openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

Level 2Hong Kong
概要
食評 (5)
相片 (4)
好味。價錢合理。
Dai Mon Yokocho (Hau Fook Street)
2025-05-12
每次去尖沙咀科學館,我都會專誠行過來,到這間餐廳食串燒飯(反而這間餐廳的烏冬我冇食過)午餐$70 ,包四款串燒,還包一罐汽水。和牛串,和帶子(這兩款每吋要加$6 ,但我覺得合理),是我每次必選。 每碗飯仲要免費送半隻糖心蛋。糖心蛋很入味。價錢合理,食物質素不錯。只係鹹咗少少(所以我會要求汁另上)。 不過因為串燒要啲時間即叫即做,所以要有點耐性。穿校服的學生好似仲有折扣。 (我唔係好記得)店員也很有禮貌。已經多次幫襯。支持小店。…查看更多
2025-05-12
超好味
Taro & Tea (The Whompoa Phase 3)
2024-05-04
睇到OpenRice評論,山長水遠由九龍專程去到黃埔朝聖台灣芋圓。果然沒有令我失望。台灣芋圓。超級好味。雖然價錢四十幾元一碗,少少貴,但係有10幾粒芋圓。每粒大大粒粒,真材實料,口感煙靭。而且味道不太甜。我吃了桃膠芋圓,桃膠都有不少,椰汁底。超好味。我朋友叫了仙草芋圓,一樣好味。唯一美中不足,是店舖面積比較少。 雖然非繁忙時間,但都要在外邊等一輪先有位坐。而且座位不夠舒服。下次都係外賣攞返屋企慢慢嘆比較好。…查看更多
串燒好味過拉麵
2024-03-16
第一次光顧。本來期望不大。一個午餐大概$70 ,仲要在尖沙咀地段,本來冇乜期望。怎知,以這個價錢來說,對得住顧客。拉麵味道可以,但係叉燒,配上簡單粟米和荷蘭豆,配料太少。冇乜特別。反而串燒有驚喜。金菇牛肉卷,牛小扒,脆皮香腸,芝士玉子燒,全部都好好味。牛肉卷和牛小扒都入味,也剛剛好,不太乾,太韌。那隻糖心蛋,更加是真正糖心。味道剛剛好。不過那杯熱桂花蜜飲品,味道有點古怪。 我朋友點的白桃特飲,味道一般。卡位好窄,但還算舒服。下次一定會再來光顧。…查看更多
溏心旦
金菇牛肉卷
2024-03-16
$70 (Lunch)
好食。價錢合理。不過要等好耐
Beard Papa's (德福廣場1期)
2023-03-09
好食。價錢合理。不過無論平日或假日,都要等好耐。唔知點解,間舖頭已經有幾個職員。職員的態度也不錯。但每次都只是得一個職員負責落order和整餅。那個職員要整餅,除手套,收錢。然後到下一個客人來,佢又帶返手套,整餅,除手套,收錢。我懷疑間舖頭是特意叫D職員慢D, 製造舖頭門外長期有顧客排隊的景象,吸引顧客甘心排隊,爭住買。不過味道確實係好食的,在外邊聞到都好香,尤其是新鮮做好的時候。原味最好食😋。朱古力味最難食,太甜 …查看更多
TakeAway
咁嘅價錢,冇得輸
樂意粉麵
2023-03-03
牛腩麵一碗,才$35。加$5雞,就可以變雙併。再加$5雞,就可以加埋紫菜或者菜。店舖外邊不太吸引,好彩同事介紹我來食,唔係就走寶。今日試了牛腩牛肚麵。牛腩和牛肚都分別有三四舊。好林,入味,又大件。唯一缺點係幼麵的份量太少。下次最好食撈麵先會夠飽。堂食座位還可以,衛生情況也可以。不過都係外賣回家慢慢食最舒服。加埋盒菊花茶,先至再加$6。香港島區,咁嘅價錢,咁嘅食物質素。真係冇得輸,去邊度搵?下次一定會再幫襯,支持香港的小店!…查看更多
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice