Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (9)
溫馨法國餐館
HUSO
2025-10-27
今日k先生帶我去食法國餐,我哋簡咗dinner set同caviar set各一,試曬佢個dinner menu😆,前菜各有特色,都幾開胃。我最中意steak tartare 同foie gras with cocoa,後者開頭入口以為自己食緊朱古力😆k先生就最中意個蝦tartare~海鮮湯啖啖都有滿滿嘅蟹肉~意粉portion就唔算多~以set嚟講岩岩好~淺嘗😋主菜試咗紙包魚同三黃雞~魚好有特色,魚湯吸曬啲魚同蔬菜嘅味。隻雞超好味!!!有啲位燒到有焦糖香味,皮都有脆位,雞肉好嫩滑,下面個risotto 底勁正,吸曬雞油同啲蔬菜味,口感仲好彈牙😋😋😋!我哋加咗2枝sparkling tea,值得一試!無飲酒lu,聽日要翻工😆餐廳個vibe好舒服,service都好好~可能會為咗隻雞再嚟😋…查看更多
+ 4
三黃雞
2025-10-27
最伏聖誕餐
Le Farinet Swiss Restaurant
2023-12-27
真係第一次食嘢會嬲到想上嚟負評平安夜諗住食餐好嘅,感受下聖誕氣氛,就打算食西餐。上OpenRice 見到評價唔錯、性價比高、環境都舒服,就打算一試,結果一試難忘!入座:一入到去,個坐位有啲窄,唔算好舒服。佢啲枱係3排直行,2人對望咁坐,同隔離枱只係隔咗1個身位左右,而本身張枱都好細,大概2個人,1人1隻碟已經好full。點餐:一嚟到見到份menu,價錢係每位638加一,已經嚇親,因為係比平時貴2,3倍。咁因為係聖誕節,就由佢,希望佢食物同服務質素可以搭救。食物:Seafood platter(冷盤:蝦 青口 帶子 魷魚 各一,好似去食自助餐每樣夾一舊咁,配生蠔醬同檸檬)豆湯(後面睇review發現原來有餐包,但佢無比我哋)威靈頓牛(中間塊牛同個酥皮分開上,個酥皮係毛巾質地,中間夾住啲火腿,塊牛都係welldone的。佢應該有得簡意粉或薯菜,因為我見隔離枱都係威靈頓牛係配意粉,但落單嗰陣無人問過我哋想要配咩,就自動上咗薯菜😹)芝士火鍋(無乜特別,啲配菜簡咗蝦、西蘭花同豬肉,都係就咁烚熟上,份西蘭花淋到一拮就散😹)甜品(已經係0期待佢嘅甜品,佢都可以比到驚喜我。menu有3款甜品,apple crumble, opera cake, crème brûlée,我好中意食apple crumble ,點知佢落單話無,咁算啦,其餘2款各一試下。去到食曬啲嘢,想佢上甜品,佢又再問我要咩。咁我見佢得2款,就話各一。點知佢話有3款,個Apple crumble又神奇地出現翻,都開心嘅,就要咗Apple crumble and crème brûlée 。crème brûlée 係全餐飯最正常嘅嘢,而個Apple crumble ,我真係唔知自己食緊咩,從未試過食甜品食到皺晒眉。首先佢係一個切唔開嘅批,上面有幾塊濕嘅蘋果乾,咬咗啖個批,勁甜,金莎咁嘅味,而啲蘋果,如果唔係我知佢係蘋果批,我真係唔知原來係蘋果嚟,口感好似食紙巾🥹)服務態度:全部一睇就知係炒散妹妹嚟,上菜勁快,快到我係要自己拎住碗湯嚟飲,因為張枱已經無位。收餐碟勁慢,每次叫就收走一兩隻,再叫先再收,落甜品落3,4次先落到,埋單叫幾次先埋到。其實大家出嚟食飯都係求開心,其實聖誕節出去食呢個價好正常,但想要服務同食物質素好啲,真係大把選擇。如果你正常價錢,都唔會咁嬲,你聖誕期間mark up咁多,比多少少尊重大家啦,唔洗當食客水魚咁劏嘅。…查看更多
Alwin100 我係有包食果個中伏客,你講既嘢真係同我99%一樣經歷,我仲以為係自己高要求西客,好彩有你證實我唔係🤣
2023-12-31
回覆
agnesnhy 😹😹當日食完,見到全場食客個樣真係好難望,大家心照🥹希望個個新年有食神,中伏呢啲一次就夠🤣
2024-01-03
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice