我同啲朋友一向好鐘意周圍食好野,雞煲來講都食過幾間,但食到呢間之後就無再轉過。無他,佢最好食,仲要任添呢下屈機。去第間逐樣計,一班人叫一個全雞煲,加少少火鍋料一般都百幾蚊落樓。呢間一個價錢,150蚊,雞煲火鍋全部任食,仲有汽水任飲仲有雪糕任食,真係抵過食放題。味道方面每次都保持水準,雞煲個汁好惹味,香料夠香,雞夠滑,煎起上黎香味四溢。我地四個人加埋食左6、7round雞煲無黑面,加埋火鍋料,自己煮分分鐘都要呢個價,其實我都唔知佢賺咩😂。不過有個矛盾就係無得一路食雞煲一路打邊爐。你一加水,之後再叫雞煲,一倒落啲湯咁啲雞汁就洗走哂無咁好味。咁嘅情況識食一定唔會加水打邊爐,就咁落啲火鍋料用雞煲汁煮。有咁惹味嘅雞汁,嗰啲豉油呀沙爹醬通通唔需要點。老細都讚我地識食,佢都話雞煲一定係咁食,十個客得一兩個識食。就憑佢呢句,平時有好野我一定收埋收埋,今日就破例為你寫個食評啦。當然都要真係好食我先會俾好評嘅。唔好意思我吹大左,我個acc無咩級數,但我自問係一個嘴刁又識食嘅星級食家。但我真係會幫你寫食評希望你唔好介意!其實我本身去開大角咀嗰間,點知去到唔知裝修定執左,你唔會明白我當時有幾傷心,好彩上網search仲有呢間分店,第一次黎食,水準一樣好。可以改善嘅地方就係其實我想食多啲洋蔥,洋蔥索左啲雞汁黎煮,自己又有洋蔥汁嘅甜味,根本洋蔥先係成個煲嘅精華!可惜我問左好多個伙記都話唔俾加,咁奇怪嘅,雞咁貴就可以任加,洋蔥反而無得加。最後我死心不息問多次先有個靚仔哥哥加多少少俾我。如果下次食可以加大量洋蔥就好啦!
…Read More
富盈廚坊雞煲.海鮮專門店
2015-07-08
Like
雞煲唔洗講
2015-07-07
$150 (Dinner)