Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

粉丝
关注
較父
Level 1Hong Kong
最喜歡就係騙飲騙食!
概要
食记 (2)
相片 (5)
服務至上的日本料理放題
Kaneda Japanese Restaurant
2011-07-20
大熱天時,最好就係同朋友食生冷食物,一齊慶祝生日,由於有朋友講過,希望可以食刺生食個夠,所以就在這裡找放題資料,見「金田」近三個月食評都唔錯?咁就去試一次。由於我係訂檯關係,所以不用等位,而且我見到有好多食客walk in 都無位,所以都係訂位穩陣好多。一坐低就睇下有咩刺身食先?原來都有12款,任食來說已經算多啦,有「三文魚、劍魚腩、針魚、甜蝦」等等,到刺身上檯及食入口,感覺刺身不太夠凍,味道一段,沒有得特別驚喜。熟食食品差不多有50款,我差不多試了30種,而我就推介「燒羊鞍」、「咖哩餃子」。燒羊鞍佢大大隻,而燒熟程度又剛剛好,不會太生及不會太熟,加上芥茉醬大大啖咁食入口,味道一流,最重要就係冇乜穌味。「咖喱餃子」就有濃濃的咖喱味而又不太辣,我覺得怕食辣的朋友都可以試下。至於黑松露料理,不知道是我不懂欣賞?定還是什麼?就好似其他食評所寫一樣,「黑松露磨菇忌廉湯」入口真的是暖暖的,我感覺好似飲普通忌廉湯一樣。如果要我推介,我會選「黑松露沙巴翁比目魚」,因為佢個汁整得好甜,好特別,而魚肉又滑又易入口,最適合小朋友進食。甜品就只有三種,「雪糕糯米滋、法式燉蛋、心太軟」,心太軟味道不太甜,對於喜歡食甜品的女士來說,味道應該是剛剛好,但對我來說,可能不夠甜了,如果能吃上兩份就已經回本了。但我吃得最多是法式燉蛋,因為燉蛋是我最愛吃的甜品。格局唔錯,地方很大,坐得很舒服,二佰幾蚊可任食四個鐘來說,我覺得是一個很好的食店,尤其是店員個個都很有禮貌,而且都很主動添茶及執捨檯面,如果要我給與店員一個分數,我就給95分。唯一美中不足的,就是一樣有漏單的情況,希望下次去食的時候會有改善。…查看更多
检举
燒羊鞍,味道不錯。
法式燉蛋。好好味,不知食了幾多?
燒羊鞍、咖哩餃子、法式燉蛋、炸蝦天婦羅
2011-07-14
$230 (Dinner)
庆祝纪念
Birthday
太過普通近乎唔好食的放題
Gin Bishi Japanese Gold Restaurant
2011-06-19
本人第一次寫食評,估唔到係唔係因為好食而寫....:(朋友於 GROUP (拜牙) 介紹呢間,睇相就好好食咁?咁咪約齊朋友一齊去試下啦!去到,佢話要加廿蚊位?下?唔係化?白紙黑字「星期五、六、日」加10蚊,黎到你就話要加廿蚊?又話大廳冇位,俾房我地坐,最多唔加房錢?唉.....由旺角去到銅鑼灣,夜晚九點幾唔通唔食咩?是但啦。到入單上菜,上得都好慢,食物又唔齊,而且又唔係好好味。尤其是帶子,我都未食過咁細粒的帶子,得個五毛子咁大,真係小食多滋味啦,可惜唔係呢?好在我係團購去食,如果唔係真係浪費車錢及時間去食。而且今次團購亦俾到一個好寶貴的經驗給我?就係對於未去過的食店,要上openrice做下功課先得囉。雖然有好多人都話好多都係請寫手寫,但我覺得,一間食店如果真係好食,又何需請寫手呢,就算有?都一定壞評多過好評啦?開頭都好好心機拍照,後來就越來越無心機影啦...…查看更多
赞好
检举
lolotwo2003 第一次團購日式放題,就係呢間銀菱金店,已覺得佢有趕客既態度,團購后打電話去訂位,佢就先声明如已訂座,不能改期否則當你食咗,取消你已付款既權利!!!! 有冇搞錯, 未去到坐定幫襯已擺出呢種待客態度,抵打!真后悔當初應先上open rice先看comment 才作團購決定,本人覺得佢呢d趕客既態度+分不知所謂,深感呢次團購既日式放題一定換來貼錢買難受的经驗!God bless me..........
2011-06-27
較父 有沒有被騙的感覺?
2011-07-18
chobits.maggie 我都剛剛團購咗呀, 先醒起上黎OPENRICE睇下COMMENT, 照你地噤講, 有D中招的FEELING, 不過$88
2011-06-28
較父 我還有3張卷未用呀,我點都會去多一次,以後就祝這店好運吧?
2011-07-18
slashx2 貼錢俾我都唔再去
2011-07-19
泰皇生奄蝦手卷
2011-06-18
$155 (Dinner)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice