Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (2)
水準差咗,份量少咗
OTTERS IN A POT
2025-02-15
老實講,因為係附近返工緣故,由佢啱啱係海港城開舖嘅時候已經開始食佢,一開頭的確係唔差,以海港城嘅餐廳黎講佢真心係平民價而且份量多足夠飽肚,當其時亦覺得佢個杯「黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶」以呢個價錢算係幾出色,佢嘅「台式粗薯條」亦係我會好想encore嘅小食。直至近呢兩個月外賣自取,開始發覺佢嘅價錢不變但份量明顯少咗,以前佢個滷肉飯係足夠一個女仔飽肚嘅,但依家感覺份量起碼少咗三分一,不論係飯定還是係滷肉,而且味道亦有啲飄忽不定,以今日叫咗個滷肉烏冬,麵條煮得腍冇咗之前個重彈牙嘅感覺⋯⋯最令我震驚係盒薯條個份量竟然比之前少四分三,感覺都幾誇張,而且食落味道亦都同之前唔同咗,之前係會帶有啲甜味同芝士粉葛,依家真心係齋薯條炸完就算,感覺都只係比M記薯條好少少,佢會比較脆口。之前會覺得係性價比之選,但依家就真係覺得少少偏貴喇,不過以海港城價錢黎講依然算係平嘅~值唔值就等大家親自去品嘗喇~ …查看更多
2025-02-15
TakeAway
Tea
打卡可以但野食唔掂
Sinsa-dong Pocha (Tai Ching Street)
2022-12-14
係社交平台睇到啲food blogger嘅post好似幾吸引,於是下午茶時間走黎試。入內有幾枱客,但有一大枱人應該係識老細黎支持新開嘅,就咁walk-in入黎真係得個兩枱。入到去個staff就俾咗張QR code我哋咩都冇講就走咗,送食物黎亦都冇講任何野。完全冇service可言,所以幾surprise 埋單佢竟然收加一服務費。感覺佢連基本會收加一嘅餐廳service都冇,叫得自己做大牌檔想問咩有大排檔會收加一嘅咩?講返食物,一份餐嘅食物份糧少真心唔飽肚,啲前菜亦都非常之細兜。如果話要係大角咀食韓國菜嘅話,佢應該係包尾之選。個泡菜同喺超市買到嘅泡菜味道一模一樣。另外佢嘅價錢亦都比較貴,貴唔緊要,重點係食物份量小之餘亦都唔係話好食,真心食物質素非常普通,我諗唯一好嘅係佢真係得個裝修係可以俾人打吓卡。總結試過一次可一不可再,除非係單純想嚟打卡,如果真係想食好食嘅韓國菜同區真係有其他唔錯嘅選擇。…查看更多
$140 (Tea)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice