Hong Kong | Eng

Follower
Following
tingting3210
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (23)
服務和食物質素差
Gyujin Shabu Shabu & Sukiyaki Restaurant (YOHO MALL II)
2025-07-08
今日係平日晚飯時間,第一次試下呢間任食放題,牛既質素真係好一般,肉質鞋,炸物樣樣都鞋口,真係唔好食。飲品選擇方面唔多,飲品我已經攞d放得到好入既飲品,但都唔係夠凍。放近雪櫃門既飲品直程係唔凍😕服務方面更加令我感到無語。由於當日係星期二平日,唔算好爆場,收碟唔算頻密。我行出去拎野食都睇到兩個職員係度吹緊水。中途,我叫左兩件三文魚壽司,我張台已經唔算多野,個職員手上淨係拎住我碟壽司(佢當時冇其他野拎),佢就咁將碟壽司疊係我d生牛肉既碟上面…頭也不回就走左。生既牛肉上面疊上三文魚壽司…感覺真係好差,我1d都唔感到佢公司既信念「給客人幸福」囉,係咪公司咁教?!如果眼見張台冇位放的話,係咪應該執一執位先放好,我已經唔係好想食碟壽司,但我唔想浪費,都食左😑😑😑最後走個時見到有扭波波玩,職員冇主動同我哋講嘅,係我地臨走自己留意到部機,我哋再問職員「係咪有得玩架?」 個職員黑口黑面,冇答我地,直接拎個幣俾我地就走左。😡😡😡我地而家貪你個彈彈波咩?我唔洗你笑容滿面,你都唔洗同d牛一樣,鞋口鞋面呀嘛?留意:以上我講既體驗都係唔同staff,唔係針對一個職員。值得一提:收銀個叔叔的服務態度同笑容都唔錯。總括而言,雖然係任食,但係唔值呢個價,性價比好低。真心唔推介,亦唔會再光顧第二次。…Read More
馮茜婷 我有日lunch過去都係咁,極差
2025-09-02
Ratings
好正既韓燒,聚會一流
Mr. Korea BBQ
2024-12-15
之前係尖沙咀食過一次,已經成日想再覆桌,原來最近銅鑼灣開左間,即刻約friend放工一齊去聚下。整體來講,幫襯完銅鑼灣呢間都係覺得好正8點鐘入座,現場已經好full,好彩有位。叫左一個牛拼盤,扇貝,炸雞,多春魚,紫菜飯。好快有得食!最後再追加多左兩款牛同埋一碗紫菜飯好癲😂😂😂飽到捧住個肚走題外話:話說我地手殘,唔識燒多春魚,第一條多春魚俾我地燒到爛哂,店員仲係咁黎提醒要點樣燒係最好食,又出手幫我地燒,又幫我地換個燒板,件事係幾貼心…Read More
+ 6
Like
Ratings
食物有中型曱甴..
Hainan Restaurant
2021-02-06
有咁大隻曱甴在咖哩汁度..都冇咩好再講..我食緊啖飯真係lur都lur唔切。食物入面出現呢個size既小強都幾離譜!好嘔心....當日係下午茶時間,人唔算多,叫左個咖喱牛腩飯,好快有得食,食左幾啖發現牛腩唔熱,凍既..?我向侍應反映,我話「唔緊要,翻熱便可以。」翻熱完我再繼續食,點知攪多幾下個汁就見到條屍,手長腳長,嚇到我呆左...我只想離開個兜飯,諗起都好想嘔。大家食野之前都真係要睇清楚。如果係眼力唔好/無為意,已經食左落肚🤢🤢🤢⋯⋯…Read More
食物還好但員工質素太低
Lemon Cafe (Kwai Hing Shopping Centre)
2020-08-02
今日是星期日,晏咗啲起身就過去檸檬冰室食早餐,落咗單都等咗一陣先至有嘢食,喺等待期間,有員工上班,於是他們在員工通道走廊更衣,男職員在沒有遮蔽的空間更衣及換褲……當時我們正坐在走廊對面,他們繼續在我們眼前除衫除褲,好尷尬.....我明白工作很繁忙,員工有壓力容易有情緒。但在用膳期間,不停聽到員工們粗口橫飛,做大既主管高聲講粗口「DD聲」一班做細既員工一樣冇理,有樣學樣,「D」聲四起,仲好似好好笑咁。若然俾小朋友聽到,是多麼不堪!言語間語帶相關,涉及不雅內容,高聲談話,令人反感!員工的素質有很大進步空間,即使不是面對着客人,說話也應保持基本禮貌及尊重。另外,有一個阿姐經常用不耐煩語氣去跟同事和客人說話,好似欠咗佢錢一樣,有次佢在客人面前大聲喝鬧同事,真係好失禮....總結:呢間檸檬冰室既員工真係好嘈,客人耳仔受罪。補充一句,食物質素ok。…Read More
Like
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice