Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (5)
一家三口飲早茶
Ocean Fresh Restaurant
2024-07-24
今天7月24日,我們一家三口(2大人+2歲小朋友)一早起來大約8:30,去咗海鱻城酒樓飲早茶,我哋叫咗5樣早茶特價點心,香煎蘿蔔糕,金勾鹹水角,清香紅棗棧,煎釀虎皮尖椒,鵪鶉蛋燒賣,值得推薦係(鵪鶉蛋燒賣),好好食,計2位茶埋單$113,招呼唔錯,下次再來…查看更多
+ 1
鵪鶉蛋燒賣
清香紅棗盞
金鈎鹹水角
香煎虎皮尖椒
香煎蘿蔔糕
2024-07-24
$49 (Breakfast)
慶祝紀念
Anniversary
服務態度
King's Noodle
2020-08-25
呢間餐廳啲野係好食嘅,但係唔該換左門口個姐姐丫,佢講野好無禮貌,好無修養,好無教養,來這裸吃飯好似欠左佢錢咁,要受佢氣咁,再好食下次都唔再來,外賣都唔會幫襯。有一次去到門口,要買外賣,個姐姐就好晦氣咁話(我收左工啦喎,唔接你張單,你走啦)咁講喎,那時候只有晚上9:25,認真啲睇門口個餐牌同OpenRice,原來收晚上10:00,有生意都唔做,好野💩💩👎🏿👎🏿老細,你請的好員工幫你接生意囉!在下甘拜下風啦!要向你們覺習…查看更多
TakeAway
員工服務態度
Diaoyuweng Roasted Goose And Seafood Restaurant
2019-11-07
是日10月18日,下午14:45入座於觀塘鱷魚恤中心5樓貴酒樓,一入門口,客務員跟我們說要16:00交檯,我們一行4人,問我地今唔今(態度尚算可以),由開茶到走果刻都無加過水,只有一壺茶及一壺水,叫無人應無人理,落完點心,即刻收晒我地啲點心紙同筆,到了3:30叫我地埋單都好正常,我們檯卡都無開,埋單細細粒果個以為我地收埋張單爭找數,係咁企係度話要卡,我就反晒張檯啲野比佢睇,先死死地信無卡,你地啲卡好值錢咩?埋完單之後,一架下欄車車埋泥,係咁收我地檯上啲野,未食完都收,有一籠蒸鳳爪太咸,我們放了一啲水去洗一下,個肥女人服務員(曲頭髮札馬尾,黑衣服)態度好差,收起我們未吃完的鳳爪,我們話未食晒,個肥女人就話,你地倒左水落去仲要咩?我們就因為要食清淡先放洗一洗。到了3:38,你地啲員工,一個二個咁走埋泥不段收野,最後連茶杯都收,我朋友終於都開口話佢地,可唔可以傾多陣,門口姐姐話16:00交檯,個肥女人一路拖地一路話,我地要清場啦,你地請啦!唔係16:00交檯架,係16:00我地要清潔好,還做手勢叫我地走,當時我就同佢地講要座到16:00先走,因為門口姐姐講左16:00,之後個肥女人好唔份氣咁話座啦座啦,鍾以座到幾點都得,但係唔只我哋一檯未走,仲有一檯兩位未走,佢地唔去趕果兩位走,反而趕我地走,咩道理?之後我地座到15:52先走,出門口時個肥女人仲登大隻眼望住我地,我話,果度仲有張檯未走呀,你仲唔去趕佢地走!啲經理店長明明見到,都即刻扮睇唔到,唔處理。總結:1.由入座到走都無伙記為我地加水2.我地一直都無開卡,以為我地收埋張卡3.落完點心,想再加單都無4.曲頭髮札馬尾個肥女人可以炒得,無得救5.你地嘅服務質素仲差過大排檔…查看更多
2019-10-18
$60 (Tea)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice