Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

粉丝
关注
apyvsnphpphk
Level 1Hong Kong
一個鍾意食嘢嘅後生仔🤤分享美食比大家!比出中肯嘅食評!!!💯
概要
食记 (3)
相片 (6)
差評!漏咗單 之後逼我哋轉另外一個餸 仲要俾少啲嘅份量
增煇大排檔 & 增煇藝廚
2025-04-06
喺4月1號愚人節嗰日,本來一家人開開心心去食飯,一坐低叫咗六個餸,有燒鵝、魚、蝦、啫啫芥蘭、扇貝同埋薯仔炒牛柳粒。餐廳用餐嘅地方非常之窄,坐四個人都係啱啱好,張枱仲要特別細,啲餸要逐樣逐樣送上嚟,食完一個餸先嚟第二個餸。 一開始上嗰碟燒鵝係由兩隻組合而成,半隻係啱啱新鮮整嘅,另外一半係預先整定同埋已經凍晒,咁都算啦。然後嚟咗條魚同蝦都正正常常冇話特別好食。跟住等咗好耐,另外嗰三個餸都未到,於是我就問咗侍應,跟住佢同我哋講等多陣,再過多10分鐘個侍應行過嚟同我哋講漏咗單,然後再同我哋講啲芥蘭冇晒叫我哋轉。喺呢個時候我就心諗明明我哋叫先,係你哋漏單嘅問題導致冇晒,仲要逼我轉另一個菜。咁都算啦,後來上嗰個薯仔炒牛柳粒先係最大問題。喺佢上菜前我見到人哋叫嗰碟又大碟,啲薯仔同牛柳粒比例一樣都係50:50。到我哋枱上呢碟薯仔炒牛柳粒嘅時候,啲牛柳粒10隻手指數得晒,啲薯仔多過牛柳粒,但係啲薯仔都唔多得去邊。跟住啲扇貝同個啫生菜又唔係特別好食。啲員工態度仲要非常一般,成間餐廳漏咗單同埋俾啲咁低質素以及同人與眾不同嘅份量(特別細份量嘅牛柳粒),到買單俾錢嗰陣時都係一句道歉都冇,仲要冇俾返discount同埋特別貴!咁大個仔未試過食飯咁委屈同埋食到咁唔開心!可見呢間餐廳係幾咁劣質!以後唔會再有下次‼️ Black List 🚫避雷🌩️…查看更多
+ 2
員工嘅西口西面同西北風
2025-04-01
30 分钟 (Dine In)
$381.4 (Dinner)
千祈唔好幫襯
Happy Lamb Hot Pot
2024-02-25
呢間店啲食物同飲品好貴,出面一包王老吉賣5蚊,入面30蚊一包,我真係X你老X。 😡食物方面,打邊爐冇咩特別,呢度食到嘅,出面一定食到。但係出面食到嘅,呢度未必有。肉類同蔬菜都冇咩特別,所以唔洗特登因為佢哋嘅羊肉同牛肉而去食。串燒都還好,牛肉、羊肉同豬肉其實都冇咩特別,仲得果少少🤏,味道冇乜特別之處,性價比超低,完全唔值得,超級貴。❌呢度再講多次!真係極唔建議大家去幫襯唔好曬錢!留返啲時間同錢去食其他嘢仲好!…查看更多
博多出前一丁🤮超伏
Valikote
2023-06-15
上星期去咗西九龍中心食lunch啦,突然心血來潮想食吓拉麵啦,咁啱一出lift🛗行冇耐就見到呢間裝修好殘嘅拉麵店,我就諗佢應該開咗咁耐應該都可以一試掛。跟住我就叫咗個黑豚豬骨湯拉麵, 點知喺我比完錢跟住攞餐嗰陣時,佢竟然叫我食完要親自比返個兜佢,我聽到之後呆幾秒😧,但係都算啦。喺我食第一啖嘅時候,我就覺得呢陣味好似曾相識,跟住我再食第二啖啦,一擺落個口就feel到點解個味係同屋企啲出前一丁一樣味嘅🤨,我心諗我自己煮都好食過呢碗所謂嘅拉麵,依家仲要賣我五十幾蚊!🤬依家係咪玩嘢啊,好食唔食,我嚟用五十幾蚊食出前一丁味嘅拉麵?😡😡😡😡😡我食完呢次之後以後都唔會再食!🤢🤮奉勸大家千祈唔好試!!!🤮🤮🤮🤮🤮…查看更多
检举
jimfaifaijim2018 我尋日食完,同樓主感覺一樣,d拉面份量勁少,大概等於半個標準出前一丁面份量,絕對無誇張,我自問算細食,但食完都可以接近無食過野甘,d面好似無煮熟,似生面勁硬身既感覺,另一驚喜就係佢鰻魚幾好味,可惜鰻魚份量又係少得可憐,最奇怪又係食完野要親自攞返個碗比佢,我自問甘大個人出去食野從未試過食完野要攞番個碗比間舖,佢好意思提出真係佩服佢,呢間野永遠blacklist,奇怪佢點解可以做甘耐,背後係咪有超級隱形富豪水喉射住?
2023-08-17
2023-06-08
15 分钟 (Dine In)
$57 (Lunch)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice