Hong Kong | Eng

Follower
Following
Ivanovitch
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (8)
沒想過領匯商場都有好野
alfafa (樂富廣場A區)
2014-05-29
早一晚行過樂富朋友建議食呢間既法式薄餅, 一試驚為天人。可惜掛著食冇影相。今日中午特登來試午餐,食左個紐西蘭西冷配扁意粉, 扁意粉煮得真正的al dente, 有麥香, 只下olive oil, 反而更顯美咪, 真係simplylife 都比唔上可惜西冷冇問幾成熟, 出來對個人而言太熟 (至少medium well)但個汁算頗好味, 有dd 似 marmite / gravy, 個人極喜歡,不過唔似香港西廳平時食開果d燒汁/洋蔥/黑椒汁,或許唔係人人喜歡甜品要左個Panna Cotta, 不會太甜, 極香奶味有機會再去要試下個Egg benedict樂富咁多間餐廳我基本上都試過呢間真係最好味同煮得最有心機不過比起來係貴左dd成百蚊一個lunch set…Read More
紐西蘭牛八配扁意粉
2014-05-29
$100 (Lunch)
日式意大利餐廳,抵食之選
ItaMoMo Cafe
2011-02-10
星期天跟家人一起晚飯試新開張既日式意大利餐廳食物有 海鮮Pizza, Creamy Risotto,日式炒飯同埋A3牛扒餐份量不是十分大但味道真的不錯尤其係用珍珠米, 好吃後補左雞翼同小量甜品甜品不算很好吃, 但也叫OK最重要是價錢十分平而質素又不會差pizza hut、意粉屋之流太多價格卻平一半而且沒有加一抵食之選, 讚…Read More
2011-02-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
食物差服務差
Ginza Kurando
2011-01-02
行過見百人一朱個位換左間新開既日本野打算試下點知一試之下後悔不已:(入到去見到佢用返百人一朱既裝修賣既野食又產唔多已經覺得有d不對頭一開始已經覺得服務不好等左好耐都人比茶我地之後叫極都冇人加茶兩個人叫左個牛肉鍋燒花魚同Washabi 八爪魚同埋叫左一份百幾蚊既壽司定食 牛肉鍋燒花魚叫不過不失一般平價日式食品店既質素另外兩個就難食到死Washabi 八爪魚用個 3cm 直徑既豉油碟裝見到已經打個突食落好唔新鮮, 霉霉地又腥見佢平, 由佢而壽司定食就係重頭戲百幾蚊十一件壽司來到竟然係百佳既質素都不如上面d 生魚片細件就算全部都好干, 一睇就十分唔新鮮似d迴轉放左兩三個鐘冇人食果d 睇到都晒冇食慾尤其三文魚皮都冇切好, 表面係白色同銀色為主吞拿就似d死 牛肉色魚籽就一d光澤都冇, 乾到似d胡椒粒既樣再睇真d, 明明叫時見到佢有個係海膽軍艦來到時就換左做最平價既蟹籽叫左幾次先有個waiter過來詳細查問之下佢先老實講成間野都冇海膽 (根本冇入貨)冇海膽係唔係應該一早講??唔同價錢架bor? 朋友就係見佢有海膽見叫個定食冇海膽我地不如叫另一個平50蚊, 仲多一個烏冬既壽司定食??由於我地冇人食蟹籽 (佢成本menu亦唔見有蟹籽)叫佢換一件其他野, 點知出到來係換左件玉子壽司見到真係"哭笑不得"係唔係小家到咁樣?!而家你冇海膽想博大霧換都換d 有份量少少換出來既玉子仲d 有一面黑灰色食完一肚氣馬上埋單走人從此back list建議大家以後要食都唔好食刺身果d食熱食好啦 …Read More
2011-01-02
$150 (Dinner)
豪食海鮮 Yummy!Yummy!
Sam Mun Thai Fusion
2010-01-17
一班新舊同事冬季旅行+聚餐行完大埔及三門仔一行8人就近去左呢間食海鮮由於有人請又有人極度識點菜叫左超多食物8人坐左12檯都放唔晒d 野食游水大墨魚一隻三食- 刺身- 堂灼- 椒鹽炸墨魚超鮮甜, 刺身一流椒鹽完都仲係食得出果份鮮甜上湯澳洲龍蝦 足4斤 上檯成個龍蝦山, 肉質鮮味及極之彈牙煎米粉底極香口黑瓜子斑 (近2斤)肉質非常滑,皮油潤好味, 香港少見豉椒大蟶子 一人一隻蟶子肉同樣鮮甜佢分開左一人一隻上不過個蟶子肉冇同殼炒個殼凍凍地, 整到蟶子肉唔夠熱同時大家仲食緊個龍蝦同墨魚, 遲左先起筷焗蟹飯 甘香有飯味西蘭花一口牛肉肉質幾好, 不過其他野太好食, 牛肉比人比下佢炸子雞半隻 雞炸得好好, 皮薄肉滑係少左dd 雞味砂鍋南乳唐生菜師傅功力之作豆腐魚湯 (又白又鮮)羊腩煲太多野食...本來仲有Order 左東風螺但waiter冇落到單好彩冇來唔係都唔知點食晒同場加飲舊同事安溪鐵觀音正正~~甜品送果盤及蛋白南瓜梳乎厘 Souffle一人一個, 個杯細細個, 好得意另order 了2個荔芋西米露 及3 個薑茶湯圓甜品唔會好甜, 但就剛剛好, 湯圓芝麻味道好出我唔喜歡食荔芋既, 都覺得西米露正埋單雖然成5K唔係抵, 但就食得好開心 :)太好食, 掛著食冇影加上得手機好多野都冇影相XD…Read More
Like
Ivanovitch 另order 前菜三文魚刺身2份 及皮蛋一份 (兩個我冇食到, but 觀乎小弟冇得食, 應該幾好味)
2010-01-18
游水大墨魚刺身
黑瓜子斑
焗蟹飯
上湯澳洲龍蝦煎米粉底
2010-01-17
$620 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice