Hong Kong | Eng
Map
Special collection
What's Hot

~Lady K~'s Profile

HomeProfile~Lady K~
~Lady K~
Followers
Following
~Lady K~
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (2)
Photo (1)
時間搬龍門
Deluxe King Japanese Restaurant
2025-03-07
今日約左個女仔朋友係旺角食晚飯,突然依兩日凍返,所以朋友話今日不如打邊爐於是我地係兆萬下邊拎下傳單,睇下邊間吸引朋友係兆萬樓下等我嘅時候,已經聽到帝王水產嘅派傳單哥哥不斷同啲人講佢哋間嘢無限時任食到我黎到接左一堆傳單,有好多間當時我地揀依間係因為佢最多款野食我哋上到去嘅係7點,間餐廳唔多人門口職員叫我地放低曬d傳單落佢門口個籃,話已經無用入座坐低,有個職員拎張餐牌過黎介紹有3個唔同既餐,我地好專心咁聽A餐已經有曬我地本身想食既野B餐多左蠔等貴價既野仲有個咩都可以食既C餐咁我地就揀A餐📌📌📌跟住問佢限時幾耐📌📌📌📌📌佢答我地無限時跟住我地就好興奮,因為可以夠時間傾下計唔洗急住不斷叫野食中途我地叫過「一口豬」,兩次都無黎到之後要專登搵人,隔左一陣先拎左d肉黎當我地諗住夾落爐燒,第2個職員就走過黎拎起碟肉,話唔好意思,果碟係牛肉黎,唔係「一口豬」,佢會換過俾我地除左依次之外,本來都食得好地地但到8:40左右,突然有個職員走埋黎問我地叫既野食齊唔齊,如果漏左既話就幫我地跟因為時間差唔多我同朋友傾到興起,一時無反應到佢句「時間差唔多」,就答左佢無漏單佢就一支箭咁走左隔唔夠30秒,我反應過黎,叫返佢埋黎問時間差唔多即係仲有幾多📌📌📌佢話仲有兩個字左右我同朋友即刻就話,你地同事係入座時話無限時ga wor📌📌📌佢答案係要早一日訂位先係無限時跟住佢又走左於是我地叫另一位職員黎問,佢話幫我check下隔左2分鐘,佢返黎覆我地話A餐係限時3個鐘,B餐C餐先係無限時佢講完句野唔夠2秒,原本第一個職員過黎推開佢再講返另一個版本,話係限時2小時???🤬🤬🤬由無限時,變3小時,再變做2小時之後講一堆我覺得係廢話既理由話今日係星期五,真係做唔到無限時俾我地又話除非買左咩餐飲券先會係3小時咁如果星期五做唔到無限時,我入座時就唔好講「無限時」喇Anyway我係見到門口有人等位好難唔令我覺得,佢係因為見到有人等位想翻檯,就臨時改規則,話限時2個鐘大佬,唔通下次我再食放題之類既野入座果時要錄音呀???但就算錄左音都無用喇,我地頭先講左話入座既「無限時」講法佢地就瀨果個同事係新黎,唔清楚餐牌,講錯左總之成件事就係搬籠門佢有客等檯,佢鍾意幾時叫你走都得因為入座張qr code都係無寫明時間全部都無白字黑字講完又可以唔認數最尾俾單我地埋時,仲叫我地下次早一日book位Wtf點解可以咁唔要面,仲同我地講「下次」今次都不歡而散喇真係898…Read More
Ratings
幾正wor
成記粥品
2009-08-31
我食左及第粥,裡面有豬腰、肉丸...d肉丸聽人講係有豬肉同魚肉gaanyway我覺得肉丸好彈牙,好好味生滾粥黎講算多料又唔貴我果碗有3粒肉丸豬腰好細心咁中開片開左,等佢易d熟但係果度食就熱law,因為佢係檔仔,開係條巷度得5檯度la,都幾難等位我有個suggestion俾大家,就係買過去對面好d公家檯都食呀我唔肯定會唔會唔得ga,但果度好似我地香港d公園既祝祺檯咁偷雞食下應該都得既,但大家記住清理好返個地方wor個老細呢就係咁搞gag,笑笑口咁我覺得係澳門既飲食之旅中,較好服務態度既一個好多間野食,做到紅左,d員工就會好串,黑口黑面,你叫錯左野食仲會串你都幾過分ga,因為佢持住多遊客黎,少你一個唔少寫到好亂tim,唔好意思呢總結:要去試下依間d粥呀,但佢淨係開朝早g wor,好似開到中午12點大家都係早d去好d…Read More
Like
Ratings
及第粥
2009-08-30
$15 (Breakfast)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice