Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (20)
有驚喜嘅煲仔飯|值得encore嘅餐廳
Nonsense
2025-01-23
食完一次已經即刻再encore嘅餐廳原本第一次係咁啱屋企人生日見到呢間餐廳有生日畫碟 就即刻book左試試整體食物質素都有驚喜 特別係煲仔飯之後就直接bookmark左呢間餐廳 ·青芥末醬北海道唐揚魔鬼魚塊 $98見到魔鬼魚塊咁特別就叫左黎試下個味同普通炸魚塊冇乜太大分別不過值得讚嘅係佢唔會因為係炸就好油膩全部人都一啖接一啖咁食·黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $148午市:$128 配熱飲晚市:$148一上枱店員好詳細咁同我地講食法亦好貼心咁提醒我地個煲邊好熱 要小心佢建議食左試原味先 之後先再加豉油撈埋一齊食一開蓋就聞到好香 份量亦比想像中多好多未豉油主要就係食到飯香 但已經好食加左豉油吊味就更加香 同埋底啲飯焦食一流啲肉超嫩同淋 真係有驚喜·軟芝士牛肝菌忌廉扁意粉 $68呢個好似係午市先有 晚市menu未見到有一開始見到$68仲配熱飲已經好震驚以香港餐廳黎講完全係良心價仲要份量好多 亦好重菇味 真係冇嘢可以批評·炸軟殼蟹海鮮芝士咖哩鍋(配油餅) $248第一次去已經想試 可惜太少人第二次終於有機會試到上枱大大隻炸軟殼蟹係面 海鮮份量好足 芝士都好拉絲一個鍋會配2塊油餅 用黎點咖哩食一流強烈建議4個人食嘅話直接落單個陣加多份油餅($28)我地食完2塊完全唔夠喉 好彩可以後加(呢度少左半塊 一上抬已經俾人食左半塊)·伯爵茶巴斯克蛋糕(配焦糖燉蛋) $58呢間除左煲仔飯之外 另一個特色就係巴斯克蛋糕食落好香伯爵茶味 中間亦都有流心效果堂食set有得揀配焦糖燉蛋/雪糕 我地就揀左前者個焦糖燉蛋有驚喜 好滑 好重cream味面嘅焦糖燒得啱啱好 同啲燉蛋一齊食唔會過甜·第二次食額外加多左豆腐雪糕(+$15)個雪糕同個雪糕筒放埋一齊勁q味道方面就不過不失 焦糖燉蛋比較有驚喜·整體黎講係好有驚喜嘅一間餐廳食物選擇多元化 好適合一家大細食推薦午市時段去食 性價比好高 同埋冇咁旺場晚市嘅話會分左2個時段 需要準時還枱感覺午市嘅份量同味道都較穩定(可能因為冇咁忙)唯一可惜嘅就係位置有啲偏僻 係土瓜灣如果唔係嘅話真係會成日去食…查看更多
+ 4
青芥末醬北海道唐揚魔鬼魚塊
黑毛豬肋肉煲仔飯
軟芝士牛肝菌忌廉扁意粉
炸軟殼蟹海鮮芝士咖哩鍋(配油餅)
伯爵茶巴斯克蛋糕(配焦糖燉蛋)
黑毛豬肋肉日式煲仔飯
法式焦糖布丁
炸軟殼蟹芝士咖喱海鮮烤油餅
期望過大|極度普通嘅燉雞
Jongro Kelim Dakdoritang
2025-01-23
有日係尖沙咀行街 咁啱經過呢間餐廳平時係社交媒體網站見到好多人都推 openrice亦有唔少好評就諗住同friends一齊試下·韓式雞肉火鍋(L) $478手機落單見到蒜泥可以揀另上 亦都可以走蔥啲年糕份量都足 入面亦有幾舊薯仔但可能係因為蒜泥同蔥冇同個湯一齊煲就變左係好普通嘅雞湯如果食唔到蒜/蔥嘅朋友就未必啱食因為佢成煲嘅調味就係靠啲蒜同蔥(友人之前食過有落蔥蒜嘅辣炖雞湯佢覺得會重味啲但都係比想像中普通)·烏冬(火鍋配料)$30非常普通嘅急凍烏冬 ·炒飯(add on only) $50食完個燉雞之後我哋再額外加多咗份炒飯呢個係一定要有叫燉雞煲先可以落單會有staff過嚟攞走個煲入廚房喺廚房炒完個飯再攞出嚟俾返我哋個炒飯入邊就係加咗芽菜同紫菜一齊炒應該係落咗豆瓣醬做調味 好重嘅豆豉味我哋一次食完都覺得好普通·拉絲粟米 $60呢個拉絲粟米就係極普通嘅粟米表面放左芝士燒融 最後再係中間唧少少醬本身以為粟米都會有調味但食落就似係普通烚嘅粟米粒上到枱真係要即刻撈匀先得 如果唔係好快就凝固 會變左一大餅嘢如果考慮埋價錢$60 會建議大家叫其他嘢食·蟹籽紫菜飯團 $70呢間嘅手握飯團比起平時食開個啲多左黃蘿蔔味道就係想像到嘅味 冇話特別好食/唔好食如果多人一齊食嘅話叫1個一齊share都ok不過手套淨係俾左一隻要單手捏所以其實唔係好捏到成一個飯團唔知係本身就淨係預你用手套撈匀再用羹食定真係俾少左隻·整體嚟講就真係一間好普通嘅韓式餐廳性價比偏低味道亦都同韓國好大差別食物以燉雞為主 其他食物選擇唔算多除非真係好想食燉雞/想試吓呢間如果單純想食韓國嘢/想多啲菜式選擇相同嘅價錢去食其他餐廳會好…查看更多
+ 1
Janet Cheng 比較其他食評,呢一個表達出真實既評價,thanks
2025-02-17
回覆
懷舊香港餐廳
Lung Wah Hotel (Ha Wo Che)
2024-09-18
整體黎講都不錯去之前以為會冷清冇乜人 點知入到去都坐左半場 到7:30個陣都差唔多滿場(可能係因為紅日)啲職員都好有禮貌 入枱後有主動問係咪openrice book位好快就係app confirm已出席上菜個陣都會講:請慢用間唔中都會有人黎睇下熱水煲仲有冇水冇嘅話就會即刻攞去fill如果咁啱經過沙田都可以去試下見到好多人都推薦咕嚕肉 就叫左一份黎試下擺盤都幾靚 真係有一大個菠蘿係隔離不過個人就鐘意連菠蘿一齊炒多啲(個人喜好)啲咕嚕肉酸酸甜甜 好開胃 不過份量比想像少啲菠蘿都唔錯 好快就比人搶曬黎食鐘意食咕嚕肉嘅都可以叫黎試下呢間餐廳最出名乳鴿 點都要試下佢價錢黎講$128一隻 算係有少少貴落單個姐姐好貼心咁主動問我地想1開2定1開4因為我地4個人就1開4上到黎都幾大隻下 仲要係熱辣辣隻乳鴿都好多肉下 鐘意食乳鴿可以試下呢個雜菜煲對比起其他就較為普通主要就係少少海鮮+菇+菜+粉絲啲菜係偏爽口 屋企人覺得如果再煮淋啲會更好不過份量就真係好足 食完即刻飽左如果想試多啲唔同嘢食 可以留翻個quota食其他上到枱到幾大碗 份量夠曬4個人食啲粥都幾綿 不過略為有少少咸以為啲雞煲完粥會變嚡 點知都好滑温度就算係暖暖地 如果再熱啲就更加好不過整體嚟講都唔錯 值得一試👍🏻…查看更多
+ 3
咕嚕肉
紅燒乳鴿
沙田雞粥
沙田雞粥
2024-09-18
$200 (Dinner)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice