Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

Level 1Hong Kong
概要
食評 (1)
相片 (2)
粉絲雞絲生菜包?
Sawadee Thai
2015-06-15
見到各位大大推介,有一碟叫粉絲雞絲生菜包(?),就兩個人走去試下。而且當日係星期五,所以都係打電話訂位。  到門口,就feel到冷氣勁大,下次去要記得帶件衫去著。   到入坐果陣,可能係見我手上有張優惠紙,店員就話比我聽只可用一張,叫我一陣睇下用邊個,我就問佢有冇粉絲雞絲生菜包呢碟野,佢就話一早轉左餐牌,冇左呢碟野好耐,當堂有d失望,不過佢又話係有生菜包,但係係肉碎生菜包,嗯...肉碎都係算啦。店員又推介左蝦春卷、馬拉盞炒通菜、冬蔭公湯同新出嘅燒鱔,不過熱辣辣,唔係好想飲湯。  首先叫個招牌菜泰式金柚沙律食下先,味道唔錯,酸酸甜甜幾好食。跟著叫左個店員推介嘅蝦春卷,春卷黎左一睇,嘩!!好似好好食,食落硬左少少,不過一食就知即叫即炸,條蝦又大大條,好抵食。再叫芒果羊仔柳同烤餅。羊仔柳就...好硬!!問下店員點解咁硬,佢細細聱同我講,話師傅先用油炸起再煮,怕羊仔柳唔熟。根據店員所講,烤餅有幾種,烤包都有幾種,每種都係即叫即做,需時10-15分鐘左右,又話蒜蓉味同原味都多人叫。因為唔打算叫咖哩,所以叫左蒜蓉味烤包,又幾好咬,咸咸香香幾好食。 再加多個炒茄子,雖然油多左d,不過好扯飯,立馬叫多個白飯食。   飲品方面,見到餐牌有好多款,有珍多冰又有泰式特飲,仲有沙冰,泰國餐廳一定有嘅椰青佢都有,就叫個實冇死嘅椰青飲。大大個,$35幾抵飲。   甜品呢,叫個芒果糯米飯試下先,芒果勁甜,糯米飯係一碟兩款黑白一齊上,我本身鍾意食白糯米飯,所以黑糯米就比男朋友食啦,結果到發現唔記得影芒果糯米飯張相果陣,已經食左大半,下次再影...  其實服務都唔錯,不過可能係星期五,人又唔係好夠,行黎行去得5、6個人,見佢地跑黎跑去都好唔得閒,舉手要揮先留意到。總之係唔錯,下次會再去食其他野。…查看更多
2015-06-12
$150 (Dinner)
用餐優惠
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice