Hong Kong | Eng

Follower
Following
秋來秋去
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo
唔會再來啦....
Kamei Teppanyaki Japanese Restaurant
2006-11-03
10月28號晚同家姐shopping完, 見有d 累及肚餓, 見呢間sold出來d野好似幾好咁, 咪入去本來要同人搭枱, 後來見到有張2人枱有人走, 咪同個女waiterss話想轉個張, 初頭個女待應唔多原意但亦都同我地轉咗張枱來坐, 給了荼及一小碟既芽菜同埋餐牌我地, 我地發覺門口sold出來個d野入面係無既, 想問人有d咩好介紹, 我地2個等咗陣, 發覺呢度d人好似好忙咁, 無人理. 叫咗個男waiters 佢都可以當你透明咁, 唔理你喎?! 即時有d扯火, 後來都係叫個女waiterss既過來問, 我問"有咩餐可以介紹下" 都未問到外面既野點解無既時候, 個女waiterss己好快咁答咗 "d野都係哂度, 你地睇下先啦" 跟住就走咗去, 都唔理你o唔ok.咁無計啦, 唯有再睇下有咩啱食,終於我地就選咗個2人餐價錢好似$19x 唔係好記得了又想再叫人落單囉喎... 又等咗一陣, 又係咁> <"" 心諗: 間舖咁細,有唔係坐滿哂人,有成4-5個waiterss, 有無咁忙呀?! 其中有個唔係著制服個男人, 估可能係老細吧...(因見佢淨係埋單收錢咁)... 見到我地招手都係一様, 都唔會叫其他人過來問問咩事咁,各有各做,.... 我地真係好鬧... 我地2個沒飲過一談荼及點過碟野, 所以即時決定走人, 唔係度食... 就算間野d食物幾好味都好, 都唔會再來幫親. 咁既服務態度點得0架, 都唔係做野既... > < ""之後, 我同家姐轉咗去" 夏雪" 食, D野都唔錯, 服務起碼好過呢間多多聲~~…Read More
Ratings
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
唔會再來
唔會再來
2006-11-02
10月28號晚上, 同家姐shopping完, 想食日本菜因見佢外面d 野好似好扺食,幾吸引, 所以咪入去試下.入到去, 本來要同人搭枱,但見另一張2人枱有人走了, 同個waiter講轉轉張枱, 睇佢個樣本來唔多原意..但最終都肯換,之後,我地見餐牌無外面既野, 想搵人問下有d 乜野食, 但個度d人好似好忙咁. 無人理... 就算叫住個男既,佢都可唔理你, 當你透明咁, 最後叫咗同我吔轉枱個個女時應, 問佢"有乜野餐食?" 但都未問到無外面既野時候, 個女時應己好快咁答你, "都係哂度啦, 你睇下先啦"(指餐牌入面) 之後就走咗去.咁無法啦... 我地唯有再睇睇入面有咩野食~~但睇來睇去都好似無咩啱食.. 本要點個2人套餐$198, 等了又等.... 叫人落單, 都係無人理... > <""間埔入面又唔係人多, 做乜無人招呼客人架? 有個唔係着制服既男人,我諗應該係老細吧~~只見佢明明見到我地叫人落單, 佢都係一樣睇你唔到, 淨係識收錢... 結果.. 見無人理. 杯荼及一小碟唔知係咩來既野我地無飲過及食過, 決定走人唔會再來了~~服務好差~~ 好鬼激氣> <""之後我地去咗"夏雪"食... …Read More
Ratings
Related Review
唔會再來啦....
唔算太差
Snow
2006-11-02
10月28號, 約了家姐旺角shopping, 行到8點幾, 有d累, 肚有d餓, 本想到"板前"食, 但勁多人, 唯有放棄, 無意中見到呢間日本店, 見無人排隊, 咪試下囉...上到2樓, 即有人招呼,可能係食飯時間, d位都有8-9成滿了, 坐好後, 即有人給了杯荼及餐牌.由於唔係好肚餓, 我地只點了海旦海鮮抄飯$49, 雙色壽司(8件)$39, 蛽貝麵湯$33海旦抄飯,抄得夠乾身唔多油, 係嫌d飯唔夠熱食到最後凍哂, 所以下次食時一定要趁熱食, 味道唔錯.壽司係牛油果三文魚卷及拉斯為斯卷, 比想像中細 食時才發現這2款d料原來差唔多, 都係有牛油果及三文魚...有d失望, 仲之叫鰻魚三文魚卷啦~~ 而味道都幾好食~~佢地配搭都唔錯蛽貝麵湯, 味鹹咗d, 蛽肉都幾多, ok啦本想叫個三文魚壽司食, 但家姐話夠啦~~唔食啦服務唔錯, 成日有人添荼係座位迫d, 走個時先知道原來一樓都係佢地. 總消費$135 (己加一)食既野唔算多及特別, 以價錢來講有d偏高~~但旺角食野係咁架啦下次會再來試, 但要多d人去, 因為可以試多d野食…Read More
d 野都係一般啦
Genki Sushi (Zone A, Lok Fu Place)
2006-07-10
下午行樂富中心, 見有d 肚餓, 想到這裡有間元氣,記得之前有網友評價話d野都幾好, 所以就想去試試.來到門口, 發現沒人等位,很快就有人帶我們入座. 唔知係咪下午時段, 帶上居然無乜野食?! 連最base 既三文魚, 墨魚, 前菜呀都無? 無法啦! 唯有自己來點啦! 不用等很久,三文魚,吞拿魚, 墨魚壽司各一碟來了, 三文魚唔多新鮮!_! 吞拿魚我個f 就話麻麻, 顏色唔鮮色喎?! 墨魚ok, 唔錯. 食完無耐, 就發現帶上面開始有返d 野來, 不果都唔多又拿了2碟三文魚, 比之前食既好多了, 幾新鮮之後又由再order了帶子,醋黃魚, 油甘魚等.. 壽司軟殼蟹手卷, 三文魚皮手卷,三文魚頭湯... (有d食咗唔多記得了)帶子唔錯, 幾新鮮三文魚頭湯唔錯, 幾鮮, d魚頭都幾多肉食, 不果d楊辣咗d ^^ (好能本人唔係好食得辣既關係)最失望係軟殼蟹手卷, 涷哂,唔香口, ><!!記得以前佢吔整得好好食0架..... !_! 其余d 野都係一般般@ @這間店舖客人很少, 見都係媽媽帶D小朋友來食可能咁所以唔放咁多生既野係帶上面0瓜?!地方都幾乾淨, 可能係新開不久的關係服務可以, 人都幾有禮貌這次食了7碟$15, 5碟$9, 2碟$12總消費約%200 (己包加一)每人消費: $100 總括來講咁價錢來講有D 貴…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice