Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (3)
相片 (7)
平民價位手打烏冬 ^_^
Dai Mon Yokocho (Hau Fook Street)
2021-02-06
自己一個行尖沙咀諗住平平地食個lunch咁岩今日天氣又涼涼地 想食熱野 係The One附近見到呢間手打烏冬價錢親民 湯底多選擇 入左黎試試本身想order 豬軟骨,點知自己講錯左 嗌左豚肉,不過都冇失望既首先介紹下湯底先 我揀左蕃茄濃湯,鐘意食辣既朋友可以揀辣個隻佢既湯底食得出用新鮮蕃茄整既我個碗本身已經有成半個蕃茄係到 而且顏色好橙色 唔似係落左好多茄膏個種紅色推介佢個豚肉寫係西班牙豚肉唔知係咪個名既關係食落又真係好香 好有豬味 本身係諗住食豬軟骨 所以有d失望 但食左個豚肉之後覺得貴左1蚊都值得既最後講下杯野飲 我order左蜂蜜綠茶雖然貌似冇乜特別 但飲落係值既 有時係出面飲到個d係好似飲緊糖水 但呢杯既蜂蜜味勁濃 食完烏冬飲埋杯熱飲 成個人暖哂…查看更多
科學園區🍔
WM Café & Bar (科學園)
2021-01-31
同男朋友特登去科學園行下,順便欣賞下吐露港上網search到呢間食burger好多人都讚所以黎試試 我地order左2款burger 總括黎講 唔算好特別$72 有齊湯,burger,薯條,包埋飲品價錢中等啦男朋友order左 WM安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條🍟望落幾吸引,但係食落塊牛肉唔夠juicy,有點dry不過個燒汁唔錯,連埋蕃茄芝士生菜一齊食,好fresh,唔會好漏唔知係咪雜菇太少,食完好似唔覺自己食左最後薯條就不過不失啦 我就order左美式BBQ烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條🍟呢個burger賣相唔錯個BBQ烤豬肉汁好味,豬肉好淋,𡁻完都唔會起渣而且份量多,每一啖都食到烤豬肉配埋菠蘿,成件事好夾整體黎講,$72食到成個餐,可以接受啦…查看更多
美式BBQ烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條
2021-01-30
$75 (Lunch)
牛頭角文青cafe,打卡一流
Lagom Kaffe
2021-01-25
早幾日睇到朋友去過呢間cafe見到打卡影相同環境一流睇埋食評意見都唔錯決定黎試試同朋友約12:00 去到門口已經有人等緊位我地等左25分鐘到就入得 算係快 呢間cafe用手機QR code點餐 Order完10分鐘食物就上 好方便今次同朋友得2個胃所以只order左2份set第一份係All day Breakfast $128價錢正常有腸仔,煙肉,蛋,蘑菇,同埋自家製麵包特別要提個蘑菇 非常好味麵包皮雖然有少少硬,但配肉桂醬都幾夾第二份係台北燉牛肉意粉呢個有少少驚喜 好中西合璧一份望落似西餐既意粉 但又好台灣味道 有少少麻辣 好香口牛肉又幾淋 仲好大塊 推介最後都有少少伏見到Menu 有杯飲品叫波納香料茶鮮奶 聽個名好似幾特別order杯試試點知 好伏 味道好怪 形容唔到咩味呢杯唔推介下次會再黎好想試吓佢地既三文治同芝士蛋糕🍰…查看更多
台北燉牛肉意粉
2021-01-23
25 分鐘 (Dine In)
$150 (Lunch)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice