openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
滋訊
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

christinemokmmw的個人專頁

主頁個人專頁christinemokmmw
christinemokmmw
粉絲
關注
christinemokmmw
Level 1Hong Kong
概要
食評 (2)
相片
需要有在繁忙時間吃壽司郎的覺悟去吃的上海菜
MODERN SHANGHAI IMPERIAL
2025-04-20
可惜他們沒有壽司郎那麼受歡迎,服務也沒有壽司郎那麼有禮貌就是了。也許應該稱讚他們餐廳的執行力,90分鐘用餐時間非常嚴格,即使你未吃完也要走。餐廳經理在我們口中還有食物的時候過來急切地問要不要幫你們打包,同時想要立即替我們上蛋糕(原本是要慶祝生日的,所以寄放了蛋糕,切餅費$50。),另一位阿姐的用詞真的是他們需要「夠鐘就趕客走」,而門口只有一兩組客人等,同時也有幾台客人買單。OK,規矩就是規矩,那我們就表示蛋糕不切要帶走,立即就可以結帳,當時是90分鐘用餐時間完結後的3分鐘。然而他們拿蛋糕過來和結帳也沒有想像中那麼快,前後起碼等了10分鐘,所以你們是趕還是不趕?需要返枱可以理解、提醒用餐時間也沒有問題,但一般餐廳的慣例是早15分鐘提醒及提早提供賬單,而不是突然用行動告訴你:夠鐘喇,你而家好走,未食晒你咪打包,有生日蛋糕都同我即刻啪咗佢。食物質素我覺得是中上,性比價還好,如果有信心吃得夠快或而不介意受氣可以去。…查看更多
2025-04-20
慶祝紀念
Birthday
差到值得為佢開個account
Fulum Fishman's Wharf Restaurant
2014-06-13
食物質素同服務態度極度惡劣,差到值得為佢開個account。由八點幾等到九點半,無綫果套硬膠西遊記剛好做完,我地嘅野食黎左一次,佔我地嗌左嘅不到一半,其間催左三四次,到後尾竟然話冇我地嘅單。好啦,再寫過啦,再等過啦。齋講炸魚皮,前後總共寫左四五次,到最後直接同個阿叔講,再等多十幾分鐘先終於有一碟,其間阿叔氣定神閒,以公園阿伯之姿在我們附近幾張枱之間踱步徘徊,仲同隔離枱客吹左陣水,我地唔耐煩再遞多張單,佢先施施然攞碟魚皮出黎,阿叔,可唔可以唔好喺晚餐時段出黎晨運?在苦苦等候其間,我地向過唔少人“求助",其中以一位大有元秋之勢的阿姐最有霸氣,一句"等下啦"之後向廚房大喝一聲"xx號枱話冇野食呀",之後想當然,野食仍舊神隠。之後去到廚房門口終於揾到神出鬼末,行蹤飄忽嘅部長,d野先終於到左七成,但係我地已經等到冇胃口。咁d野食質素如何呢?下舉數例:湯底:皮蛋莞茜,冇味肥牛:唔新鮮丸類:尚可,但張單寫1真係畀1粒我?千呼萬喚始出來嘅魚皮:似足乾屍甩出黎嘅碎片,又乾又硬,淥完都咬唔開。一個字:永久blacklist。…查看更多
霸氣阿姐
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice