除左中餐之外, 我最愛既就係食SUSHI 喇.今日晏就去到位於九龍旺角區既一間日本餐廳試食佢既
Omakase.我最中意晏就食Omakase, 又唔太貴, 又試到間餐廳既質素, 雖然D食材就一定冇夜晚去咁貴價.但呢間只要298蚊 1位, 有9件加1件手卷同有個湯, 蒸蛋同沙律.真係好!抵!食!
呢間野好易搵, 好近旺角地鐵站, 呢排天口咁興, 真係唔岩留響條街太耐.一黎到就係沙律同蒸蛋, 個蒸蛋好味, 好滑又足料.D魚都叫新鮮, 比起尖沙咀某D Omakase 揼本, 有曬大家好中意食既 左口魚, 拖羅, 帶子, 海膽同赤貝.整體好抵食
, 唯一不足既係師傅件件都會落埋豉油比你, 我覺得有少少咸, 下次會叫佢走油, 自己落番岩自己既份量比較好. 最好食係拖羅, 有少少筋, 入口即溶. 個海膽都好多, 夠曬過口引.
因為掛住同朋友傾計, 我唔太記得9件 SUSHI既先后次序.
去相~~~GO!以為食飽飽之制, 原來仲有個手卷未食. 佢個手卷好足料, 好爆TUNA 之後仲有少少脆米同魚子, 個口感層次直接提升至最高點.
最后埋單仲一人一個細細地既雪糕球. 食左成個半鐘既LUNCH 埋單700蚊有找!!!等於你去食個千X咁上下價, 但係食到Omakase ~~~ 抵抵抵!!…Read More
Shun by Kokoro Sushi
2019-09-11
2019-09-11
$320 (Lunch)