Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (71)
值得堆介的正宗風味健康小店
Level Best Tasty Delights
2019-09-25
主打veggie wrap 素食卷 同印度飲品,全部由印度老闆一人一手打理,所有野即叫即製好新鮮。 今次試左個豆腐芝士卷(+extra  cheese) 同mango lassi,個卷好好味好多料,見到粒粒豆腐印度素芝士同外加既溶芝士,mix埋d雜菜同少少豆呀薯仔咁,好juicy好香口唔太油膩Mango Lassi(芒果乳酪)用真芒果整blender 出黎,酸甜剛好好refreshing 小店好有且value for money又正宗, 希望佢可以做落去多d人留意到啦…查看更多
豆腐芝士卷(+extra  cheese)  ,Mango  Lassi  芒果乳酪
豆腐乳酪卷 加extra  cheese  ( Paneer  Wrap/Cottage  Cheese  Wrap  +  extra  cheese)
Mango  Lassi  芒果乳酪奶昔
2019-09-24
6 分鐘 (TakeAway)
$35 (Dinner)
高水準菠菜雞皇意粉
Trafood
2019-08-16
今晚過來試下依間於大圍地鐵站對面,租單車小巷裡的小店,可能太僻人流少店內客人都唔多。嗌左個菠菜雞皇意粉,非常喜出望外,黎到不單賣相靚靚,意粉煮得剛好彈牙al denté, 菠菜芝士cream夠濃稠,又足料份量又夠。最後加埋個macchiato ,啡味濃泡夠厚係café 水準,為個晚餐畫上完美句號。有時真係要多d支持咁有既小店。…查看更多
菠菜雞皇意粉
Macchiato  瑪奇雅朵
值得一去再去我三併清湯牛腩牛肉雲吞黃金魚蛋竹昇全蛋面
恆記清湯牛腩
2018-12-18
值得一去再去我三併清湯牛腩牛肉雲吞黃金魚蛋竹昇全蛋面! 店面不大但乾淨精緻,老闆親切有禮。 今日有機會經過一試外賣,無論係個面定牛腩雲吞同魚蛋都好有口感真材實料非常好味道,絕對對得起個價好開心有一間值得推介既小店係附近!…查看更多
值得一去再去我三併清湯牛腩牛肉雲吞黃金魚蛋竹昇全蛋面
三併清湯牛腩牛肉雲吞黃金魚蛋竹昇全蛋面
TakeAway
食物同服務不知所謂, 待應態度惡劣粗暴:huffy:
新仙清湯腩
2014-10-13
如果想去依間餐廳或者買佢既團購, 可以睇完以下既經歷先再諗下值唔值得! 因為唔單止食物唔單止無質素可言, 你更加會嬲到一肚氣 , 仲有來自內地既健碩女待應會出手掌摑! 最後要報警處理!!前日我屋企人拎住團購換領卷, 一心去試下依間所謂"米芝蓮"既清湯腩面同馳名牛月利 . 點知黎到清湯腩面D清湯味淡如水不特止, 咬左一啖D牛腩, 竟然仲韌到咬都咬唔開. 之後碟牛尾仲嚴重, 就得4塊手指節咁大塊既牛尾, 其中2件仲要係骨黎既, 另外2件就薄到風都吹得起!雖然係團購姐, 都無理由擺住個蔡爤既生招牌加米芝蓮海報但比D野食咁既質素! 於是叫左個待應問可唔可以換過個只係咬過一啖既清湯腩面同完全無郁過既牛尾, 點知在旁另一個操內地口音既女待應好惡同態度惡劣咁大聲講話:"無得換架啦, 係得依D, 係食就食唔X食就吧就!" 聽完之後係人都火啦! 當人地乞兒咩! 問佢換野食又唔可以退錢又唔可以, 我屋企人一怒之下就擲左碟牛尾落地! :( 最恐怖既事就係: 之後個個來自內地既健碩女待應衝上前, 好大力咁扯住我屋企人把頭髮, 然後左右大巴大巴咁出手掌摑佢塊面!!! 我屋企人副眼鏡即時被摑到跌左去老遠!! 之後有幾個人按捺住個女待應先停到佢唔可以打落去! 但個女待應繼續非常暴戾大大聱咁辱駡"打X死你個XX!!"  係混亂期間, 我屋企人隻手刮被介到流晒血, 之後仲報左警, 黎左4, 5個警察, 幫手止血同搵個老闆出來傾.最後個待應依然非常得逞, 亦無任何道歉! 我認為今時今日係香港,竟然可以有D咁暴戾既待應用D咁差劣既態度對客 , 唔單止粗言檅語對客人, 仲郁手掌摑凌辱 , 完全係香港餐飲業既恥辱!!依間所謂既米芝蓮餐廳, 有D咁既待應咁樣招待客人, 真係要好好諗清楚先好去幫襯/團購!!! …查看更多
sylviaTong 絕對同意你的說法,呢間野的服務和食物水準真不知所謂,免費都唔食😫😣😱😱😱
2014-11-24
回覆
Like to try You are absolutely right!
2014-12-08
sylviaTong 我好想同個老闆講,你班伙計倒你米,你係唔係由得佢,定係收銀果個就係老闆,唉悲哀,希望新仙清湯腩 唔會咁快執立啦
2014-11-24
回覆
Like to try I just hope I have read your comment before going. Not only the taste is bad & the service is disgusting.The waitress with a dark frame glass was treating customer like enemy. Floor is dirty & very sticky. It is absolutely a nightmare to dine there.
2014-12-06
2014-10-06
Tea
用餐優惠
Group-buy
Homemade Feel Organic Cafe-紅洋葱(old名:農得AgroTek)
Red Onions
2009-10-21
打算出走元朗的卻誤打誤撞的於錦上路下車去了錦田吉慶圍餓極時覓到一間隱於市郊的有機cafe, 名叫紅洋葱門口很有趣, 屋頂有隻dinosaurs,活像去了海洋公園外面賣著些有機生果, 有可愛的迷你meloncafe在店的後面, 像進入地窖, 其實本應是那屋子的後花園本身一直覺得有機健康的菜式就是較清淡吧但我敢講這cafe 的食物水準比很多餐廳都好燒羊脾意粉 & 豬柳海藻面 的香草很香, 面有口感 ,dishes sauces 同salad dressing 都很濃很香, blueberry cheesecake 和pumpkin soup 更是很 fresh連hotdog 的腸都有水準:)還有很多自家製食物都因太飽沒試了這小店 如pumpernickel的light version可惜它真的隱蔽吧連openrice都只search到佢未轉手既名不過相信亦因如此,它才能保持自己特色及清優的環境…查看更多
WING5202 唔好意思~~你說的餐廳名叫[紅菜頭]不是[紅洋蔥]]
2010-04-21
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice