其實我平時好少打食評 ,因為都有唔少食家打食評, 但見到依間好食又抵食的餐廳咁少人食, 就推介一下, 等多啲人認識下依間好食的餐廳這店子我今次應該係第6至第7次幫襯, 而第1次幫襯係:有日我女朋友接我放工, 我收工揸車諗住出去深水埗食點心, 但女朋友話好肚餓, 所以行青山道睇下其他點心店, 就見到一間睇舖面都會覺得唔多好食, 或者好重味精的感覺的店, 但女王餓...就是但啦...
一入去就老闆娘好nice咁招呼我地, 睇餐牌話即叫即蒸, 我通常都唔信, 然後就叫左啲野食, 跟住見師傅即刻係廚房拎幾個仲係生的點心走去門口的蒸爐度蒸, 而且雖然店內冇侍應, 但老闆娘總會為你服務, 同介紹有咩好食, 新點心, 加入左咩新材料整, 有次有個客話"咁耐都未有既?", 老闆娘就話"因為係即叫即做, 等啲食物上黎時新鮮好食啲" 我相信各位食家應該唔會想食一啲其他酒樓蒸左成朝的點心
, 自此之後我就開始對這個店有信心!當然食物也是最重要的一環, 我以前去其他店食味精點心, 而每次食完之後飲左兩支水都總會覺得口渴, 但依間食完唔會口渴, 可能冇味精啦, 而且食物的質素也抵食大份, 我同女朋友每次食完埋單都唔使100蚊, 已經飽到唔想行出去.由於今次我減肥中, 食得唔多野, 影左啲相比大家分享下:油菜$14普普通通
蟹籽燒賣皇$17好食夾大件
Chiu Lung Dim Sum
2013-08-21
Like
2013-08-17
$47 (Dinner)