服務差,出菜慢 Star Restaurant 2024-06-14上開飯網見星小館相片幾好,約埋朋友一試。點知其食物質數及服務有驚喜。食物味一般,原來比想像中差。服務態度一絕。足足一個鐘上個炒飯。連阿姐都全店黑面。成枱野又唔收。搵人落單又冇影。下次不會再食。價錢又唔平。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享服務差,出菜慢 Star Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0mJTK00檢舉 張貼 評分--味道3環境1服務3衛生--抵食用餐日期2024-06-14用餐途徑Dine In用餐時段Dinner
保持水準。好味! 7-Joy Noodle and Congee House 2012-09-11食晚飯時間去邊度好呢?剛剛經過如心廣場行下行下就到左荃新天地二期。有乜野食?生野就唔好了。跟住見到間食粉麵小菜既又環境幾好,之前都食過見次了。入到去坐低左睇下食乜先。就咁叫左個小菜西蘭花炒牛肉,雞腸再加個粥。 都應該夠食了。小菜夠鑊氣,味道又好,的牛肉又滑。加埋雞腸個賣相都已經好滿意了。再來個魚球潤粥,的豬潤好味過係深水埗食。正!食飽飽埋單都係佰二蚊包埋餐飲。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享保持水準。好味! 7-Joy Noodle and Congee House https://s.openrice.com/QrKT0w74Y00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑Dine In人均消費$60 (Dinner)
特息地獄餐蛋麵 Lan Fong Yuen 2012-09-10本人貪方便咪走去試下喱間所謂蘭芳乜餐廳。裝修俱有六十年代電影中茶餐廳風味。低成本!夠簡單,仲以為入左間好野。睇下餐牌先。價錢都幾合理,19蚊杯凍飲。叫個晚餐都係$55蚊,除番都係$36蚊碟飯。成個餐落酒吧都飲唔到杯酒、低呀!不過第一次落去,同埋個招牌寫住招牌豬扒飽。都係試番的最基本野。就係餐蛋麵!再加杯凍奶茶。見的野食未到,上陣fb+whatsapp下比的friend睇下喱間野的相。一等再等,遲來的餐肉雞蛋麵加上碗邊滿佈味精粉,心知味道一定超晒水準。個湯既顏色深比老抽,正!第一口食落去的麵既味道=豉油撈麵。咪話唔超水準、成世人都未食過碗咁難食既麵。因為係遲來的麵所以入晒味,試完味道都係留番比佢recycle。等埋杯凍奶茶!追完又追,追左幾次跟住自己行過去水吧沖,阿姐都係話追近!結果又要坐番低再等。咁咪繼續望下的poster. 奶茶來到,又冇奶味,又冇茶味、仲變埋少凍少甜。絕呀!埋單幾十蚊。下次咪攪、冇野食都唔來呀!免費都唔好了!怕怕了!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享特息地獄餐蛋麵 Lan Fong Yuen https://s.openrice.com/QrKT0H74Y00檢舉 張貼 評分1味道2環境1服務1衛生1抵食推介美食係冇用餐日期2012-09-09用餐途徑Dine In人均消費$30 (Dinner)
食物數量有限 Kut Kut Siu 2012-04-10$148 每位,包一飲品有基本食物,雞中同全翼salty,salty丸,salty豬牛扒,鴨腎,魚係dead fish,限量供應面包(要配給) ,環境一般差,服務ok la .味道一般,最大鑊係個雪櫃經常吉吉左。飲品選擇有限,建議自己念辦法。或者食完出去再飲。場地清淡。空氣唔錯。可以再試,但太肚餓宜先打底,可能拎唔到心頭好既食物。泊車自費,可由地鐵站行十分鐘到達。地點一般。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享食物數量有限 Kut Kut Siu https://s.openrice.com/QrKT0FX4Y00檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務3衛生1抵食用餐日期2012-04-08用餐途徑Dine In人均消費$148 (Dinner)慶祝紀念Anniversary
勝價比高 Yeh Lam Kwok Restaurant 2011-04-06一直都搵好野食但係每次都有遇上不幸. 今次都唔例外. 今日選擇去YLK食餐午飯, 出奇地去到門口唔使等位, 一坐低心念都覺得幾奇怪. 不久以前到來一定冇位滿座仲要人山人海, 今日落得如此下場. 是否有特別事故? 都唔理咁多事關個口唔食野,個肚都要食, 一於叫住野食先. 叫左一個午餐"西冷牛扒飯有湯+$2蚊希凍飲, 總供係$43大元.未講到埋單, 個火記(都算比面)落完單, 足足隔左5分鐘就放下水, 再3分鐘就放低餐具, 再2分鐘放低湯, 之後數分鐘放低飽飽.... 湯, 主棻......好似一路比人車輪戰咁. 主棻先精彩, 一來到見到(見相片). 有冇攪錯, 來半塊牛扒, 仲有半塊去左邊度呀? 的薯條??? 來半碟.. 四十幾蚊個餐凍飲加2大元..... 個主棻唔見左半碟. 味道......... 唔多講, 見到碟野都飽晒了!!如果各位唔係好肚餓, 一定要選YLK. 原因係睇見都飽. 不如叫老闆加多幾蚊, 等個餐唔使上一半, 到時仲多人食啦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享勝價比高 Yeh Lam Kwok Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0y7iG00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐日期2011-04-06用餐途徑Dine In人均消費$43 (Lunch)
好味 Mi-Ne Sushi 2011-01-14SUSHI有好多有名店舖選擇, 喱間可能係其中一間, 沙田, 銅鑼灣X2, 旺角.... 都食過, 水準有少少浮動, 但大多次數可接受, 最正係佢個貴的既SALAD(貴既有帶子), 比起幾年前食都加左$10價, 仲有佢個魚頭湯,正! 夠晒味. 而我最覺得理想既係的SUSHI既紙菜送到來枱面仲係硬既(order 完即造), 食開其他好多唔同牌子都咬唔開. 峄!!! 可能係佢特色, 未去過其他有同樣情況, 有既我都會去試食下, 請食家門介紹. 魚生都幾生鮮. 再者佢地係有按時令出特色SUSHI.$150 係因為通常都食好多食度好飽.…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好味 Mi-Ne Sushi https://s.openrice.com/QrKT0oBGW00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In人均消費$150 (Dinner)
心淡 Congee House 2011-01-14食過咁多同類既鋪,自己個人覺得價錢比較貴一點, 雖然係商場鋪, 裝修一般而格調同茶餐廳差不多, 位與位既空間都幾足夠, ..... 我就覺得叫佢的飯食會值回票價一點, 叫個王沙朱潤粥+酥X雲吞+凍飲一杯 . 雖然價錢比較貴,但order左既時候遺有寄望係野食上面希望交足貨仔,但係一樣覺得好失望, 味道偏淡唔係我杯茶,. ,其實下次我個人來講一定唔會再食,其他人可能會想試下. 或者我食既時間運氣唔好.有待改善!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享心淡 Congee House https://s.openrice.com/QrKT0nBGW00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑Dine In人均消費$60 (Lunch)
好食, 低食, 大碗, 多餸 川味美食 2011-01-12除左其他米線,喱間不防一試, 特別係肚餓既時間, 大大碗我就食得夠飽. 湯味同配料都好好味,味道豐富. 配料好多選擇,一的其他鋪未必有既來喱度可能可以搵到. 野飲都係+$5. SPICY度都可以,你係自己要幾多就比幾SPICY你. 仲有紅薯粉. 幾多選擇. 同埋好多時都唔使等位,應該試下…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好食, 低食, 大碗, 多餸 川味美食 https://s.openrice.com/QrKT0gh8W00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務3衛生5抵食用餐途徑Dine In人均消費$30 (Dinner)
唔錯 Oliva 2011-01-12一間環境舒適, 噪音不太大既餐廳, 自己都去過多次, 一直保持水準(即係個厨應該冇換過), 我就冇乜特別介紹, 但最好都係食意粉, 因為未試過唔好食. 同埋味道唔會太淡彧太濃. 但係食過O的骨就真係一般, 以後都唔會再叫, 人均消費$120, 但見其他食家有150-300, 都想知佢地係咪開酒飲. 因為野食都幾大碟. 散叫加錢轉餐有晒湯,飽及野飲. 值得推介. 我最喜愛就係附近比較難搵同樣價錢,環境舒適+食得夠飽既餐廳.…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔錯 Oliva https://s.openrice.com/QrKT0Tx8W00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In人均消費$130 (Dinner)
個個食家都讚不絕口,我都要幫佢一把 燕橋魚湯米線 2011-01-12食店一般既服務都沒有, 一坐低水或茶都冇杯, 追左2次的阿姐先比你,仲要係好似飲完得番三份一杯咁多. 我都唔敢飲. 的價錢仲正, 食個米線都三十幾,鋪位置又唔好, 又唔係旺區, 去搶好過啦, 人地間乜仔叫埋野飲幾餸先三十幾.食物價錢唔講, 的服務態度離晒譜. 我差唔多食完就連筷子都收埋""係差唔多食完"", 個杯水當然都唔放過, 成張枱得番張單係度. 阿姐行轉身仲要敲你張枱講"多謝".... 我真係想多謝番佢,不過佢都冇$28一個鐘, 我相信都係老闆ORDER. 成個過程由ORDER野食到我差唔多食完都係30分鐘. 如果係咁就唔好做堂食, 喱的老細, 唔做佢份工好過.希望其他中招食家見我食評上來頂一下.…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享個個食家都讚不絕口,我都要幫佢一把 燕橋魚湯米線 https://s.openrice.com/QrKT0zyo800檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐日期2011-01-03用餐途徑Dine In人均消費$50 (Lunch)
富都茶餐廳 Fu Doo Restaurant 2010-08-18表而小透明叉燒, 外面小小似唔硬既焦糖, 咬落裹面有肉汁唔UN, 超水準!!!不過唔係次次都食得到咁正, 睇大家運仔, 唔使等位就可以試下..如果食小棻就好低, 之前食過, 推介2人餐, 八十幾有湯, 飯, 送, 同埋野飲, 我就覺得幾大碟. 味道冇驚喜, 但係都開胃食晒, 飽到想訓覺. ........ 湯係送燉湯, 飲落淡淡地, 應該冇味精!!!!! 正!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享富都茶餐廳 Fu Doo Restaurant https://s.openrice.com/QrKT0k30W00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生4抵食推介美食燒味用餐日期2010-08-18用餐途徑Dine In人均消費$34 (Dinner)