openrice

Followers
Following
心太軟_2015
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (12)
外賣不錯的選擇~
Seng Seng 2 Go
2023-06-03
因天氣太熱,晚上都不想外出吃飯,悶悶的又不知道吃什麼,在外賣平台找到這間星星Togo外賣有75折,再在openeice食評看了一下,雖然食評數量不多但太多是正評,所以便姑且試試,估不到有驚喜😯男友叫的這個牛骨湯套餐,飯像是日本十殼飯,飯質軟熟,上面的一片蛋卷也很好吃,配菜也豐富,有菠菜,泡菜和炸雞粒,雞粒略嫌凍掉了不好吃,但牛骨湯頗有牛味,送來時還是熱的很不錯這個是我叫的海鮮辣豆腐湯套餐,配菜也一樣豐富,湯的味道很好,微辣中帶酸,怕辣的我也覺得很好吃,內裡海鮮也算多種類,有小蝦,青口,魷魚粒和蜆仔,豆腐也很嫰滑另外也叫了一份星星紫菜包飯餐盒,份量很多,紫菜包飯的質素很好,很多蔬菜,反而飯的份量不多,很健康,配菜則是辣炒年糕和韓式炒粉絲,兩者味道也不差。總括星星的餐盒質素不俗,包裝也很細心精美,份量也很充足,也夠熱,不怕會吃不飽,絕對是我會回頭再吃的韓食小店…Read More
+ 1
星星紫菜包飯飯盒
海鮮辣豆腐湯套餐
2023-06-03
Waiting Time
25 Minutes (Delivery)
$80 (Dinner)
嚴重中伏!!難食嘅奶奶雞~
Spicy Andong
2015-09-13
:hu上個月去食呢間好似幾出名嘅奶奶雞,真係食到啤一聲。個元祖奶奶雞d汁根本就係普通豉油雞汁,但濃度係十倍,咸到阿媽都唔認得,墊底個薯粉索完汁更咸,幾好口感都食唔落啦,d雞件又唔嫩,結果成碟雞只食左一半,連打包都嫌費事!!另外叫左個冷面,又係難食,d麵毫無咬口,唯一係片雪梨好食少少...野飲亦非常搵笨,咩柚子啤酒,原來只係普通韓國啤酒加"篤"柚子茶醬,一d都唔好飲,梨子味汽水亦只係雪碧...但每杯盛惠$4x...成餐較正常係生菜包烤牛...埋單盛惠$480(2位),早知食大煱口打邊爐好過!!唔該唔好再掛韓菜名目賣垃圾食物啦,呃到人幾耐?打呢篇食評只係提醒各位小心中伏,我唔明點解仲咁多好評,當晚連我鄰座嘅食客都話"d野好咸,間野麻麻",證明其實打手甚多,或者係跟風就覺得好食,自行定奪啦!!…Read More
yingwah.yuen 個厨房D人專整*给人食,不要光顧
2015-11-26
2015-08-13
$250 (Dinner)
果然好滑~~
腸粉皇
2009-06-11
昨天因要到醫院覆診,離開時已是5時多,感覺有點餓,又在OPENRICE見到腸粉皇好評甚多,本來也考慮改吃其他東西如附近的大婆牛肉麵,但心想平日也常吃腸粉燒賣,這裡的會有幾特別呢?便姑且一試。 例牌地要了腸粉加燒賣的組合,承惠$12,老闆很親切友善地問我要甚麼醬、拎走或站吃,接着熟練地拿起數條腸粉剪呀剪,然後唧呀唧、溝呀溝,一貶眼便可以吃了。一試之下,果然名不虛傳,真的滑得很呢!不知其實有否下了豬油之類的成份~~米香則因醬料太多不太吃得出來,而燒賣則是不過不失,算合格吧! 是日雖然天氣熱又下起大雨,但難得吃到滑如絲的腸粉,加上老闆有禮的招呼,站着吃又有何所謂呢?…Read More
滑滑腸粉~~
2009-06-09
$12 (Tea)
肥牛同蝦都不錯~~
Tao Heung
2009-02-01
之前睇左好多食評或者朋友都話稻香特價火鍋好抵食,於是尋日(星期五)就同屋企人去試試,9點去到,其實都預左要等位,不過都真係等到差唔多10點先有位,反而樓上小肥羊就冇乜人(可能始終貴d),阿姐帶我地一行3人埋位,俾左張6人檯我地,好大~~跟手睇睇食咩好~~佢d餐牌都幾複雜,因為太多配搭,一時間都唔知邊個先係最抵,睇睇下有個阿姐行過,捧住2碟蝦(一碟12隻左右)問我地要唔要,話平時要$68,依家特價$48,諗左一陣,是但叫佢俾一碟我地,一睇d蝦都真係新鮮腳撐撐咁喎~~跟住睇左好耐都唔知揀咩食,見到有個豐盛組合,有魚有丸有蚌有菜有雲吞水餃,連鍋底(任選)都係$168,費事諗咁多就要左呢個揀左豬骨鍋底,另外有個牛肉組合,應該都唔錯(下次再試,因為其實我地麻麻地like食魚)此外又叫左唐生菜($18)﹕一般水準,其實個豐盛組合已經有好多白菜仔,可以唔要唐生菜炸魚皮($18)﹕﹕呢個好ok,我地食到停唔到口,$18大大碟,勁抵!肥牛片($38)﹕﹕份量太少,得6片左右,但味道ok芝心墨丸($18)﹕好抵,有成12粒,最衰食飽先送黎,搞到要夾硬食...老豆食左4舊豬骨已經嗌飽,數過有成6舊好大o既豬骨,真係好抵好足料~~3個人係咁食係咁食,好辛苦先叫做食得七七八八,不過條魚食唔晒,都是眼闊肚窄惹的禍~~overall我覺得最好味係牛同蝦,雲吞都好新鮮~~服務方面就麻麻,因為d阿姐做到手唔停,冇咩人黎加水招呼或者落單,又冇俾湯勺我地撈野食,問佢囉,佢竟然俾左隻冇窿o既湯勺的地...唔通佢以為我地想"畢"豬骨湯飲?仲有d野食黎o既速度慢左d囉~~有待改進!埋單$388~~下次叫多d人再encore,不過最好食星期日至四,仲平d~~…Read More
Ratings
食到一半,仲識郁o既蝦~~
份量少,但幾好味o既肥牛
炸魚皮、肥牛、蝦
$130 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice