見唔少食評都讚呢間鉄板燒, 嗰次平日晚上經過奧海城就去試下, 真係有d後悔...首先一入去, 有個經理走埋嚟問幾位, 跟著二話不説安排我們坐一張二人order枱. 起初我們都覺得奇怪, 佢唔問我地食定食或鉄板燒就安排坐一張order二人枱, 但又唔見有人坐鉄板燒bar枱...跟住我地order一客二人前鉄板帶子皇套餐, 個經理問都冇問我地想唔想轉枱, 我地心諗算啦, 個廚師應該喺廚房煮, 由得佢.跟著, 有不少walk-in客人入來要求坐卡位or鉄板燒bar枱, 經理都有安排他們坐. 之後見到廚師竟然在鉄板燒bar枱開始烹調我們的食物, 我們找經理問為何她當初不安排我們坐鉄板燒bar枱? 她說因為我們沒有要求, 通常他們不會主動問的. Well done! 冇要求就可以是是但但?ok, 就算我們坐普通枱, 廚師也冇理由在其他bar枱的客人面前烹調我們的食物嘛! 經理說, 這個情況是十分普遍!呢d叫普遍?喺一張鉄板燒枱烹調一d在坐冇一個客人叫嘅食物叫普遍?佢仲話要唔要依家轉位? 我話, 依家已經開始食緊, 嗰張bar枱又已經坐晒人, 點轉?真佩服佢d服務態度及質素!算啦, 我諗食鉄板燒唔係食服務, 係食食物質素及烹調技巧. 不過sorry, 我完全食唔出!樣樣食物都勁咸!
食物詳細就唔多講, 我剩係想講下甜品.... 到甜品, 有芝麻, 紅豆, 綠茶雪糕揀, 嗌咗兩個芝麻雪糕, 等咗十分鐘, waitress先走埋話冇芝麻雪糕, 激死!廚房同樓面又冇溝通, 咁細嘅鋪頭都可以做到咁官僚, 好! 𨍭其他雪糕, 又等咗數分鐘, 終於嚟到, 見到裝雪糕隻碗都崩咗一角(見圖), "認真"態度可見一斑.見到好多人都讚呢間鐵板燒好食, 又話抵. 講真, 在我角度來說, 得個咸字, 樣樣都係咁落salt同亁蒜(炒什菜都起勢落!見圖) 我食調味料使鬼俾幾百蚊食?我都唔寄望呢間鋪有咩改進, 因為我都唔會再幫襯!
…Read More
Ueno Teppan-Yaki Restaurant
2014-02-03
Like
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)