openrice
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

相片 (29)
疫下的親子餐廳
Q Time Cafe
2022-04-06
疫下的親子餐廳全家3 月中哂病,康復後當然要出外玩下食下,輕鬆遊玩一下。我哋先去鰂魚涌公園睇海景同消防滅火輪,雖然遊樂設施冇得玩,也不能入去滅火輪參觀,只能在外面睇,但小朋友都好開心。到中午11:00 就到達Q time Cafe , 餐廳環境乾淨明亮,人流不多,只有兩個台客人,但是反宜好,小朋友可以多啲空間玩,唔會迫,雖然遊戲區不是好大,但是疫情之下可以玩滑梯,千秋己經好難得,小朋友也知足,玩得好開心。還有圖書角都有唔少圖書,小朋友可以睇好耐。食物方面都係正常,我哋order 左炸魚薯條,牛肉漢堡配薯條,兩份DIY pizza 同cupcake 兒童餐,當日仲有兒童餐半價優惠,好抵食抵玩。服務:侍應態度很好,有要求必應,我叫左3 次水,又分開order 多次都冇黑面。炸魚薯條 $115 : 薯條夠熱同脆,炸魚味道都唔錯牛肉漢堡配薯條$135 : 牛肉可以選擇熟度,我選擇左7成,漢堡包🍔都唔會太乾,味道正常。DIY pizza $103 :小朋友可以自己放配料上pizza, 味道正常,大約等10 分鐘己經有得食。DIY cupcake :麻麻哋,可以改用更細的蛋糕仔代替,小朋友只係食咗面層的配料,蛋糕仔味道唔係太好食。@全部餐都配飲品,涷飲不用加錢👍🏻+$28 自家製芝士蛋糕🍰 味道好香,唔會太甜,份量剛剛好。總結:$420 抵玩抵食,輕鬆2 小時…查看更多
+ 7
2022-04-05
$100 (Lunch)
味美香脆pizza
Saizeriya Italian Restaurant (Butterfly Plaza)
2021-07-03
老公話呢間pizza 意粉好食,今日特登去蝴蝶村食,我哋兩個都唔大食,所以只係order 一個水牛芝士pizza 加一客雞翼。水牛芝士pizza $30抵食,好味,pizza 邊脆口,真係非常之好食。雞翼$19 4隻以為好普通,一上台見到好熱又脆,咬落仲有肉汁,都係推介。一個pizza 加一個小食,總數$49 ,好抵食又飽。難怪午餐時間滿座,大人細路都鍾意食。直得再encore 因為真係好抵食,下次再去試其他pizza 小食。…查看更多
水牛芝士pizza
2021-07-03
$20 (Lunch)
抵食下午茶手撕雞撈麵
添寶手撕雞 (德民大廈)
2021-07-03
剛剛搬返紅磡舊屋住,路過黃埔新村,見到有間小食店,雪櫃內有好多款小食好吸引,又咁岩15:00,見到佢有下午茶撈麵餐$30有手撕雞撈麵仲有一包綠茶,好抵喎,我買左兩盒同老公一齊食。手撕雞撈麵加台式滷牛肉 $30$12=42手撕雞撈麵加紅腸,墨魚,牛肺,海哲$30+$12+8= $50我見佢好多小食,我又貪心想試多幾款,老闆見到我心大心細,比左幾條海哲同紅腸我試食。老闆都好大方,雖然冇乜笑容.手撕雞撈麵 麵條有彈力,好似涼面咁,少少涷、夏天食幾好。台式滷牛肉 好有滷水味,好入味墨魚 我見好多人買,果然係好味道,墨魚好爽口,食得出係新鮮整。牛肺好似好普通,但係都好入味紅腸雖然只有兩塊,因為係送比我試食,都入味,但係唔夠爽口海哲味道好香,但係有一條食落有啲沙咁可以再encore, 下午茶抵食。…查看更多
2021-06-19
TakeAway
$40 (Tea)
604 屯門 炙
ABURI-EN (V City)
2021-06-05
604 屯門 炙老公放假,我哋又一齊去街sweet , 好耐冇去屯門,今次夜晚9:30 先買外賣,有啲店已經收鋪,選擇唔太多就快快買,炙 ABURI-EN 見晚餐menu 有set dinner , 我哋買咗一個鰻魚滑蛋飯,一個叉燒拉麵。滑蛋鰻魚飯 $88 鰻魚份量都唔少,滑蛋都唔會有碎,味道ok , 飯份量很多,我哋兩個人食唔晒。火炙叉燒豬骨醬油拉麵 $68 呢個比較差,叉燒好硬又乾,豬骨湯太鹹,拉麵係幼身麵,麵正常,老公有食曬啲面服務態度都可以,最可惜係我哋買2 個餐,佢只係比一set餐具🍴我地,唔通要我同老公share 用🧐…查看更多
2021-06-04
TakeAway
$80 (Dinner)
520 皇家太平洋& Pierside Bar Restaurant
Pierside Bar & Restaurant
2021-05-28
難得老公放假,當然要一齊去街sweet , 第一次黎 Pierside Bar & Restaurant , 明明見到OpenRice 有人係4 月11 日post寫呢個bar 有個超值package $158 1+2+3 combo 優惠,2 drink , 3 小食,好超值,但係落單時侍應話飲品只可以選擇指定紅洒和白洒,啤酒,仲話一定冇推出過可以揀其他drink, 本來想要揀cocktail, 只好揀白酒同blue girl 。但係佢地menu 真係冇寫清楚,唔知係咪真嘅有的人可以揀其他drink , 好奇怪!講返飲品,白酒同blue girl ,正常味道,我另外都叫咗杯cocktail Pina Colada , 味道好有椰香,good . 小食方面我哋叫咗以下三款:我地大嘅18:45 order , 但係小食成半小時後先到,佢應該係同其他客人order 一齊整。脆香雞翼 : 真係好脆,送到過嚟夠熱,味道都好味大澳黃金魷魚圈:呢個最好味,配埋他他醬,真係very good . 迷你松露芝士漢堡: 呢個外型可愛,但係味道普通,牛肉唔係好熱,冇肉汁比較乾咗。另外有叫咗一個德國脆炸豬手,呢個真係15 分鐘左右送到黎,差唔多每台客人都有order 呢個,真係炸得夠脆同埋唔會太乾,味道都好好,但係配果醬冇乜特別。整體食物好味,坐位都舒服,我同老公一齊都覺得滿意,如果果package 可以加少少錢轉飲品就更加perfect .…查看更多
2021-05-21
$200 (Dinner)
庆祝纪念
Anniversary
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
Pierside Bar & Restaurant
2021-05-22
難得老公放假,當然要一齊去街sweet , 第一次黎 Pierside Bar & Restaurant , 明明見到OpenRice 有人係4 月11 日post寫呢個bar 有個超值package $158 1+2+3 combo 優惠,2 drink , 3 小食,好超值,但係落單時侍應話飲品只可以選擇指定紅洒和白洒,啤酒,仲話一定冇推出過可以揀其他drink, 本來想要揀cocktail, 只好揀白酒同blue girl 。但係佢地menu 真係冇寫清楚,明明寫任選兩款飲品,唔知係咪真嘅有的人可以揀其他drink , 好奇怪!講返飲品,白酒同blue girl ,正常味道,我另外都叫咗杯cocktail Pina Colada , 味道好有椰香,good . 小食方面我哋叫咗以下三款:我地大嘅18:45 order , 但係小食成半小時後先到,佢應該係同其他客人order 一齊整。脆香雞翼 : 真係好脆,送到過嚟夠熱,味道都好味大澳黃金魷魚圈:呢個最好味,配埋他他醬,真係very good . 迷你松露芝士漢堡: 呢個外型可愛,但係味道普通,牛肉唔係好熱,冇肉汁比較乾咗。另外有叫咗一個德國脆炸豬手,呢個真係15 分鐘左右送到黎,差唔多每台客人都有order 呢個,真係炸得夠脆同埋唔會太乾,味道都好好,但係配果醬冇乜特別。整體食物好味,坐位都舒服,我同老公一齊都覺得滿意,如果果package 可以加少少錢轉飲品就更加perfect .…查看更多
+ 2
2021-05-21
$200 (Dinner)
庆祝纪念
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice