啲雲吞難食到嘔 大池記大排檔 2025-10-19路過有啲肚餓入去食咗個雲吞麵我,本來以為雲吞麵有雲吞麵湯底係基本,點知係清水煮雲吞加麵,由於味道太清淡,基本食唔到任何鹹味,想加少少醋,點知攞起支醋見到入面有浮游物,因此作罷。本著不浪費食物原則,用45分鐘時間食了一個非常難食的雲吞麵…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享啲雲吞難食到嘔 大池記大排檔 https://s.openrice.com/QrKT0qz2l00檢舉 張貼 評分--味道1環境1服務1衛生--抵食用餐途徑Dine In
騙錢的兩餸飯 奇趣燒鵝 2024-05-13兩個剩餸40,但有啲餸又唔係40蚊內,店內密密麻麻亂七八糟價錢海報,啲餸全部大兜亂,但要加錢的餸又唔會提醒不包括在40蚊內,比錢時就同你講呢個要加錢,有啲老人打算食個廉價兩餸飯,到埋單已經7,80蚊,雖然出品還可以,但仍然建議數目清晰啲比較好,切勿引人誤會,冇下次。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享騙錢的兩餸飯 奇趣燒鵝 https://s.openrice.com/QrKT0PrHJ00檢舉 張貼 評分--味道3環境1服務2衛生--抵食用餐日期2024-05-13用餐途徑TakeAway人均消費$50 (Dinner)
人間美味 祥發茶餐小廚 2023-05-25最愛呢間嘢啲瑞士雞髀🍗每次經過附近都要去食,搬埋去新界都係要走返去食,次次食完都唔明點解隻雞髀會咁好味,同埋咁快會食完,價錢適中,啲蘿蔔糕都好味,又滑又脆。雖然啲員工態度麻麻,但係勝在佢上嘢都快手,同埋啲嘢係真係好食,如果啲員工態度可以好啲就會再多啲人幫襯…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享人間美味 祥發茶餐小廚 https://s.openrice.com/QrKT0fCH900檢舉 張貼 評分--味道4環境2服務3衛生3抵食推介美食瑞士雞脾用餐日期2023-05-25用餐途徑Dine In人均消費$50 (Tea)
入面個女人勁冇禮貌 Mimosa Patisserie 2023-05-25因為朋友介紹好食,所以趁放假經過附近就同另一個朋友去買黎食。點知圍住金殿大廈行左兩個圈都見唔到間嘢,最後問人先知道原來位於金殿大廈內,入到去見到雪櫃空空的,禮貌上問一句有冇拿破崙賣,同埋有咩味?跟住個阿叔就話有,味道自己睇牌。咁我哋理解錯佢塊牌上面全部味道都係拿破崙,就話要芝士拿破崙,點知個女人一聽就話:冇芝士味呀!未見過啲人咁好笑。我同朋友已經唔理佢,最後一共買左6件走,臨出門口個女人仲要補多句:開鋪15年,未見過有人咁好笑。其實我唔係好明有咩咁好笑,係我哋買得太少好笑?定係你哋覺得所有新客都好笑?我都覺得個女人好好笑,唔想做生意不如執左佢?我比錢幫襯你,仲要受你氣?仲要比你笑?呢間嘢真係冇下次👋…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。4分享入面個女人勁冇禮貌 Mimosa Patisserie https://s.openrice.com/QrKT0xSX900檢舉 張貼 評分--味道1環境1服務1衛生--抵食用餐途徑TakeAway
飲品一般,員工十問九唔知 TP Tea (Soy Street) 2018-05-30由於天氣太熱,經過見到有間嘢叫茶湯會,想去試試,去到見到支付寶領券可減5蚊,就打算用餘額所剩無幾的支付寶找數,掃多個QR code都搵唔到所謂優惠券,所以問店舖員工究竟掃邊個code先有優惠,員工話直接俾支付寶個cide佢掃就得,聽到後覺得好奇怪,明明上面寫住領券先減5蚊,所以問咗好多次,真係直接俾佢掃就得?員工話係.掃完計返根本冇減到,所以就問返收銀,但個收銀改口話唔知,反正我收你42港幣.大佬,唔係減唔減5蚊問題,我要飲就算你唔減5蚊俾我我都會飲,但收銀唔識係唔係應該去再培訓?或者直接唔好擺塊牌出黎話人知有優惠?既然你擺得出黎係唔係應該可以清楚解釋到優惠入面啲內容包括點樣先可以用到個優惠?當我咁樣問個收銀嘅時候,個收銀一直用無辜樣望住我,我想講無辜唔等於你適合做呢份工囉!既然你唔清楚個優惠係點用,係唔係應該搵其他熟悉嘅同事黎做?或者問下其他同事?而唔係一前一後兩個樣?再加上攞到飲品後,並唔覺得有咩特別,5蚊好少事,但產品冇特色,服務跟唔上,唔會再有下次…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享飲品一般,員工十問九唔知 TP Tea (Soy Street) https://s.openrice.com/QrKT0xhKk00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務2衛生1抵食用餐途徑TakeAway