Hong Kong | Eng

Followers
Following
chatsan
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (4)
家的味道,服務態度非常好
Luxe Garden Chinese Cuisine (Laws Commercial Plaza)
2025-09-16
開始是在社交網站看到,被大力吹奏。本人對可愛造型的點心情有獨鍾,所以家母生日一齊試試。由於晚飯無點心,但無阻眾人的雅興。每一道菜都好特別,重點是不會太油太咸!我全都都頂唔順太油太咸的食物!吃飽完全不用狂飲水!東星斑蒸得剛剛好!又新鮮好味!!!!花膠雞湯好好飲!!!!!!!炸子雞又好食又無骨!!!!!甜品是企鵝、擂湯湯圓及壽桃,全部都好食又不算太甜,小朋友非常喜歡!!!!!!!侍應經常幫手換碟,又常來斟茶,服務很好!…Read More
Like
2025-09-13
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
好甜😰
民豐粉麵行
2024-05-14
排隊排了半小時,排隊期間不斷同致癌物近距離接觸(油煙味好強),都是一時衝動,受影片分享平台影響,趁熱鬧去排隊,一口氣買晒所有口味😰😰😰開心果:算是所有口味中最唔甜的那款,開心果味都算濃,但都有點甜。芝麻:最甜😰😰😰😰😰,甜到唔想食,想吐番出嚟🫠花生:甜,香濃花生味,不過甜⋯⋯⋯榛子:都算濃郁榛子味,但太甜了還有一個不知道是什味,有點像花生但深色啲,anyway, 這個香,但都是甜😰😰😰平時飲凍檸茶少甜/手搖杯少糖/微糖的話真的要三思⋯⋯或者一個糯米糍兩三人分享,太甜真係搞唔掂😩希望佢哋出微甜版,真的太甜🫠🫠🫠🫠…Read More
Like
開心果糯米糍
TakeAway
被一遍好評如潮的食評伏了
ASOK THAI GARDEN
2023-10-31
在open rice 搜尋荃灣有什麼美食,找到這家人氣排名第三,而且又是新開的食店,急不及待立即預約去試試!預約留座,但無人在店前招呼/點名,要靠自問伸頭伸腦入店引職員注意,才有人來安排坐位。店內坐無席,非常嘈吵!店內大致分為兩個區域,方桌區及圓桌區,我們被安排坐在圓桌區,一個小小的角落放了八張圓桌,櫈背貼櫈背,別人說什麼全部都能聽見,非常嘈吵。店內燈光非常昏暗,menu的字勉強才看到。明明open rice 內其他食評或環境相片都拍到店內不算昏暗,但open rice 內的相拍到很光的,可是實情是非常昏暗。大家都喜歡p圖p到咁光!?炸蟹餅配青檸忌廉芝士醬,我都不想再說了,普通過普通⋯⋯⋯最後叫了焦糖榴連撻配雪糕,menu內沒有寫雪糕是什麼味道,要問店員才知是榴連味雪糕,榴連撻愈吃愈寂寞,因為根本沒有榴連味,我在最後一口終於食到榴連肉,但就是那麼一點點⋯⋯總之,性價比極低,在我角度是難食,店面裝修是美的,但浪費了這個環境,圓桌區擺桌擺得太密集,以致非常嘈吵,一點泰式chill的感覺都沒有!希望我這篇評論能以正視聽,別被其他一面倒說好食的評論令自己對此店有期望!三思!…Read More
柚子紅石榴沙律
2023-10-30
Type of Meal
Dinner
(「正宗」肥膩)台灣菜🙄
Jiu Fen Full (Trend Plaza South Wing)
2022-07-14
見到大家/新X期/KOL都話好食,即管一試。環境秉承香港特色—又細又迫,坐得極不舒適,當然好多食肆比這家還細,香港地少人多都理解理解,不過拎住好多東西就不建議入內了。食物真係感覺受騙,心靈受到傷害,可能咁講太誇張,讓我解說一下:我們兩人點了紅燒牛腩麵刀削麵、香酥雞扒魯肉飯、月亮蝦餅、九份芋圓(最後漏左單無落到)、玉米起司蛋餅、九份檸檬綠及黑糖芋頭牛奶,承惠$2xx紅燒牛腩刀削麵:麵質彈牙好味,但牛腩真係好肥,明白的,但碗麵有一層油真的好不開心,牛腩係腍,但真係啖啖油,好難頂,碗麵一點都不好食,講真八x雲集都碗牛肉碗都好食過佢,份量嚟講一個女仔食都略嫌唔飽,但見到層油都飽晒。香酥雞扒魯肉飯:魯肉是綿綿黏口感,係好味的,但肥到食一口已經投降。香酥雞扒又乾又柴又有萬年油個種油味,在下實在不敢恭維。月亮蝦餅:熱氣到爆,係,怕油無人迫我點,但見到個餐牌有所以試下,唔試點知咩料。炸到個外表都變啡色,唔係金黃色,好油好油,真係啖啖油,食完覺得食了一年的食油(希望真係食油)量。蛋餅:算係最正常的一個,但唔算特別好味好好食到要一點再點個啲,普通嘢。九份檸檬綠(三分甜):正常解油膩,好彩希叫,但唔值$25黑糖芋頭牛奶(三分甜):正常,但出面個啲手搖飲品店好味啲。總結:食完覺得受騙,點解咁油膩都會推薦又排隊去食,平時食得唔係好清淡都應該完全接受唔到呢間嘢啲油膩感。如果想增肥、為膽固醇加油或想喉嚨痛、病、第日拎病假唔洗番工,都建議嚟食一食。侍應算好人,又主動拎多張櫈比我放袋,又幫我放好啲易碎物品。強烈不滿推薦呢間店的人。完。…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice