Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

概要
食记 (3)
相片
服務衛生都唔掂
Yaki ANA (New Town Plaza Phase I)
2025-01-03
晚上7:30入座, 安排我哋坐廚房出口位。 10:00關門, 8:00就話要洗爐, 唔可以再嗌爐端燒。9:00last order, 跟手叫你埋單。迅速到一個點令你懷疑人生。即使未食完, 不斷執拾你啲碗碗碟碟, 筷子都收埋, 睇你點食。要出聲叫佢停手先至行開吾再執拾。然後喺廚房推兩個滴曬水啱啱洗完既垃圾桶出嚟, 喺食客張枱旁搬嚟搬去, 嗰陣臭味連埋啲污水畀你送飯。另一個男職員就不停咁到掃地, 塵土飛揚。其實成間餐廳職員都好有愛、好齊心、務求要盡快趕走個客,盡早收工。沙田新城市呢間分店門可羅雀, 職員應記一功。…查看更多
检举
danny005 我以為只有我哋大陸人被歧視,原嚟你哋香港人都被整,嗰冇事了,呢家店之前經常去,只要去香港就幫襯嘅店,系24年開始冇時間去香港,今年想着得閑就去幫襯,結果下晝茶嘅時間,店員冇主動提及下晝茶套餐,唔提也冇事,餐牌畀我哋就行了,結果把正價餐牌(無打折嘅放最上便),問佢有冇套餐就唔講話,當時點單都冇當回事,結果點完了就立刻把餐牌和混喺一起嘅套餐紙抽走咗。然而隔離嘅香港女性一落座可以慢慢睇,完全冇冷着臉催似趕客。之前我一個人嚟講粵語完全唔會遇到呢種態度,和講粵語嘅其他朋友嚟都唔會,只有呢次講國語遇到呢種情況。而且其中嘅女性伙計,用粵語叫佢靚女和姐姐,唔理人,直接繞着走開了。男領班嘅雖然聽我哋點單,但系只面對我,我講普通話嘅朋友有訴求冇理會,聽唔懂嘅話可以理解,但系眼都唔抬一下,理都冇理講普通話嘅朋友。此前去陣都系比較年長嘅店員,非常熱情而且有禮貌。依家呢批店員系點,犀利
2025-04-18
2025-01-02
$300 (Dinner)
非常差的體驗
Yakiniku More
2023-08-14
訂枱時說好可吃2小時, 去到現場卻表示只可以吃1.5小時, 逼我哋硬食。食咗一個鐘已經要我們埋單, 不停執枱催逼你離開, 嗰一刻我以為自己係大排檔。放在枱上未食完嘅食物, 問都冇問一句就直接執走咗。距離交枱時間仲有十分鐘, 侍應直接跟我們說:「出面好多人!我好大壓力!」係咪shot㗎!時間管理咁差, 應付唔到咁多枱, 就唔好接訂啦!自己管理不善, 就迫啲客提早離開, 不停執枱滋擾食客, 算係咩服務態度。呢啲服務, 真係垃圾都不如! …查看更多
检举
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice