Hong Kong | Eng

Follower
Following
Ivanyu216
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (5)
可能係香港最差嘅貓Cafe
InFluffy
2025-09-06
如果依度嘅定位係一間餐廳,佢嘅食物質素可以講係一塌糊塗。我喺香港去超過20間寵物cafe, 呢間絕對係數一數二咁差我先從就食物質素去一一道來。我叫咗一個$8x 肉醬意粉+$20餐湯,個餐湯一上嚟已經知道出事,首先,由頭到尾冇人同我講過依個係乜嘢湯,我先估佢係一個粟米湯,個湯稀到我瞌埋眼以為飲緊水,之後仲發現入邊類似有海帶既物體,我心諗唔使咁有創意呀嘛,飲咗兩啖我就叫個職員幫我收埋佢。之後就上個肉醬意粉,肉醬意粉都係好普通,味道上真係冇咩好講。有趣嘅事就嚟啦,我見佢冇咩味,就問個職員攞支Tabasco,拎完過嚟之後成支Tabasco得嗰兩滴,咁我用完就叫佢拎嗰支嚟啦,點知佢同我講冇晒,我想講你個肉醬意粉已經冇咩味,連我自己調味都唔俾,最後我都冇食晒個肉醬意粉。另外,我女朋友嗌咗個黑松露野菌意大利飯,一上枱我女朋友即刻話唔想食,佢嗰碟嘢係望到成盤都係油,冇辦法之下我幫我女朋友頂咗幾啖,入口嘅質感完全唔係飯,依碟嘢應該改名係意大利粥,一啲口感都冇。老實咁講,如果你個定位係一間西餐廳,依個質素依個價錢我食薩莉亞都冇咁勞氣。不過,如果你諗住佢係一間貓Cafe,我只可以講個體驗亦都係我去貓Cafe最差嘅一次。首先一入門口,一陣貓尿味衝埋嚟。唔緊要,有寵物有味道係正常嘅(雖然我見其他Cafe都解決到)。咁我同女朋友叫完餐,等緊嘢食嚟嘅時候,當然係想玩吓貓仔,正當我女朋友想摸隻貓之際,有個應該係老闆娘嘅人同我哋講食完嘢先同隻貓玩。講真呢個體驗真係第一次,佢成間野嘅格局,完全就係一間餐廳,冇諗過任何可以比人同貓相處嘅空間,所有枱凳擺到密密麻麻,根本就係開完間餐廳求其放兩隻貓就當係賣點。最後,我認為個位老闆娘應該要理解吓餐飲業服務係乜嘢一回事,由我入餐廳一刻開始,佢講嘢嘅聲線,我以為佢想同客人分享佢公司嘅業務。當中包括衝入廚房大聲講 : “你哋出錯單,麻煩睇清楚啲。” , “幫我出去買Tabasco” , “你哋唔使特登入貨,我自己買都得” 。老實講,你食物質素唔掂都算。咁咪正正經經比個舒適環境客人去同貓玩下囉。但係你連基本設施,基本服務態度都未知,咁不如攝高枕頭諗吓點解你星期六生意都咁慘淡啦。…Read More
+ 1
or#ta66806082 食過,唔係你講到咁差,個飯我食過ok,啲飯上面嗰啲應該係橄欖油
2025-09-12
2025-09-06
Type of Meal
Dinner
飲食業最大問題-衛生🤮
Lotmee
2023-03-20
我在星期六的下午5點去食,無需排隊。店員服務態度還算ok, 但一入店已覺得衛生有問題,將下列明各問題1. 地面極度濕滑,非常危險,只要有小朋友or老人家必須小心,同埋唔知點解個廚房門長期開住,d貨又放到成地都係,基本上你無番多少輕功都唔好行太快2. 空氣異常濕焗,好大可能係佢哋搞open kitchen 但抽風不足導致,變相亦令地面變得濕滑。3. 相信亦都係抽風問題,導致枱面黐立立,連落單紙都變得濕晒,飲食業黎講都幾大問題,依個環境係極度容易滋生細菌。4. 依點係令到我覺得最大問題,就係對員工既訓練,我不下數十次見到廚師係open kitchen 撳電話,一撳完係冇消毒冇洗手嘅情況下直接觸碰肉類及器具,連喺客人面前都咁,我不敢想像喺廚房入面會有幾衛生。食物方面我兩個人去食叫唔同湯底,我食完成碗我另一半個碗先岩岩到,依個安排係咩玩法,重點係一黎你唔係爆場,二黎open kitchen 個幾個人都唔係同你急,慢慢做慢慢撳電話,強! 味道方面湯底係濃郁,但唔太特別,分量唔大,鴨我食左一啖無食,臊到嘔,基本上依個價位我去番食壽司郞會無咁嬲。題外話我隔離個枱客人 2大人1小朋友 都等到唔想等,直接埋左可樂單走人,可見都唔係我一個覺得等得耐。非常不推薦…Read More
2023-03-12
$120 (Dinner)
大失水準
Number Four
2021-03-12
琴日諗住唔煮飯叫個外賣雞煲同老婆撐枱腳,打電話去4號叫佢個外賣香辣雞煲食(列明大辣,大麻), 對方亦都再三確認。老實說,佢速度係快既,唔洗15分鐘比到我。但快野無好野,因為我之前都食過依間野十幾次,一直水準都唔錯,都有信心既,點知叫完返屋企食落口係”甜”嫁!!!甜得黎仲要係雞唔入味,雖然說我都食得辣,但都唔會係甜咁過份掛,搞到我要自己落左10幾隻辣椒,半罐麻辣醬先叫有番少少味,真係失望,無下次!!!…Read More
Like
2021-03-09
TakeAway
$200 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice