Hong Kong | Eng

Follower
Following
EuniceIp9228
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (5)
不愉快經歷
Dazzling Cafe (皇室堡)
2023-05-13
昨天和兩位朋友到這間餐廳 afternoon tea,經歷極度不愉快,事原 我們點了經典朱古力鬆餅,由於其中一位朋友對奶類有敏感,所以特別同落單職員話鬆餅上面既 cream , 麻煩另上 cream, 或是將啲 cream 唧落鬆餅時一半要cream, 一半吾要 cream, 職員問完嗰個經理,嗰個男性經理拒絕呢個要求,佢話公司規定唔可以,一係成個鬆餅唔要cream,一係成個鬆餅要cream,一係成個鬆餅小cream,就唔可以鬆餅一半有cream一半唔要cream,我們覺得好唔合理,你個鬆餅係現場即刻整,啲cream係現場即唧上去,點解唔可以一半有cream一半唔要cream,我哋同個經理理論,我哋話食過好多次,都可以咁樣做,點解今次唔可以,佢話之前可以做到只係一個人情,其實公司唔容許咁做,我哋聽完之後,覺得好唔合理,感覺個經理有心為難,態度又好差,我哋三個決定以後都唔會再去呢間餐廳食嘢👎👎👎👎👎…Read More
kc3417 其實佢地d管理層幾時先處理下佢地d staff既工作態度
2023-06-06
stacie 個經理stephen嘅態度極度差,會鬧客,同過管理層投訴,都只係包庇個員工,所以我永遠都唔會再幫襯
2023-06-13
失望的午餐
Ole Spanish Restaurant
2020-10-09
今日約咗兩個朋友去 lunch,冇諗過一間咁出名嘅餐廳,會有咁嘅水準招呼客人。首先一去到係咁催我哋落單,都未睇得切個餐牌,就喺你背脊後邊等,勁有壓迫感,唯有落單,跟住湯都未飲完,個主菜已經即刻上埋,點知食食吓主菜,又即刻上甜品餐具,甜品都未食完,又催我哋埋單,好啦,埋完單,又催我哋走,一個鐘頭內,要你食完麵包、前菜、主菜、甜品、咖啡或茶,成餐飯食到勁急,餐廳啲侍應,完全冇禮貌,個意大利飯,勁難食,飯又硬, 另外一個主菜煎魚墨魚汁飯,啲飯仲硬過啲石頭,對呢間餐廳極之失望,絕對唔會再去第二次…Read More
恐怖‼️成個廚房都冇帶口罩‼️
上海會館
2020-10-06
話說琴日諗住試吓呢間,一樓滿左,佢就帶左我地上二樓,坐喺廚房對面!d野食其實唔差,普普通通敢...之後食食下,突然見到有個廚司行出黎嘩!冇帶口罩😷再有多一個,又係冇帶口罩!嚇死人😱我咪即刻行去睇下‼️原來全個廚房都冇帶口罩⁉️仲要一路煮一路傾偈📢超級恐怖我哋即刻同個待應反映,佢都好好人敢即刻入廚房提佢地,但係有兩個始終死都唔肯帶,仲專登大大聲敢講話「點解要我戴」之後個盡責侍應應該係落咗去樓下搵經理,先逼到呢個廚師帶返口罩!算啦~咁我地繼續食到7點幾,愈來愈多人上黎開頭以為佢會隔枱食因為佢枱與枱之間得15cm左右,又冇隔板!簡直係誇張 (完全同一樓既情況差天共地)應該係搏二樓無王管!哎!真係再忍唔到!即刻埋單閃人⋯⋯原因係: 唔想成為下一個爆發群組💥…Read More
Like
紫頭經理服務差+食物普通
Chualam's Pho
2018-07-17
今日咁岩係中環經過,貪新鮮又見冇咩人排隊咪決定試下!排左大約20分鐘⋯叫左個生牛肉湯河同埋蝦醬炒通菜,普通到冇得再普通,真心一d特別之處都冇,完全係below expectation !其實個人仲覺得個生牛肉湯河既湯底偏甜,少少奇怪!除左食物味道平平,環境都麻麻!d射燈太勁,張櫈又唔高唔矮,坐得唔舒服!但最差最差都係d員工既服務態度,尤其係個紫色冬菇頭、全場唯一一個冇着制服既疑似經理!態度惡劣又寸嘴!話說佢係負責帶位,但係佢只會企係門口,開度玻璃門比係外面既你入黎,然後用命令式既語氣:「你!坐呢度!你地兩個!坐個度」其實我想講,我地係你既「客人」,唔係你既「下人」!😡😡跟著食食下,突然記起杯話梅青檸梳打未黎,就叫左個待應幫手check下,點知冇feedback而杯野飲就繼續失蹤,隔左一陣再搵翻頭先個個待應再催催,而佢今次先至攞我地張單黎睇,先至發現原來因爲個款飲品已經賣曬,所以冇落單!!!🤷🏻‍♀️結論食物 ok啦服務 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻—> 唔使試,費事受氣…Read More
Chualam's Pho 你好,多謝你的反饋,非常抱歉本次光顧令你有不愉快的經歷,我們會針對反饋情況跟進個別員工情況,加強員工培訓,努力提升店鋪服務,帶給大家更好的用餐體驗,希望能夠再次獲得各位的支持,謝謝你!
2018-07-25
2018-07-16
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
😡徹底失望😡
Sushitsuru
2018-05-24
其實不嬲都係帝苑酒店Inagiku 嘅常客,不過最近香港興食omakase, 就決定去比較出名嗰幾間試吓!其中鮨文同鮨正都唔錯! 👌🏻而今次就決定跟住去試下呢間鮨鶴! 結果簡直係徹底失望而回😞👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻1)刺身,有骨! 我諗,呢一個係作為壽司師傅可以犯嘅一個最低級,亦都係最不能接受嘅錯處!一個連普通壽司店都不會有的錯處,更何況我依家係比緊$1500去食既omakase🤷🏻‍♀️重點係,我哋同經理反映,經理話會立即入去同壽司師傅講,但當個壽司師傅出嚟,一啲想同我地交代既意慾都冇.........😳2)食過咁多間omakase, 壽司師傅都會為每一件刺身同壽司作出講解,包括食材嘅名稱、來源等等!但係在鮨鶴,你可以不用期望!壽司師傅「心情好」嘅時候,或者可能會用好似冷氣機風聲咁細聲,好似法拉利咁快嘅速度,拋下幾隻字!當然,亦唔使期望壽司師傅會望住你講個幾隻字!🙌另外,呢一位壽司師傅每整完一件壽司,都會消失一段時間,再出嚟一次過整兩三件壽司,放晒喺你面前,跟住又會消失!3)開始之前,壽司師傅同職員都冇問過我哋有咩食材係唔食既!都算啦,唯有我哋自己同經理講!我朋友已經 講眀唔食拖羅,但結果最後還是上了一件炙燒拖羅壽司!而壽司師傅放下這件壽司,沒有一點說明或介紹就走了!所以我朋友是已經將壽司放入口,才發現這是一件拖羅壽司🤦🏻‍♀️😡4)最後,連環境亦扣分!環境實在太暗,太細,太窄!坐得一d都唔舒服,咁又點樣享受食材?- - - - - - - 結論:食Omakase 應有嘅嘢,鮨鶴都冇!食Omakase 唔應有嘅嘢,鮨鶴都有!就算唔同Inagiku, 鮨文同鮨正 比較,我認為鮨鶴連千両都不如😤…Read More
+ 1
Ratings
$1500 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice