openrice

Followers
Following
Raymond.man
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (2)
香港夜繽紛?呢個價認真繽紛
Bongchu Jjimdak
2024-01-02
夜晚同朋友食飯,佢話之前食過呢間幾好食就去試吓,雖然見到openrice咁多正評都估到係「重視marketing」的餐廳,不過都去試下去到落單時,係一個廚師落的(之後見到佢喺廚房煮嘢,唔知係咪老闆添),我哋打算叫其他嘢食,唔叫燉雞,因為驚燉雞太大份,我哋想食多啲其他嘢,加上我想食炸雞,但個廚師見我哋冇叫到燉雞,就不斷sale我哋叫燉雞,話佢哋燉雞幾好食,好食到識飛,感覺唔叫燉雞就唔俾我哋落單咁,之後都叫咗個燉雞,話哂佢呢度都係叫燉雞,加上個「銷售員」又話幾好食,當試下,叫咗個芝士燉雞,海鮮薄餅同士多啤梨米酒個海鮮薄餅嚟先,一食落口,心諗我中咗肺炎?冇味嘅??成個餅都冇調味,要點佢啲汁先有味,啲海鮮又係切得細細粒,都食唔到有乜味之後個燉雞嚟到,見到個賣相都唔太好睇,一食完到落口,即刻明白到個廚師強迫推銷的堅持、佢的用心良苦,唔係因為佢係招牌,係因為佢好L貴啊!!咁樣佢咪可以當你韮菜咁割囉!個燉雞成$300幾啊!但味道呢?普通到冇得再普通,你出街是旦食一道雞料理都好食過佢,雞冇雞味,又嚡又乾,啲雞又唔入味,碟嘢入面啲冬粉煮唔透好韌,成碟嘢感覺就係雞還雞,汁還汁,似係先將雞分開煮熟,再加入去汁到煮,所以佢啲雞先唔入味同唔嫩,你仲食到啲雞皮係韌韌哋(得未煮透先會咁),咁我想問你個「燉」去咗邊啊?又唔嫩又唔入味,啲汁又好L重口味,食完要係咁飲水,仲有啲芝士都冇芝士味,仲要加成$30,份量又唔算多,2個正常成年男性一定食得哂,離L哂大譜仲有枝士多啤梨米酒,成枝嘢都冇乜特別,冇士多啤梨味,只係喺枝米酒度加咗士多啤梨粒,最特別係佢竟然夠膽死收我$118!份量又唔係多,同朋友2個人飲,每人飲咗2.5杯就冇咗,半枝嘢全部係冰最後講埋個環境,收我$300幾蚊「酒店價」雞同$130幾蚊的水,你同我講你冇錢裝修??場內的裝修特色就係冇裝修!樓下茶記的裝修都好過佢,自己去openrice睇吓就知,記得睇夜晚啲相,俾得咁貴食你啲嘢,連裝修都慳返,仲有張枱都細過人,放2樣嘢就冇位,連播音樂都要用yt,仲要聽聽吓聽埋廣告,今鋪真.夜繽紛埋單$542,記住!我哋只係叫咗2樣嘢加嘢飲!係2樣嘢加嘢飲!係2樣嘢加嘢飲!!重要嘅嘢要講3次,食咁少嘢人均近$300??呢個價我出去鋸扒唔好?食拉麵唔好?食放題唔好?食物質素又唔好,環境又唔好,職員又強行推銷,openrice上咁多「好評」,大家見仁見智啦,只可以講識做生意,強行sale你叫燉雞,啲嘢食賣到貴一貴,水你一筆,又唔洗搞裝修,慳返一筆,再喺openrice到做好啲marketing,月入幾十萬不是夢!…Read More
cmrabby 真心垃圾。曾經佢真係好味過架
2024-04-06
Ratings
$271 (Dinner)
隱世小店,請讓佢繼續隱世,唔好再出現
Dumpling Things
2023-09-01
去到本身想叫佢啲飯食,但佢哋話而家唔會整飯,咁你寫喺餐牌度做乜9??之後叫咗5隻煎羊肉大蔥餃+番茄湯米線,個米線嚟先,一飲個湯,好撚咸!!又冇番茄味,又唔甜又唔酸,唔知飲緊乜,你唔同我講我都唔知原來我飲緊番茄湯,食完仲覺得好頸渴,心諗落完味精都咁撚難食真係第一間,個米線就無特別之後就神奇啦,落咗單過咗差唔多15-20分鐘,個煎餃都仲未到,但全間鋪除咗我張枱之外係一個人都冇!!加上見到個廚師唔係喺廚房整緊我個煎餃,而係出去出面張枱度玩手機、大聲send voice message,係之後個樓面同佢講要整嘢食,佢先去整一整,前後出咗嚟兩次等到蚊瞓個煎先嚟,一嚟見到,仆你個街!!啲餃子細撚到,啲餃子長度得我手指尾咁長,又扁又細,一食到入口,我心諗:佢煮錯嘢?diu你似豬肉白菜餃,冇羊味又冇蔥味,完全唔知食緊乜,加上啲肉同個餃子皮分得勁開,得少少餡,一啲都唔飽滿,同雖然一咬落去有肉汁,但完全冇令我改觀囉成餐飯食咗$60,完全唔知自己食咗乜,去譚仔叫個米線加小食加嘢飲仲抵食,狗也不食,食完成個人燥撚哂底、心情超差!…Read More
TOCHARA126 狗也唔食?˭̡̞(◞⁎˃ᆺ˂)◞*✰
2023-11-03
Type of Meal
Lunch
臭的燒鴨加差的服務態度
九龍燒豬大王
2023-08-03
屋企人買咗燒鴨,晚餐食的時候,食到陣味怪怪地,聞吓隻鴨,成陣臭味,似咸魚味,嗰吓超嬲,之後即刻打電話去投訴,佢聽到我投訴之後就唔出聲,之後仲要cut線,嗰時佢差唔多收鋪,如果唔係會即刻去佢鋪頭要退錢,之前都覺得幾好食,但經過今次之後絕對唔會再買!!咁的食物質素同咁的態度,唔建議大家去買…Read More
View previous comments(1)
TimothyCheng168 我都瀨過佢嘢,我買半隻鴨唔使斬,個死廚房佬踎低攞隻皺皮鴨上嚟開半邊,當時都冇為意,點知開飯嗰陣,隻鴨係臭,我以為隻鴨太熱焗臭咗,之後再幫襯多一次,個死雜種廚房佬,又再踎低攞隻皺皮鴨上嚟,返屋企又係臭,
2025-09-15
食家SiuSiu 其實你可以要求佢攞個櫥窗嗰啲!
2025-10-01
食家SiuSiu 不過今日見到facebook燒味群組有人放張相見到只老鼠企咗起未燒嘅燒鴨個頭上面!
2025-10-01
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice