Hong Kong | Eng

Followers
Following
JaniceEvrin
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (16)
一出地鐵站就係,正👍
HOT-STAR Large Fried Chicken (Fou Wah Centre)
2023-01-06
平時唔順路買唔到,所以太耐冇食🥹今日一出地鐵站就見到,所以即刻買左份雞排同香香雞~幾好食😋因為有啲分店會炸得好乾,呢間唔錯👍同埋我買果時都幾多人,啲人圍曬係門口落單同等餐,所以我去左隔離買奶茶先再番黎攞,點知呢頭落完奶茶單番轉頭豪大大,已經冇曬人同我果份都攞得啦👍👍👍證明出餐快既(當時見係一個收銀,兩個炸位)之前食開輕量雞排,今之諗住試正常一份既大雞排?原來一份雞排真係好大,應該係輕量既2.5倍,食完都飽😂所以香香雞…俾左屋企人食🤪😛個地址真係好好👍🌸希望保持水平好似多左好多野食,可能下次試其他…Read More
Ratings
連續打/做錯單…
KOI Thé (登打士廣場)
2022-04-14
列入最愛,但!!呢兩次好失望買過好多次,唔鍾意飲奶茶既,經朋友介紹飲過一次之後上曬癮😂成日都叫埋朋友同事一齊叫,一次九杯都試過,但最近兩次都打錯單整錯…今次微糖20%同全糖100%都差好遠…上次直情係唔同野,奶綠變榛果已經好甜,仲要半糖變全糖甜上加甜…🤯😭可能有時忙多單,明既,但兩次都…可能下次再叫真係要remark長長一句都睇清楚打單整單,真係唔想用40蚊買番黎飲唔到既…連平時鍾意飲甜奶茶既同事都飲唔到第二啖…😅幫佢買既都唔好意思🙏🏻🙏🏻🙏🏻希望可以改善下因為真係鍾意飲呢間,芋圓同珍珠都同出面既唔同,完全係完勝,但如果下次再中獎,真係唔知買唔買好🤔😂唔好咁啦…Read More
Like
kariskakaka 您好呀 我係KOI THE登打士店門市主管 好抱歉聽到您兩次不愉快經歷 在此向您講聲對唔住 我會提醒同事日後小心啲同重複望多次先出單 同時亦建議您日後訂單若出現任何問題 歡迎您跟返飲料貼紙上門市電話號碼 打電話俾我哋跟進返 多謝您支持 希望日後有機會再接到您嘅訂單
2022-04-21
2022-04-14
Delivery
乜都未上架,態度又超差
YAMAZAKI BAKERY
2022-04-11
岩岩去到幾乎都未上架,禮貌地問一句:唔該想問下會唔會有腸仔包?有個戴眼鏡既女職員有惡咁講咩腸仔包啊?邊款腸仔包啊?其實冷靜點講叫我等陣,黎緊會上架都好好多囉,到埋單果時態度又差…雖然係幾十蚊既事,一黎就咁受氣真係即刻想唔買走人都係反映下姐,當下我都冇講點咩,明有時做野會燥,但唔代表無辜既客人要奉旨忍你,平時已經冇生意都仲係咁可以唔係呢度開分店既加上平時去到都冇咩選擇,而且衛生都…以後都唔會再選擇…………………:)…Read More
真係估佢唔到…咁正😝
SUN HARU (順寧道)
2021-12-16
真係好少打食評,平時食開好食既都係照下片自己收藏,但呢間係我撞手神搵到一間咩都唔伏既韓式餐廳,直情係試到韓國既맛집真係食過好幾次,好少失望!(外賣)好滾動🥰但見到竟然冇咩人留言,忍唔住打番篇食評先,真係可以話隱世小店😍值得俾人關注試一試架認真有時想搵一間真係會食過番轉頭既韓式餐廳,難囉…試過好多都係得一兩樣係好食,其他大多都唔會想再食,係同自己講,可能係唔岩我口味,但呢間係我目前試開得一樣,係我目前試過差點點既炸魷魚🦑,可能都係食開佢既外賣仲未試過堂食,因為唔就腳,外賣到左我又拖左一陣先食,所以有點油得濟頗為失望外,佢既有骨/無骨/甜辣/原味/牛油/蜜糖芥末炸雞、炒粉絲、牛肉醬湯、帶子、紫菜粉絲卷、炸餃子同五花腩炸醬麵等等都唔錯!堂食應該會仲好食!可能佢本身有就番香港人口味(唔知有冇),真係幾岩我口味🤣個人推薦有✔️炸雞(有骨好正,但冇骨都唔錯,一點都唔乾又大件,不過比起有骨差少少味道)因為連外賣番黎又隔左一陣先食,有試過連外賣遲到再到開餐隔左成個鐘都仲脆口😳✔️炸餃子我最愛!大件又好食!唔係你超市買既咁細件,最緊要係你眼見同食落去都有明顯既肉,鍾意韓式餃子唔好錯過😠呢個我次次都叫✔️牛肉大醬湯!要試!堅足料,我本身試過其他間既都冇佢咁足味,濃得黎唔膩,雖然面有點油,但唔影響味道,超多肉,仲有我愛既滑滑豆腐,竟然仲有一隻蛋,真係…估佢唔到咁多料,一人餐就可以試到炸雞同呢個湯跟白飯,點唔叫我驚喜啊🤦🏻‍♀️唔會唔飽囉✔️腩肉炒粉絲,調味堅正,同我地平時食既粉絲好唔同,冇得比,但都幾正,佢既紫菜炸粉絲卷都唔錯,幾香,又脆口,不過呢個粉絲冇調味就咁食原味都唔差,幾有咬口,配湯汁果點一流,但冇話一定要試,炒就唔同啦,起碼第二三名要試,唔錯架!冇咁推薦既可能只有帶子,可試可唔試😂sorry黎緊會再同屋企人試埋其他同試多次個魷魚,或者去堂食,俾多次機會魷魚先整體俾4.9/5分,係差在魷魚同帶子😂…Read More
+ 5
Delivery
好滿足!
MeokBang Korean BBQ & BAR
2020-10-08
好耐冇黎食炑八啦,唯一去過一間炑八分店我係會比好評🤣🙈其他去過既尖沙咀/太子果點分店真係去一次就冇好氣,次次都受氣,總之就黎blacklist,除左銅鑼灣果間好點點之除,荃灣呢間真係每次都好滿意,可能隔左段時間,食番又覺幾好食,仲要好好服務👍🏻👍🏻👍🏻真心!今日去都係,仲會幫人燒埋,一位高職位女同事好心幫我燒野食,不時有同事問佢工作上事宜,佢都好堅持幫我整埋先離開處理,真係好好!唔俾好評你地分店真係唔得!👏🏻其次入座時又有消毒桌面同提供口罩袋,衛生做足👍🏻🥰食左個午市$200幾既牛腹肉套餐?唔記得左哈哈,但認真好食!好滿足,感謝你們!…Read More
牛腹肉
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice