-08用餐途徑Dine In人均消費$500
生粉一定要去 Higureya Menso 2023-02-14約咗12:30門口等埋朋友一齊入去,隊暫時無人排,齊人,職員帶領入座,呢位職員好有禮貌,值得一讚。我地坐吧枱位,清楚睇到廚師煮麵過程,因為真係好衛生,所以透明度咁高俾客人睇。麵送到,賣相得,味道掂,會再幫襯,多謝多謝~…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享生粉一定要去 Higureya Menso https://s.openrice.com/QrKT0pUb700檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
唔錯的體驗 Akam Laksa (Temple Mall South) 2023-01-10好少去黃大仙中心,去open rice 搵食肆,見到呢間,睇到海南雞飯張相好吸引,一於約朋友去食。職員有禮帶入座位,之後落單,我叫咗個「亞金龍鳳配$75,海鮮叻沙+皇牌招牌海南雞飯叻沙湯底超濃椰奶味,但點大辣,唔夠辣。海南雞飯 雞滑飯香甜品係黑白配(紅豆芋圓豆腐花,甜度恰當)飲品 凍咖啡 (好飲喎,唔係間間食肆啲咖啡好飲架)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔錯的體驗 Akam Laksa (Temple Mall South) https://s.openrice.com/QrKT0LrX700檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生5抵食推介美食亞金龍鳳配$75用餐途徑Dine In
對唔住,無下次 YAOYAO (Gateway Arcade) 2023-01-07其實要好有愛,好有心至有動力寫食評,因為無任何利息、好處,又要最少寫80字,問過好多朋友都話要寫太多字,無心機寫。今次好想寫出嚟俾開飯fans 知,今次去呢家「姚姚酸菜魚」嘅實況。我地一行三人,點好餐,見未有得食,難得一聚(兩年半係見),隨便叫一位白恤衫戴眼鏡女侍應幫手影相,女職員聽到我地要求後,佢停咗兩秒,之後講:「我好忙架!叫第個幫你地啦!」吓!我地反應唔切,佢已轉身走,係嘅,唔係一定要幫忙影,但真係第一次遇到咁情況,我地後尾自拍,繼續等野食;後尾陸陸續續有野食,食下傾下,到某時間,食肆最高級男職員行嚟,講:「唔該,夠鐘埋單啦!」我地三人都呆一呆,問:「我地仲要叫甜品喎」最高級男職員:「入座90分鐘,你地夠鐘路喎!無得叫路喎!」朋友話:「我地唔知入座計90分鐘要交枱!?!?無人同我地講喎!」最高級男職員:「門口貼咗張紙,寫住咗。」朋友講:「真係唔知,同埋帶位時無職員提過。」(我地經open rice 訂位,都怕睇漏,再入個app 望清楚,真係無寫90分鐘要交枱。)最高級男職員見我地咁講,佢好勉為其難俾我地落埋個甜品。甜品到,我地未食晒都急急腳走。(因為個位最高級男職員成日望住我地張枱。)朋友埋單時,我係門口係見到張A4 size 嘅紙,係有寫入座90分鍾交枱。(我當時入座時,職員問我有無訂位,之後指我去邊張枱,我真係留意唔到果張貼係膝頭哥咁高嘅通告。)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享對唔住,無下次 YAOYAO (Gateway Arcade) https://s.openrice.com/QrKT0yQUZW0檢舉 張貼 評分--味道3環境1服務3衛生--抵食用餐途徑Dine In