Hong Kong | Eng

Follower
Following
吳吳4123
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (2)
人均400幾比埋d cheap 肉😡😡
Okonomiyaki Dohtonbori Restaurant (Langham Place)
2023-09-25
今天晚上叫了極上放題 價錢$348 假日仲加 20,另外加一服務費,兩人總數超過八百大元(未加飲品放題,只有一杯飲品)。本應對服務食物質素有所期待,怎料大失所望😵😵😵😵首先食物比例問題,我們第一輪兩人叫了牛版鍵,牛五花,豬肉雞肉,海鮮等等,肉類全部叫了一份,某些海鮮叫了兩份,結果食物一來令我們大吃一驚😮!平價肉類例如豬肉雞肉牛五花來了十多二十塊,加埋我諗已超過700-800g ,但牛版鍵海鮮等等只來了各幾塊。沙律叫了半分,但來了滿滿一大碗。箇中原因不用多加解釋,司馬昭之心路人皆知。後來找來侍應再三確認,表示沒有送錯。貴餐廳是想我用800蚊食完個堆雞肉五花腩就唔洗再叫其他嘢?食物質素方面,客觀來說,表現平平。牛肉明顯不新鮮,中間已見發黑,香腸也不新鮮,雞肉切得太厚口感欠奉,海鮮則表現合格,尚算新鮮。另外值得一提,店內抽風欠佳,油花四淺,晚飯後全身油淋淋。至於服務態度則表現平平,勉強能夠完成本分。總括來說,人均消費四百,在香港不算便宜,顧客理應有更高的期望,更愉快的用餐體驗,但今次的用餐體驗完全配不上滿意兩字。老闆如果想客人有下一次光顧,就唔好份量上如此取巧。眼見假日晚上繁忙時段店內入座人數一半也沒有,其實也不無原因。希望香港商家在抱怨港人離港消費的同時,也要認真思考當中的問題,不要低估顧客的智商。我寧願每人比多兩舊水食酒店自助餐!🤮🤮🤮🤮…Read More
Like
2023-09-24
$400 (Dinner)
吹大左喂‼️‼️唔好食嘅‼️
#HAP Taiwanese Hotpot
2022-07-04
今次同朋友二人去食依間火鍋本身見ig 宣傳好勁‼️期望好高🥰🥰點知!大失所望,忍唔住寫食評星期日排左兩個鐘先入到😵‍💫我地叫左最貴個個套餐食100分鐘1. 湯底麻辣火鍋完全唔辣又唔香😵‍💫😨又冇鴨血🤥養生鍋完全冇藥材味,d食物完全入唔到味😅2. 海鮮盛盤🦐🦞2點入座已經話冇鮑魚,比左雪藏帶子代替,海鮮盤既蜆細到食完好似冇食🙊,蠔🦪同帶子都冇味,好明顯雪藏嘢,d蝦🦐一啲都唔彈牙🦷3. 牛肉🥩正常水平冇驚喜,但個手切牛肉唔錯4. 自家製飲品😵‍💫🧋🧋好少有火鍋店有珍奶,入座第一時間拎左香芋珍珠奶茶,點知勁伏,超級死甜🥲😵‍💫我見其他枱客人都飲剩好多,但無糖茶同熱飲ok 🉑5. 火鍋配料必須要講佢啲丸類同手打滑類都幾難食,好明顯粉多過d原材料,食左各種唔同既丸都分唔到食左咩,隻隻一樣😨口感,味道都好複雜奇怪😥6. 台式小食調味尚算不錯👍🏻冷盤例如豬耳 ,豬肚味濃不錯,熱食味道尚可,唯溫度不夠熱本身以為100分鐘會唔夠時間,點知我地叫完第一☝🏻round嘢食已經停晒,都唔知再叫咩好,冇一樣嘢食令我地想encore!!! 😓除左員工服務態度好,依間冇嘢值得再光顧!真心勸喻個位唔好排幾鐘食間咁普通既火鍋🤑🤑🤑🤑…Read More
Like
2022-07-03
Waiting Time
130 Minutes (Dine In)
$270 (Lunch)
不可一不可再(fact checked)
Add Some Thai Restaurant
2020-09-27
我哋今次叫咗一個小食拼盤同雞煲雞煲肉質粗糙,懷疑用了老公雞,連雞脾位都鞋過樹皮,無論多出色的醬汁也難以拯救這味雞煲,更何況連醬汁也強差人意,不予置評,完全帶不出雞的鮮味。再來個拼盤,雞翼都可以勁鞋,此生都沒有吃過又鞋又乾嘅雞翼。豬頸肉也燒得又乾又柴,𡁻了很多啖才能咽下。春卷仲要好淋,似食緊薯蓉。至於價錢方面,比唔到個個價值應該有嘅水平,令人失望至極我地留意到隔離枱都叫左同樣嘅小食拼盤,只見他們也只吃了鳳爪,其他食物原封不動,連通菜都食左成個鐘都未食完。Btw杯嘢飲幾好飲,環境都好不錯,好岩2人世界,但依到嘅食物完全辜負了這清雅的環境。…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice