Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (11)
有驚喜的一晚
Mars
2018-03-12
朋友生日相聚於西營盤Mars,室內環境舒適優雅, 華麗寬敞,樓底兩層高空間闊落無壓迫感,實在難得。先食生蠔,法國Gilardeau及Lambret海水味濃, 兩款均新鮮美味 磯煮鮑魚,加拿大馬糞海膽店員介紹南非活鮑魚, 經日式煮法夠軟身,鮑魚味濃郁,再加一些自製鮑魚汁, 非常好食,不輸一些貴價鮑魚。海膽肥美香甜,忍唔住再叫頭盤牛油果吞拿魚帶子他他味道有層次感,面頭帶子中間吞拿魚底層牛油果,三款不同味道,但帶出一種非常match既感覺,推介!新鮮紐西蘭大蜆鮮甜美味,煮得剛好,麵飽吸滿白酒忌廉 蜆汁,令人食得滿足湯選了黑松露野菌湯,忘記了影相淡淡松露香味加濃郁野菌,口感幼滑!主菜 卡邦尼意粉,一直喜愛意粉加溫泉蛋,再加濃香巴馬臣芝士,煙豬柳火腿,好味日本豬斧頭扒肥瘦分佈適中,爽口juice,店員介紹七成熟最好食,一吃之下,果然不錯慢煮三文魚一向不太喜歡吃,因為好多時都會覺得好”鞋",呢次都試下,改變左一些感覺,入口嫩滑配埋個汁,唔錯很小寫食評,但這次食物及服務質數都好好,令到我實在想寫一次,值得推薦,下次會再試其它食物…查看更多
+ 3
吞拿魚帶子他他 紐西蘭活蜆 磯煮鮑魚 卡邦尼意粉 日本豬斧頭扒
2018-03-09
$400 (Dinner)
慶祝紀念
Birthday
滿足的一晚
The Faith
2012-10-26
是晚和朋友入去屯門食飯慶祝生日,經介紹去到一間叫TheFaith Fine Dining法國餐廳,泊好車步上一層便到了。這裡環境不錯,有窗邊坐位可以看到街景。甫坐下待應送上餐牌,細看之下款式也很多,因我們喜歡吃海鮮,首先便點了一個迷你海鮮盤,有法國生蠔、深海龍蝦仔、帶子及海螺等!生蠔好新鮮,肉質爽甜、海水味濃!不用落cocktail sauce也可以,覺得唔夠喉再叫多兩隻,正! 點了一客黑魚子醬同男朋友品嘗,味道濃郁口感不錯! 黑毛豬配法國軟芝士,經理建議我們叫杯紅酒配火腿,一試之下發覺火腿同紅酒味道都提升了,果然好介紹! 因己飽了一半,最後叫了一客南非鮑魚同vodka蝦,鮑魚爽甜,配反個松露汁好match呀!最後到vodka蝦,味道特別而帶點辣 最後預備點甜品時,有待應生拿著一碟食物走過來,原來是餐廳經理知道我男朋友生日,特別送了客心太軟給我們,真窩心!是晚我們盡興而歸,好滿足呀!…查看更多
生蠔海鮮盤,南非五頭鮑魚,vodka蝦,心太軟
2012-10-25
$980 (Dinner)
慶祝紀念
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice