Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (6)
馬鞍山小店
Casa Bakery
2018-05-14
周末唔想去太遠,會喺屋企附近逛下就算,通常就會行到海邊,次次一見到呢間面包鋪,都忍唔住入去食返個蟹棒蟹膏多士。價錢應該係$26-28,一個厚多士既分量切成四舊,老老實實,肚餓個時我一次過食三個都唔嫌多因為真係好好食,雖然蟹棒都係啲人造仿蟹柳,但加埋底層既蟹膏醬,就好香口仲有啲鮮味,上面吱左層沙律醬就更加惹味。男朋友話買樽韓國蟹醬都整到,但我寧願間唔中舒舒服服坐喺呢間面包店享受下。另外兩杯係梳打特飲,粉紅色個杯應該係玫瑰荔板寒天梳打,黃色係男朋友叫既所以唔知係咩,我地都係第一次叫佢既飲品,因為本身唔鐘意飲甜野,但天氣又熱熱地,想飲杯凍野。味道無咩驚喜,都係大路飲品咁既味,我特登等佢啲冰溶左啲先飲,咁都唔算係太甜。同埋叫完野食,係一定要等一段時間,因為所有熱食都係即叫即焗,如果前面有一兩個客都係叫多士,就可能要等十幾分鐘,不過等十幾分鐘,換黎既係脆邊軟熟既熱辣辣多士,都值得既…查看更多
蟹棒蟹膏多士
$40 (Tea)
公司附近新開張
Hong Kong Union of Chinese Workers in Western Style Employment
2018-05-14
都係有啲姐姐派傳單先知,公司附近新開左間樓上飯堂,費時又要大排長龍等太興,就同同事上去試下好唔好食。環境算係企理,幾衛生,一定好過樓下馬路賣雙餸飯個檔,感覺比較污糟。當日有六款菜式,自選兩種,揀左馬蹄肉餅同炒菜心,分量唔少,女仔食叫少飯會合適啲,當日仲有個好似係大廚既人,猛咁叫盛餸啲姐姐夾多幾條菜,加左啲印象分。味道合理,正正常常,唔會過咸,有啲住家菜味道,肉餅幾好食,食得出有「揵」過,唔會太淋身有啲口感。湯都不過不失,味道偏淡,但起碼無味精,不過呢度得紙包飲品,如果有埋即沖咖啡奶茶仲好,夏天中午飲杯凍飲爽好多。最後都希望提一提餐廳可以轉用可清洗碗碟,堂食都用即棄膠盒,太浪費啦。…查看更多
雙餸飯
2018-05-07
2 分鐘 (Dine In)
$40 (Lunch)
唔係啲人講到咁差
Hakataya
2017-09-06
開左兩個月左右,都食過兩三次,每次對佢既評價都唔錯,係上返openrice睇先知咁多人都話唔掂。星期六既lunch menu淨係無左幾個$58既set,其餘都大致一樣,價錢算係中上價,八十幾蚊至幾百蚊都有,但一般都係一百幾左右。今次叫左兩個飯,另加餃子,天婦羅,兩杯果汁,埋單$400幾蚊,以lunch價黎講唔算平,但以食物黎講,其實又好合理。呢個係吞拿魚飯,一上檯都嘩嘩聲,因為色澤好靚,分量都幾多,不過我個人鐘意食腩蓉多啲,魚油味重,加少少蔥花就好香,如果有淨腩蓉飯就仲正呢個係刺身定食,每款都係兩舊,魚生新鮮就唔洗講啦,但佢啲飯都係好食既醋飯,唔會過酸,飯係一粒粒,唔會痴埋一齊,軟硬適中。另外,餃子係最驚喜既一樣,好少食到皮咁薄又咁香既餃子,好似$50有十隻,價錢唔貴,我次次黎都會叫一份。海蝦天婦羅都做得好好,天婦羅皮係脆薄既,入面既蝦肉明顯係新鮮蝦,肉質爽脆亦有鮮味。建議lunch時段黎食,樣式一樣,但價錢平一截…查看更多
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice