Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

相片 (11)
為左食...受下氣都冇乜所謂啦:P
Mimosa Patisserie
2016-05-19
小妹以前係呢頭附近番學,真係「細細個」就聽聞呢間既芒果拿破崙稱得上係全港最好食之前聽聞餅店員工態度差,果然名不虛傳全程都黑口黑面..問佢可唔可以俾錢留餅,晏啲番來攞,佢話: 唔可以喎,你要先過來買啦,不過有就有,冇就冇架喇不過唔好既態度冇影響小妹購買既心情於是買左一件番屋企試下回家車程大概45分鐘,都擔心拿破崙會變軟,但擔心係多餘既拿破崙三層酥皮依然鬆脆,配上香甜芒果醬同埋比例完美既吉士醬,簡直係人間美味一定會encore…查看更多
检举
查看之前的留言(4)
hwchun 寫trash的中文都要打星* 賤過極權國家
2016-08-24
phe55 Haters gonna hate
2016-08-27
hwchun phe55 you are definitely a slave
2016-12-22
hwchun phe55 貼錢做奴隸, 你好叻
2016-12-22
phe55 其實我都係打自己既感受,關你咩事呢? 你咁唔中意大可以唔睇,唔需要係度話人奴隸。
2017-03-04
hwchun 我都係寫我對你嘅感受姐,關你屁事
2018-06-26
hwchun 助長啲乞兒仲唔係賤?你仲要係真心做奴隸嗰隻添,被迫都話要拯救佢哋重獲自由喇,你呢啲甘願去做奴隸真係唔抵可憐
2018-06-26
phe55 多謝你咁留意我 我做唔做奴隸都唔關你事 我都好可憐你既人生日日只可以係度打埋啲咁負面既review 做人正面啲啦
2018-07-24
hwchun 最可憐嗰個係你,我都係得閒當你玩具咁玩,你就激到扎扎跳又講乜嘢人生好可憐,如果一個人咁正面咁積極就咪鬼覆啦,就唔會*到去做奴隸。做乜嘢啊話中咗你而家唔憤氣呀?好心你唔係啲咁嘅人唔好喺度扮正面,正面L有樣睇架白 *。你全家有你呢啲咁麻煩的成員真係好可憐,呸
2018-08-14
hwchun 話我干涉你,你又喺度話我啲評論好負面,你都幾矛盾喎。其實你呢啲人版咁偽君子,講一套做一套,真係唔受個社會歡迎,睇你都冇乜朋友冇男朋友屋企人又唔關心你,所以你喺度發牢騷扮正面,哈哈
2018-08-14
hwchun 你仲可憐呀,講埋晒啲咁消極咁負面話之後就話做人正面啲,咁你做嘢一定好失敗所以成日強調做人要正面,你一家大細真係好可憐
2018-08-14
phe55 我望住你啲回覆得啖笑 依家係邊個可憐啲 係邊個被激親 要*係度人生攻擊其他人滿足自己 我覆三十個字 你就覆三百個字 有時間就多啲陪下身邊既人 同埋希望你以後就算有幾不滿幾負面都唔好牽涉到人地既屋企人 覆完呢個我就唔會再覆 多謝
2018-08-29
hwchun 你自稱好積極但係講嘅嘢就低能到得人驚,又消極,你無謂獻醜啦傻婆。復幾多隻字又關你事?覆得多就等於嬲?如果你個腦有問題你全家去睇獸醫啦哈哈。唔夠人嘈就喺度發脾氣,咁積極又會咁在意我話你啲乜?慌你唔係低等下賤嘅廢物介意人哋點睇你。都唔知你咩心態。
2018-09-04
hwchun 你講嘢都好陰質,你得閒就做多啲好事,陪下屋企人,唔好成日發癲。睇你個款都知你冇乜福氣,所以鍾意比啲八婆店主指住鬧都咁歡喜。你一家大細真係好cheap有你啲咁嘅家庭成員。
2018-09-04
hwchun 你真係好廢,覆都唔敢覆所以就講到自己好正義再去覆。實質你就冇料到冇嘢講俾人串到出唔到聲。你千祈唔好覆啊,覆咗正一龜婆
2018-09-04
fatpigslover 態度差到咁都繼續仲要食好似唔食會死咁唔怪之得呢間垃圾仲可以繼續生存
2024-06-30
芒果拿破崙
$35 (Other)
手作珍珠夠創新,但味道就...
Color chacha
2016-05-19
見屋企附近新開左間手作珍珠飲品店,作為抹茶控既我叫左「抹茶白玉」($24) ,同行友人叫左「紫薯手作珍珠鮮奶」($26) 價錢並非十分親民,但勝在手作珍珠口味夠創新,所以一試抹茶白玉 ($24)味道方面令我有所失望相片可見,淡淡既綠色配若隱若現既白色珍珠抹茶味同佢既顏色一樣都係淡淡的而白玉姐係白色既珍珠 食真啲原來係花生味花生同抹茶並唔夾...同行友人既「紫薯手作珍珠鮮奶」亦不太令人滿意友人話啲珍珠並冇紫薯味,只有甜味唯可取之處係珍珠既份量算係慷慨,口感亦煙韌但有少少痴埋一舊舊既情況,希望可以有所改進…查看更多
赞好
检举
hwchun 冇用嘅評論,寫埋晒啲廢文
2016-05-03
5 分钟 (Dine In)
$25 (Other)
一個同朋友聚會既好地方
Applegreen
2014-02-19
本身同好耐無見既朋友諗住book某間cafe聚會,但已經full哂。當日下奏3,4點先打去Applegreen book夜晚7:30五位,可能因為係平日所以訂到枱。當晚餐廳唔太full,所以唔會太嘈吵而且店員服務幾好我地一行五個人,各自叫自己想食既菜色。到訪前睇左其他食家既食評,知道applegreen既沙律好味,所以推介俾兩位中意食沙律既朋友。兩位朋友叫自選沙律($98半份),有多款配菜同醬汁選擇,最吸引既係沙律係跟重量而定,沒有規定可以選幾多樣配料!兩位朋友幾乎每種配料都揀其中朋友力讚三文魚同海蝦新鮮好食。此外隨沙律送上既香蕉合桃蛋糕亦值得推介,蛋糕口感鬆軟,好香香蕉味👍另外兩位朋友點咗carbonara($98),賣相唔錯,而且好creamy,但略嫌carbonara汁唔夠,食到一半開始覺得太乾。小妹點咗焗芝士通心粉($65),因為我係芝士迷呢款通心粉有三種口味,分別係classic原味,法式鴨胸同埋芝士漢堡,小妹揀左芝士漢堡。通粉份量唔多,可能驚會太膩。送上時芝士味香濃,表面濃郁既芝士通心粉蓋住底層由免治牛肉整成既漢堡,小妹一試就愛上!下次尼必點另外小妹仲點咗白松露薯條($38)。薯條用一個鐵桶送上,白松露味撲鼻,薯條熱脆,雖然食落白松露味不太濃郁,但以$38呢個價錢已屬好味抵食之選👍當晚同朋友們坐咗三個鐘左右先離開,期間店員並冇要求我地交枱,仲不斷幫我地添水,服務態度良好。下次朋友聚會都會再考慮applegreen呢個地方…查看更多
赞好
白松露薯條
沙律
2014-02-18
$110 (Dinner)
很滿足的Afternoon Tea
GREEN
2014-02-09
小妹第二次到GREEN品嘗Afternoon Tea,水準跟價錢和半年前一樣,令人驚喜的是Tea Set的份量比半年前多。三層架的Tea Set全都是甜點。頂層有牛油曲奇餅,迷你藍莓撻,朱古力和沾了朱古力的士多啤梨。藍莓和士多啤梨很鮮甜,而曲奇餅和朱古力則沒有太大驚喜。中層有三款蛋糕,分別是櫻桃朱古力蛋糕,綠茶蛋糕和香橙朱古力蛋糕。小妹最喜歡綠茶蛋糕,蛋糕上的紅桑莓不會過酸,綠茶mousse和蛋糕茶味濃郁,而且中間加入薄脆,口感豐富。低層是小妹的至愛,分別有芒果和綠茶奶凍,士多啤梨蛋糕卷和花生朱古力忌廉泡芙。兩款奶凍自半年前一試後便愛上。芒果奶凍佈滿雲呢嗱籽,入口即溶;綠茶奶凍的綠茶味濃郁,綠茶迷一定喜歡。蛋糕卷和泡芙內濃濃的忌廉非常香滑,不像普通忌廉吃得多會膩。Tea Set的咸點和鬆餅用長碟另上。鬆餅頗鬆軟而不太鬆散,塗上小妹最愛的clotted cream和士多啤梨jam味道不錯,但美中不足的是鬆餅不夠暖,如果先烘熱會更好吃。咸點味道亦不錯。厚厚的煙三文魚面上放了魚子醬,配上脆脆的多士味道討好。旁邊的蝦咸點蝦肉新鮮爽口,配上芥末醬非常美味,但略嫌蝦下的麵包過份軟腍,配上多士會更好。牛肉麵包味道討好,咬下去還有香濃肉汁。整體來說,GREEN的食物和服務仍能保持水準,小妹和友人過了一個舒適,滿足的下午。…查看更多
+ 1
2014-02-09
$215 (Tea)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice