Hong Kong | Eng

Follower
Following
venuscyy
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (6)
Photo (9)
有誠意嘅新春期間限定禮盒
Conte de Cookie
2023-01-27
一向有食開曲奇童話嘅出品🍪知道佢哋出咗一款新春特別版除咗好意頭之外, 仲有幾款期間限定口味梗係即刻買嚟試試啦~🧧金獅獻瑞除咗有可愛嘅覆盆子獅子外型曲奇之外,仲有期間限定巴馬火腿、鹹蛋芝士、紅棗山核桃同金橘伯爵茶等口味...我自己就最鍾意鹹蛋芝士同紅棗山核桃口味, 前者鹹香鬆脆, 又唔會有油膩感覺; 後者香甜清新, 紅棗同核桃嘅味道出奇地夾, 兩款都係我推介口味😋🧧金玉滿堂一盒裡面有四款經典口味, 兩款金箔曲奇+兩款蝴蝶酥, 四款都係我鍾意嘅口味; 經典嘅鹽之花同朱古力曲奇加上金箔, 份外高貴; 玫瑰蝴蝶酥顏色鮮豔特別應節, 送禮自用都相當合適~特別欣賞今次禮盒將曲奇同蝴蝶酥二合為一, 等我可以一次過滿足兩個願望🤭…Read More
+ 1
金獅獻瑞
金玉滿堂
鹹蛋芝士曲奇、紅棗山核桃曲奇
2023-01-19
TakeAway
鬆脆手工蛋卷
超香園
2022-12-31
今日去元朗搵食, 買咗一盒據聞好難買到、限量發售嘅著名手工蛋卷, 每一條都係人手製作, 誠意可嘉👍🏻 返到屋企即時試食, 真係好鬆脆, 連喺個罐攞出嚟嗰吓都要好小心...味道方面, 入口有蛋香, 濃淡適中, 甜度都OK, 唔會太甜太漏; 口感方面, 極度香脆鬆化, 如果再厚少少應該會更正😋我無食過北角區著名嘅蛋卷, 所以無得比較, 但呢間真心高質, 不過價錢就稍為貴咗些少, 如果份量多少少或者定價平返少少就perfect喇~~…Read More
家鄉雞蛋卷
2022-12-30
TakeAway
價格偏貴、味道普通
Five Senses
2021-12-06
買了一份邪惡風味 ($42) + 一份自選口味 ($42), 合共八十幾蚊, 其實呢個價格已經可以食兩個lunch, 而呢兩份嘅材料唔豐富、味道亦普通, 實在唔值呢個價錢~員工態度亦都麻麻, 當時無其他客人等緊, 凈係整我兩份都可以整錯... 而最大問題係, 兩位員工都唔戴口罩同手套去處理食物, 整整吓仲要走去撳電話, 呢個時勢唔戴口罩始終會有啲唔安心, 希望佢哋會正視衛生問題~比較過同類型嘅手抓餅小店, 呢間實在係性價比低, 應該唔會再幫襯了。…Read More
Like
karr_ho Can’t agree more.
2022-04-24
2021-12-02
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
服務態度差+誠信有問題👎🏻
Victoria Pearl
2021-07-21
為咗物色外婆生日壽宴酒席, 一個月前特意喺呢度晚飯試菜; 由於附近都是比較難搵地方泊車, 而我地一家合共有3部車, 所以訂位時特別同經理討論泊車安排, 當時嗰位經理斬釘截鐵話只要提供車牌號碼, 佢必定可以安排到全日免費泊車, 結果我們訂咗最貴嘅酒席, 甚至訂埋位飲茶, 然後留喺酒樓打牌直到晚飯.....到咗晚宴當日, 嗰位經理竟然反口話安排唔到咁多泊車優惠, 頂多安排到免費2-3個鐘甚至唔係每部車都可以安排到... 當時即刻同嗰位經理對質, 問佢點解訂位嘅時候唔係咁講?佢支吾以對, 然後佢話佢只可以儘量安排, 但無論如何, 架車每3粒鐘都要出一出車場再泊返入去, 但出咗車場有無位再泊返入去又唔肯定... 結果, 我哋3架車都唔敢搏, 只係"享用"咗3小時泊車優惠, 其餘嘅5-6小時都係自費~其實你一早講話每架車只可以提供3小時泊車優惠嘅話, 我哋係無問題; 只係當時真係覺得好嬲, 點解要咁樣講大話去呃我哋呢? 理論嘅時候態度仲要極差, 完全唔覺得自己有問題 (不過整體而言, 成間野嘅d人嘅服務態度都好差)...最後結論係, 雖然環境唔錯、食物質素都OK, 但服務態度極差+誠信有問題, 所以之後都唔會再幫襯了~ 奉勸所有駕車人士, 幫襯呢間野之前都要考慮清楚~~…Read More
bubuau 感同身受!😡
2021-08-12
TT01 一早確定了訂枱, 竟然臨時俾咗張枱熟客, 取消我booking. 服務態度極差😡😡
2021-09-15
venuscyy 係啊, 飲茶嘅時候見到d主管級喺咁同d熟客吹水, 叫佢都扮睇唔到㗎~
2021-09-18
2021-07-17
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
團年飯,一肚氣
Victoria Harbour Roasted Goose Seafood Restaurant
2020-01-18
兩星期前訂檯兼落$500訂金,訂今晚8:30pm(第二輪)一家12人食團年飯,點知一家有老有嫩等足45分鐘都未有位,理論之際發現隔離有兩家人同我地遭遇一樣,有一家16口更被安排坐8人檯連凳都唔夠.... 咁大間飲食集團點解可以失敗到咁?? 結果三家受害人就夜麻麻喺條街度搵酒樓,好不容易搵到一間酒樓容納到我地,叫佢退返訂金竟然𠵱𠵱哦哦一臉不爽,道歉都無句仲夠膽如此態度,結果換來三家人一齊鬧爆🤬食團年飯本應開開心心,結果換來一家大細頻頻撲撲,呢個集團永不幫襯😡😡😡…Read More
Like
Kenny Choi2000 3月22日晩同屋企人食生日飯,訂咗間房,因為唔係本人訂,所以唔知道原來訂房要額外比多$500,如果知道要另收錢我一定唔嚟.當日都同佢地講咗我地會早少少過去打麻雀,入到去房點知見到有人喺入面訓覺,算,可能因為落場關係,大部份員工都冇帶口罩,我地訂房原因都因為有大有細,唔想同其他人有太多接觸,點知連啲伙記都冇做好防疫工作.到8點我地人齊13位,竟然連張大少少枱板都冇,要逼埋張最多坐10人嘅枱,其實都冇問題,最大問題係你個轉盤可以放到幾多道菜呀?我地訂咗個長腳蟹套餐,貴公司嘅蟹都幾細隻,最細隻都成6斤重,食完都飽咗一半,問題係你上完碟蟹,再嚟燒鵝全隻同乳豬全體,跟本冇其他位放食物,從來冇諗過咁大間集團,喺呢個疫情期間,收得我地$500房費,啲配套仲衰過大排檔,而個服務員全程冇笑容不特止,招呼都特別趕頭趕命咁,可能驚我地阻住佢收工,手門梗加係冇專業可言,幫我地分完湯,將啲湯渣上枱時候,啲湯都瀉哂落碟燒鵝度,冇經驗就唔好比佢睇房啦.訂房係到11點完,10點左右以經開始同我地講廚房截單,又問我地枱面啲嘢係咪唔要可以上蛋糕,離譜嘅係我地仲有兩支白酒飲咗少少放喺冰桶度,佢話仲有少少係咪唔要想收走,大佬呀,間房到11點,知你趕收工,但唔好咁啦,如果唔係同屋企人過生日,一定開佢波,總結係唔會再嚟🤬🤬🤬🤬🤬
2020-03-23
2020-01-18
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Celebration
Chinese New Year
個人最低消費要$200?!
Leisurely Veggie
2018-10-13
媽媽和我一向喜歡吃素,尖沙咀區內的素食店都試得七七八八,今次想試呢間,7點鐘打去訂7:30pm竟然有位,兩母女即刻趕過去。入座睇餐牌,發覺價錢比同區嘅素食店都貴頗多,而且款式都唔多,可能因為佢係屬於新派素食,所以比一般素食店貴啲,唔緊要即管試吓囉;見到有海報寫住有信用卡優惠,於是問吓侍應係咪有優惠啦,但侍應用一個頗差嘅態度話信用卡優惠只係午市先有。睇完一輪最終決定唔叫set, 各自叫一個主菜;兩個主菜其實都已經三百幾,點知侍應竟然同我講,每人嘅最低消費係$200,焗我將另一個主菜轉做套餐.... 當時我諗點解我訂枱嘅時候唔同我講有最低消費?如果我一早知有最低消費或者我未必會選擇嚟呢度.....食物嘅味道係唔差,但份量細而且唔值呢個價錢;環境亦比較擠迫,除咗卡位之外,枱與枱之間好貼... 總括嚟講,呢間素食店我應該唔會再幫襯。…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice