全香港最好食嘅炒米粉 新品香粥麵店 2015-02-07炒米不會預先炒好,即叫即炒確保新鮮。 最愛雞絲炒米多薑蔥夠鑊氣,鑊仔細細但料永遠不會少。 米粉不會過淋,料又炒得香,永遠能夠保持水準,色香味俱全嘅自家炒米!全天后嘅食物 …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享全香港最好食嘅炒米粉 新品香粥麵店 https://s.openrice.com/QrKT0zty900檢舉 張貼 評分5味道2環境2服務2衛生5抵食推介美食炒米粉用餐途徑TakeAway
有心小店 Thai Cold City 2015-02-02九龍城有無數泰國餐廳,要搵地道又有心主理嘅少之又少。 經朋友熱烈推介,就試下這小店有多利害。 7:30pm 去到,已見整間店坐滿,門口有幾位顧客排隊。 隊尾只有越來越長,沒有減少跡象。 一小時後終於有位啦,我哋係極餓的情況下叫咗肉碎沙律,燒牛肉,燒雞翼,燒蠔,肉碎炒飯,馬拉盞炒椰菜苗,芒果沙冰,提子沙冰。 沙冰先到,明顯全部用新鮮生果做,味道不太甜,十分清新!燒牛肉可以話係當晚最愛,用上等牛柳慢火烤成,那個蘸牛肉的汁是亮點。 肉碎沙律夠鑊氣,豬肉新鮮肉味濃,廚師加咗少少薄荷葉,減少油膩感覺。 炒飯味道顏色均勻,辣味識中。 燒蠔佈滿蒜蓉辣椒,但味道沒有太嗆,因慢火烤至半熟,蠔質嫩滑鮮甜。 最後燒雞翼也不能不提,肉汁鎖住,沒有過份燒乾。 雖然排隊時間有點長,再等也是值得的。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有心小店 Thai Cold City https://s.openrice.com/QrKT07zqI00檢舉 張貼 評分5味道3環境3服務3衛生5抵食等候時間60 分鐘 (Dine In)
再一次失望 On Lee Noodle 2015-01-31第一次光顧係4年前,之後一點再幫襯的意欲也沒有。 今天經過要搵食,再試一下吧!早上11點多已經要排隊,由玻璃望入鋪內,食物賣相吸引。 5分鐘已經等到位,馬上落單整個片頭切腩湯米,片頭坑腩撈粗加杯奶茶。 先上個撈粗,麵質情度啱自己口味,略嫌油味過重。 片頭得一件,其他係魚片。 主角坑腩望落半肥適中,食落嚡口無肉味。 伴撈粗的湯太多味精了吧!湯米嘅切腩不用多說,煲湯瘦肉似的,用筷子也篤不入。 奶茶好溶,但茶味唔出。 辣椒油有點點油益味。。。終於記起4 年前對這店的印像,到而家也沒有變!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享再一次失望 On Lee Noodle https://s.openrice.com/QrKT0aFSa00檢舉 寶石小丸子 好同意!⋯⋯⋯唔明點解咁多人排隊去食其實食一啖已覺成口味精⋯⋯2016-04-05 回覆 張貼 評分1味道4環境3服務3衛生2抵食等候時間5 分鐘 (Dine In)