Hong Kong | Eng

Followings
Yuen Choi Kum
Level 2Hong Kong
眼闊肚窄撈貓仔
Overview
Reviews (6)
Photo (401)
兩小時揼波鐘雞煲火鍋放題
Family Kitchen
2023-03-16
兩小時揼波鐘雞煲火鍋放題,雞煲叫咗唔辣味道不過不失,但添加兩次雞份量都好少,小食麻辣雞腎再叫就話無貨,火鍋配料款式唔多都係大路嘢,送甜品係只限熟客,我家餓爸完全食唔飽要再去溝貨返屋企下半場,第一次食放題食得咁慘☹️…Read More
+ 1
2023-03-16
$168 (Dinner)
生意越好分量越少
雲川 米線.紅薯粉 (盈豐商場)
2023-03-03
今次領教到加咗又縮晒水到離晒譜,小食之前係用長方形盒,家陣轉左細一半既圓形盒仔,分量仲要1/3都無,碗粉啲餸俾少咗就唔再講,成碗都係湯,可唔可俾多少少粉等人食飽肚啊,都明白租金貴、人工貴、乜都貴,打開門口做生意錢係要賺嘅,但唔好食水咁深囉。…Read More
Delivery
服務態度同食物好差既餐廳
Oyster Station (Knutsford Terrace)
2020-03-15
未試過食西餐都食到火到嚟,餐廳得3枱客都無服務,態度又差,做推廣優惠既$10蚊隻生蠔瘦到好似係埃塞俄比亞嚟咁,ok!我地決定俾多次機會你,叫過其他當造季節既生蠔,點知當造既一樣咁瘦,最慘係啲主菜嘢難食呀嘛,仲衰過中學生家政課煮出嚟既味道,舊魚同柚子汁完全夾唔到味,個汁好係一堆漿糊咁,燒排骨又乾又嚡,上面一堆BBQ海鮮用既蒜蓉醬,簡直不知所謂,係咁既經濟環境底下,仲話要限時兩個鐘交枱,走嗰陣係門口𥄫到佢個訂位簿,得小貓三兩隻,好心就咪趕客啦…Read More
無用心煮嘅煲仔飯
堅料豬手車仔麵店
2018-01-17
近排某雜誌吹捧到天上有地下無嘅堅料煲仔飯,今晚有幸一試,滿心期待而去,點知失望『中伏』而回,首先講一下主角 飯~暖暖地、二人份都要叫多碗白飯先夠飽,因為得三碗仔唔滿嘅飯,連飯焦四碗仔都唔夠(是晚得我同朋友兩個正常飯量女子),再講一下配角臘味 臘腸~得甜味,臘肉~普通,臘鴨~又咸又梗、完全無鴨嘅甘香,潤腸~四種臘味嚟講叫做最好食、肯定唔係一般街市平價貨,嗱!講到最重要嘅 飯焦~無焦香、薄薄一層un嘅,某雜誌話老闆會用茶幫客人煮飯焦粥,莫講呢個服務無之外水都唔比杯你飲啊,記得某雜誌有推介個限賣嘅老火靚湯(响螺頭 南北杏 蘋果 雪梨 豬骨),無理由試㗎,Er!咁大個人第一次出面飲到例湯係乜湯渣都無、而且湯頭清甜色淡『心照不宣』,口渴返到屋企要狂灌水先掂。ps. 利申相片係我即場影無偷圖㗎,證明相片吸引唔代表一定好食…Read More
一間開口要求俾指定小費的謀人廟
春夏秋冬火鍋
2018-01-07
天熱轉冷最好活動當然係三五知己打邊爐啦,我地一行8人兩日前訂左7點半,去到坐底就被要求轉一張細少少嘅枱,咁我地夠坐當然係無問題啦,到7點45分入單,跟住有個女經紀之類嘅服務員話本地手切牛賣淨兩碟,要叫就快手,吓,得半成入座率都咁快無牛賣,ok!照要,哈哈!8點就話賣淨一條章紅魚原價$580,你地要我平d比你地$430,心諗呢間火鍋店收零晨5點,咁快乜都賣晒點做生意啊,到12點大家都食飽飲醉(入座率8成),埋單$1950,佢居然夠膽開口話【俾多一舊水】貼士,嘩!當堂火都嚟,邊有問口要貼士,仲要指定俾幾錢㗎,係香港做左幾十年人都係第一次🤬…Read More
如此劣食難得一見
Daimon Ramen (tmtplaza Phase 1)
2015-12-20
見介紹講到呢間麵店係日本大有來頭,同阿囡揀咗黃昏人少少嘅時間探路,入門口無人招呼,ok我自己搵位坐,反正仲有好多位,坐底咗亦都無人理我地喎「其實係有3個店員見到我地入嚟搵位嘅」,咁咪叫人攞個餐牌睇睇有乜食囉,呢個時間先遞張點餐紙,原來點餐係要自己✔️嘅,終於點完餐坐定定滿心期待地等食,戲肉嚟喇, 先講碗沾麵先,麵質無乜特色,麵沾汁好香魚介味,咁呢個係賣點嚟,但係唔知點解碗麵同沾麵汁都係凍嘅,可能我大鄉里呱,呢間店特色係食凍沾麵,再嚟講下碟餃子喇,個餃子底唔脆,仲厚到好似薄撐咁添,還好無油淋淋啫,而餡料份量有d少,應該係即叫即煎,所以係熱辣辣嘅,不得不提當然係碗日式叉燒丼啦,真係火都滾埋,係人流少嘅時間都可以等咗成15分鐘,最後當然叫店員催下單,店員解釋得好奇怪,佢話碗飯就得㗎喇,厨房打埋個獻汁就得,最後都再等咗6、7分鐘後先送到,可惜成碗飯都係暖暖地,獻汁味道好淡,食唔出係乜野味,後尾要加豉油先叫做入得下口,嗱!我無寫錯字呀~係廣東式嘅生抽呀,叉燒無想像中入口即溶,無乜肉香味,可能唔熱呱,最失敗就係連飯都唔熱呀嘛,好似食緊一碗隔夜飯咁,仲要係叮唔夠熱嗰種喎,一句講晒【好睇唔好食】,今時今日咁嘅服務態度已經唔多掂,仲要連食物出品都毫無誠意,無下次就唔在講啦,就連試第一次我都覺好後悔囉…Read More
ponytail23 同意特色係食凍沾麵, 真係青
2016-01-04
ponytail23 同意特色係食凍沾麵, 真係搞錯哂(怒) 係我食占
2016-01-04
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice