CP值超標海鮮餐 Aberdeen Fish Market Yee Hope Seafood Restaurant 2023-10-06有幾個朋友,叫親食飯都一呼百應,次次都知道果日一定好有食神今次有三斤杉斑,蒸花蟹,椒鹽炸鮑魚炒蟶子,白汋蝦,扇貝,蝴蝶蚌魚湯件件都手掌咁大。開喺漁市場入面,香港嘅築地咁大隻鮑魚,火候啱啱啱好,食完成日都回味無窮!果碗朋友精心炮製嘅魚飯,繞梁三日。…查看更多+ 6以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享CP值超標海鮮餐 Aberdeen Fish Market Yee Hope Seafood Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0y96cW0检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生5抵食用餐途径Dine In
全港最乾淨 元朗合隆潮州粉麵 (德仁街) 2023-07-20今次要講,係呢間係全港最乾淨又好味嘅潮州粉面舖😊以前有間合龍喺跑馬地,佢嘅酸辣粉超級好食,唔係四川嗰隻酸辣,而係泰式仲要有片檸檬嗰隻。去到每次見到事頭兩公婆黑口黑面互不遷就,我仲覺得做人咁唔開心為乜😅😅,之後佢冇做啦,但係我又真係好鍾意食,所以上網搵吓仲有冇合龍喺邊,就俾我搵到呢一間,但係食嘅嘢完全唔一樣,反而似西環永記嗰啲豬雜粉。呢間舖頭嘅豬面青好好食,辣菜譜真係辣到飛天。胡椒湯底好好味。仲有佢有個牛腩飯都好好食。仲有仲有必須盛讚:佢係我見過最乾淨嘅粉面舖,你睇吓佢啲筷子筒、辣油樽,店主應該有潔癖,我好鍾意😆!但係我都仲係好掛住跑馬地嗰個泰式酸辣粉。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享全港最乾淨 元朗合隆潮州粉麵 (德仁街) https://s.openrice.com/QrKT0WCDA00检举 RayChan2211 環境是乾淨,但是有沒有發覺,他們的員工帶著藍色膠手襪工作,很骯髒,我食過幾次,發覺他們執枱又是帶著,掃地又是帶著,抹枱又是帶著,攞食物給你又是帶著,攞飲品給你時,手揸著飲管又是帶著,可能他們去完洗手間後,都沒有换一雙新的呢😢2025-09-17 回应 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食豬雜米用餐日期2023-06-16用餐途径Dine In人均消费$60 (Lunch)
Steak Omakase Pheromone - Steak House 2022-09-10好失望,因為好難book位,所以超級期待。住喺附近,成日經過見到,真係好難book位,咁book到梗係好開心啦,去到食完成餐飯,發現最好味竟然係個garlic bread 同cheese cake.我諗佢咁滿係因為平同Free Corkage, 嘈到一個點😅😅。非一般扒房。Service方面每個server叫完會做嘅每一樣嘢,全部都係要再提先至會有。試過就算了。。。Top Blade性價比同肉都好味過呢間。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。5分享Steak Omakase Pheromone - Steak House https://s.openrice.com/QrKT0VYb500检举 张贴 评分2味道2环境3服务4卫生2抵食用餐途径Dine In
真材實料 養生糊甜品專門店 2021-05-08以前嘅週末,一家人都會去北角嘅王記買起碼一次糖水。條龍雖然好長,但係老闆同埋老闆娘嘅記性超級好,好快就排到。王記關門之後,我哋一家都好掛住,諗點解咁好生意都關門。之前見到報章有睇見王記重開,一路心急上去試。今日終於開車去試,佢喺炮台山蜆殼街,嗰度嘅人流,同北角地鐵站出口無法比較。見返老闆老闆娘,聞到米香嘅糖水嗰刻個心好踏實。外賣返嚟,我哋買咗芝麻合桃,腐竹薏米,蛋白杏仁,一如既往咁好味。但係就冇咗我最愛嘅番薯糖水。希望老闆老闆娘身體健康,快啲喺人流暢旺嘅北角再起風雲。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真材實料 養生糊甜品專門店 https://s.openrice.com/QrKT0xYWyW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐日期2021-05-08等候时间5 分钟 (TakeAway)人均消费$25 (Tea)
魚蛋粉👌🏻 Fu Kee Noodles 2019-03-20第一次食,魚蛋有魚味🐟,魚片唔夠魚蛋好味,$29碗🤩,味道不錯😋, 中規中矩。炸蒜和蔥,有兒時味道。店家後生又有禮貌,可以多多幫襯。地方乾淨,可能算新舖,辣椒油筷子都乾淨,難得😅。今時今日,要求真係越來越低。😭…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享魚蛋粉👌🏻 Fu Kee Noodles https://s.openrice.com/QrKT09GWp00检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食魚蛋粉$29用餐途径Dine In
服務👍🏻👍🏻👍🏻 潮州人粉麵店 2018-09-28識得嘅潮州人,不論男女皆豪邁,有點粗老。😂食開果間裝修,今日重遊潮州人。味道可能不及食開果間,但呢間工作人員個個好好口,很有禮貌。早上生意好好,客人滿滿,她們仍然讓你好好選擇位置。不會迫你坐邊,或者迫多D人坐落黎。很值得讚。🤩當然你對人好,人亦對你好。客人個個大隻佬,個個賓賓有禮。😊我們點了糊蝶腩、牛丸,和豬雜米。味道好好。魚皮$12仲大碟。食幾十蚊野,連收碗都猛咁同我講多謝。今時今日,食到好味,抵食,又唔駛一肚氣。我要大大聲同你地講多謝就真呀!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享服務👍🏻👍🏻👍🏻 潮州人粉麵店 https://s.openrice.com/QrKT055qm00检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生5抵食推介美食牛丸🤔蝴蝶腩👍🏻豬雜米$40用餐日期2018-09-28用餐途径Dine In人均消费$40 (Breakfast)
乾淨正牛腸 Shui Kee 2018-01-16下午四點半,小貓三四隻一坐低,D枱突然坐滿哂望住條街有南記,有大排擋唔駛講,立馬選舉水記見到menu有炸魚皮,炸雲吞,口水都流埋點知阿哥話炸品賣完牛腩亦賣哂只可選牛雜為免牛雜都無埋,緊係即刻要好正好乾淨嘅牛腸😍😍河粉都正!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享乾淨正牛腸 Shui Kee https://s.openrice.com/QrKT09Xqj00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生5抵食用餐途径Dine In
好味湯口清 Wing Kei Noodle Shop 2017-10-28好味嘅牛雜都有,好味嘅豬雜,而又感覺D豬雜乾淨嘅地方唔多,呢間是朋友兒時回憶。真係好味😋!湯清,味適中,有時就係想食清清地,感覺無咁肥膩👍🏻朋友愛牛🐗,我愛豬🐷呢間滿足哂我地😁朋友說兒時老闆是一個大隻佬,他們一家都很喜歡幫襯。而家坐櫃檯的一位老人家,朋友說已不認得了。味道亦變了少許,但吃兒時的感覺仍在😌。環境唔好評論了😪茶水亦失奉,如加勁多辣,可在隔離舖買杯涷飲,都好正🤣,而家好少舖有呢個arrangement(food court除外)🤣。好食地方買小見小了。星期一至五去到上環,要試一試。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味湯口清 Wing Kei Noodle Shop https://s.openrice.com/QrKT06a4i00检举 张贴 评分5味道3环境3服务3卫生5抵食用餐途径Dine In