Hong Kong | Eng

Follower
Following
Kannyli
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (18)
人生第一次食過一間最最最差嘅放題
Takimoto Japanese buffet
2025-08-19
可以話,唔洗錢,請我去,我無飯食都一定唔會再去!服務唔在講,食物選擇種類小小小,食物質素差差差😡😡😡最基本嘅三文魚,肉質淋到我都唔識形容!蒜蓉焗生蠔可以比廣島廣放落去扮焗新鮮蠔!一行6人,喺我親自Whatsapp訂檯,問咗$298餐有生蠔,因為其中2個朋友好喜歡食生蠔,入座前再問$298有生蠔,門口帶位說有,掃碼後發現沒有,再出去問帶位,佢話唔好意思,今日生蠔無貨,只有焗蠔,又話頭先同您朋友講咗,咁都無辦法,我地都坐底咗,我返去問,5個都無人聽到話今日無生蠔!我雖然唔喺日日食放題,但每月都會有一次或兩次,呢間真喺經典,喺我人生日食過最差最差差差差嘅放題😡😡😡6個人,雖然有長者,但都要人均消費$300(1位)最慘喺令個個朋友都食唔飽😒😒見到食物靚都會影下相,今次個個見到D食物完全沒有攞起手機影相嘅興趣…Read More
KotHakWang 我今日中午已經中伏
2025-09-29
攪笑的服務
Wanna Eat
2025-07-15
食物味道是可以的,但服務真喺有D攪笑!建議大家如果去食任何餐,想加杯好D嘅咖啡喺要自己帶糖去架!話說今天去食個午餐$50轉飲cappuccino,服務員話需加錢半價,無問題,想飲我都無問過要加幾多錢!到咖啡送到,我問服務員有糖嗎?可否給我1包糖,服務員話【半價飲品唔包糖】😱我喺半價,唔喺加$2喎🤔奇怪,到埋單先知喺加$17,都合理,但1包糖都唔可以供應❓❓什麼邏輯🫣…Read More
2025-07-15
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
值得攞10個劣嘅食市,有人再請我都唔會去嘅玉桃軒
The Graces Restaurant (Kornhill Plaza)
2021-08-23
從未試過食飯食得咁唔開心😡😡😡😡如果有10個劣,一定比足10個劣😥😥😥攪笑嘅C區,講好用晒安心出行,可以6個人一張檯,我12個人應該喺分兩張6人檯,點知6人檯喺4個人之後有間板再加2個!都無辦法!我打電話訂檯時間咗喺咪有片皮鴨餐,可唔可以訂,聽電話果果話我地有好多款片皮鴨餐,您到時嚟到再揀啦!我問有無得訂,佢話無!到攞檯點菜竟然話片皮鴨賣晒,職員話今日好好生意賣咗10幾隻,咁大間酒樓每晚賣得10幾隻片皮鴨😱😱都坐底咗,唯有叫其他餐,我點咗個4人龍蝦餐同小菜孖寶餐,點菜紙交比個姐姐,我仲同佢講兩檯一樣咁落!點知格離檯食到第3個菜我地都有菜上,我就問職員,佢話我點2個餐,諗住我喺兩邊分!我問佢唔知喺點頭先個姐姐聽嘢喺咪有問題!我比張點菜紙佢時講得好清楚,兩張檯一樣咁落!小菜同樓下金記無分別,分別就喺佢價錢貴好多,味道一般!龍蝦伊麵,龍蝦無肉,得殼,好奇怪連龍蝦腳入面都可以無肉🤔🤔到10點左右,見到有人推隻片皮鴨出嚟!咁啱終於見到個經理就問,點解仲有片皮鴨,經理話客人訂咗!我話點解我尋日打嚟訂檯話無得訂,叫我嚟到再揀😡😡大家要注意店鋪收10:30,但9點就開始趕客!埋單時無問我地要唔要泊車單!到埋完單問佢我要3張泊車單!1個回覆好!轉頭攞比您,當時佢喺攞住我張單同錢!等咗一陣再唔見攞泊車單比我,我再追,第二個就話,您地一齊埋單分唔到兩張單!我話咁您幫我分返兩張單囉!再嚟一個職員話要攞泊車單一定要比信用咭,咁我話好!您攞返D錢嚟,我比咭,佢又話佢地埋咗數!我真喺未見過一間咁嘅酒樓服務,大排檔不如,我平時去食晚飯,人地行埋嚟埋單時已經問需唔需要泊車單?如果要電子消費先至做到免費泊車,人地已經即時講!總括一包:唔洗錢都唔會再去嘅酒樓!…Read More
2021-08-22
$310 (Dinner)
愉快美滿嘅晚餐😊😊😊
Deluxe Daieiki Japanese Restaurant
2017-07-25
服務非常非常好!👍👍👍環境舒服!☺️☺️刺身十分新鮮,壽司好細心,做到細細件,唔會食幾件就飽晒食唔到其他嘢😆😆甜品好多款式!好吸引😱😱喺一次非常開心滿足嘅晚餐🤗🤗🤗必定會再嚟😉仲會介紹多D朋友嚟😍😍😍唔開心嘅喺時間太急,叫多咗食品食唔晒,太浪費🙈🙈如果貴店可以考慮,可選擇加多少少收費可以多坐1小時,咁就可以慢慢選擇,唔洗太急去點太多食物浪費啦!😉😉😉必食蟹粥👍👍👍非常好味😋😋😋刺身十分新鮮,比美酒店水準👍👍燒菠蘿香甜多汁😋😋😋…Read More
+ 6
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice