Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (10)
唔係雲吞既雲吞雞
Hiya! Chafan
2025-01-26
今日想食雞,見到有雲吞雞就買黎食,佢一攞出黎我見到咁細兜攞上手又冇乜重量已經覺得伏,就問左句「呢兜係雲吞雞?咁細兜嘢200蚊?」點知個阿叔唔理我直接掉頭走左。好啦是但啦咁我返上樓準備開餐,一打開見到啲雲吞真心懷疑係咪比錯嘢我,呢啲應該叫水餃下話?好啦諗住算,點知了一了先發現連雞都冇。呢一刻我已經火滾到冇曬胃口,即刻攞返落去問佢,本來有諗過直接退,但係唔想浪費食物所以算,點知再返上樓一打開發現佢剩係補左幾舊雞比我,啲雞仲要勁瘦。200蚊你比兜咁既嘢我你真係好意思咩?…查看更多
TakeAway
收銀員服務態度極度惡劣
Happy Cafe
2024-08-08
近3個月係隔離做完gym都會黎呢度食,食物尚可,但個收銀真心差,平時黑口黑面都算,今日真係不得了,佢連作為一個人既基本禮貌都冇。今日我如常入去,可能忙冇人企門口,我禮貌性地同個收銀講左聲「唔該一位」,但係目中無人既佢完全唔理我,連抬高頭望都唔打算望我一眼,剩係係度禁手機。當刻真係覺得自己完全不被尊重,即刻講一句「唔食喇」調轉頭就走左,真係唔會再有下次。不過都要多謝個收銀阿姐令我發現隔離餐廳一樣有我要既野食,埋單只需要65蚊,服務態度又唔錯,起碼唔洗受氣,仲每日幫我慳返$20,都叫因禍得福。…查看更多
gamellittlelam 我都覺收銀係好串~間舖越嚟越澳牛feel~🌝
2024-08-25
回覆
PizzaExpress Lunch take away~~~~
PizzaExpress
2014-04-08
以前有光顧過銅鑼灣那一家PE 覺得很一般,然後一直都很少再光顧這餐廳,但今天同事說下午想吃PIZZA,最近的也就是它了,所以去看了看。其實自它開業以後,一直禁不住有少許衝動想進去吃個飯,因為在外面看進去好像還挺舒服的(在日、月、星街這一邊的餐廳果然還是讓人感覺較放鬆一點)。好了,我又遇上我的難題了,就是「眼闊肚窄」,哀~在店門外看著那個LUNCH SET 想了又想,問了又問,約十分鐘方能決定要甚麼,豈料我跟那店員說我要下單時他才跟我說LUNCH SET不能做外賣。「。。。。。」我明擺著就是要買外賣的,也早跟你說過了,還問了你那麼多關於這LUNCH SET的問題,如今我決定了你才跟我說這些哦-_-好了那既然沒LUNCH SET 我就打開MENU看看,唉,又得花上十數分鐘了-_-然後本來LUNCH SET沒有我的最愛CARBONARA,加錢也不讓我轉呢。現在想說可以名正言順的ORDER 一個CARBONARA,真好呢。十數分鐘過後,好!決定好了!「唔該!我想要⋯⋯」店員:「先生,其實我地有個外賣SET。會抵D架WO」。。。。。。。。。。。。。。。。一開始就應該說了啊!!!!!看麥兜看多了嗎!?!?!?好了,最後又花十多分鐘ORDER了我們的午餐(就下個單足足用了半小時= =)。20分鐘後在公司OPEN RICE了!外賣盒還沒打開就已經香氣撲鼻。讚!登登登橩~第一個吸引我們打開的當然是PIZZA了!北京烤鴨薄餅。然後是這個紅菜頭沙律再來是我的煙三文魚蝴蝶粉最後是NEW YORK CHEESE CAKE然後這個是「眼闊肚窄」惹的禍本來對PIZZA EXPRESS 可沒什麼信心呢,但吃完這一個午餐,原來它也可以是挺不錯的!…查看更多
+ 1
北京烤鴨薄餅
紅菜頭沙律加麵包條
2014-04-02
15 分鐘 (TakeAway)
$200 (Lunch)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice