openrice

Follower
Following
yukyu09
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (2)
Photo (15)
晚餐勁難食
牡丹亭
2025-04-29
好耐一段時間無食牡丹亭,我地3大1小叫咗咕嚕肉+上湯龍蝦伊麵$298、海鮮豆腐煲$88,特價乳鴿$18,個上湯龍蝦伊麵啲麵好碎,一夾就散,同樓面阿姐講,佢話淥過籠,重新整個麵俾我地,好啦~係重新淥咗個麵,但完全無味,碎果啲索晒啲汁,你重新整個無味嘅伊麵乜都無落叫人點食呀?仲要發現有條頭髮,當堂乜胃口都無,同阿姐反映,佢話唔好意思。。。咕嚕肉好酸,一落枱就已經聞到好重醋味,諗住自己食得酸都接受到,但都係又酸又難食,之前食過係幾好味,無諗過而家係勁難食!海鮮豆腐煲都難食,急凍海鮮有仿蟹柳果啲===>一睇唔洗試都知無味,但唔明點解有半煲菜芯墊底,反而豆腐勁少!!!勁重麻油味,除咗麻油味我食唔到其他味😡😡😡個特價乳鴿更加唔洗講𠻹!餐飯真係得我奶奶食最多,平時佢食最少,唔係因為佢啱食係因為怕浪費,佢唔俾我地浪費,我食咗半煲菜芯同半嚿豆腐,嗦咗兩嚿無乜肉嘅✌️龍蝦✌️,本來想食埋啲咕嚕肉但最終酸到放棄。。。好難食!好難食!好難食啊!!!生意越做越差有原因!絕對無下次!…Read More
Like
Ratings
2025-04-28
$125 (Dinner)
😡從來未食過一肚氣嘅放題!!!😡
Deluxe Daikiya Japanese Restaurant (Causeway Bay Plaza 1)
2023-02-25
今晚因為家姐收工收得夜,約佢公司附近食放題,本來已夜食,我地三人已經好肚餓。我地本身訂左20:45枱食,我2030到步,見到好長條隊,我行埋去問女員工1:訂左枱洗唔洗排隊?(心諗可能條隊等清枱或walkin),女員工1話要排隊,我地照排,可能未夠時間,有另一女員工2聽到我話訂枱,話唔洗排可以直接入去,照計兩個鐘2230還枱。我地被安排坐95枱,但女員工俾張QRcode紙寫住37,我唔知37係咪代表95枱,但女員工示意我地落單掃QR code,所以我冇懷疑。我2039落左第一輪俾小朋友食壽司熟食咁,2045我家姐到左,未上過一碟食物,我家姐落第二輪order,我地第左超過30分鐘,仍然冇嘢食上枱,所以問黑色衫女員工,佢望下我QRcode單,反問我點解係呢張單,我話一坐低已經係俾呢張單我,佢叫我地等陣,揸住耳機問人,行開左,我地一面無奈,再問係咪要再落過?之後黑衫女員工拎左一盆刺身,一碟天婦羅俾我(係家姐第二輪order嘅食物),之後又要等好耐,咁我地以為第一輪單冇左,但第二輪嘅單仍然一碟都冇(除左黑衫女員工拎嚟果兩碟)!!!如是者又等左半個鐘!我想叫人了解,但見唔到黑衫員工,問左藍衫女員工,佢話有人有上嘢食但話我地拒絕左,我已經嬲嬲地,表示完全冇人行埋枱,更加見唔到食物!藍衫女員工又話因為我轉左枱,所以上錯枱!我個patpat冇離開張凳半步,幾時轉過枱呀???後來佢叫左一位叫James經理過來處理,我將原本再講多次佢聽,佢叫我地寫紙仔,佢幫我地重新入單,佢叫我地寫94枱,,,其實呢度我地已經白白等左一個鐘!!!已經勁肚餓,尤其係小朋友!個經理表示唔計時,叫我地慢慢坐,大佬你地唔趕時間我地都趕啦!寫紙仔入嘅單未到齊,2144突然開始上第一輪(2039落嘅單)碟下張單仲寫住37號,陸陸續續上返第一輪嘅單,我地表示唔要,根本就食唔到!後來叫個經理過來cut左所有order佢!因為好亂,應來唔來,唔應來又無啦啦來,叫我落94號單,但又上返37號單?十分混亂!!!我同經理投訴話,本身已預左要等或者漏單,但冇諗過咁離譜!等左半個鐘又話落錯枱,後來又等左半個鐘都冇食物!我十分不滿!但個經理態度敷衍表示話會同出餐部反映下,呢個根本唔係出餐問題囉!個經理一句道歉嘅說話都冇講!我見佢咁敷衍都費時再講,一開始就俾錯單我入,第一次處理又冇溝通好!根本成件事好錯囉!**咁混亂、出錯率極高嘅放題我第一次遇到,老實講,呢間我唔會食第二次!實在太嬲啦!食到一肚氣!!!🤬🤬🤬🤬🤬如果貴公司見到呢個post,希望佢地培訓下d經理處理手法,呢個叫James經理好唔掂!!!…Read More
Ratings
2023-02-24
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$290 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice