令人失望嘅湯底及餸菜🥲 超雞米線 2025-11-11已經算細食 但都覺得成碗薯粉好少大概似係三哥少米份量啲雞勁紅 見到已經完全唔開胃而且勁多雞皮超肥 真正食到嘅肉唔多湯底調味好淡好普通 仲要已經係招牌⋯唯獨係個瑤柱調味ok 不過同自己買瑤柱XO醬差唔多唯一令我欣賞嘅只有服務員態度正常…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享令人失望嘅湯底及餸菜🥲 超雞米線 https://s.openrice.com/QrKT0J2PV00檢舉 張貼 評分2味道3環境3服務3衛生1抵食用餐日期2025-10-09用餐途徑Dine In人均消費$72 (Lunch)
質素好一般😓 Cupping Room Coffee Roasters 2024-07-01🚩Red prawns linguine紅蝦海膽醬扁意粉🍝意粉極級鹹 好似一堆海鹽嘅味除咗鹹味食唔出海膽或其他味食到中間臨尾真係頂唔順......唔知道係廚師今日失準定本身都係咁......🚩New Zealand ribeye steak 紐西蘭肉眼牛扒牛扒五成熟賣相及肉質還好 不過比較乾、無肉汁同冇乜牛肉味無gravy 問咗侍應只有mustard 差咁啲啲配菜都ok👍🏻(車厘茄、荀、薯條)🚩Backed escargot 蒜香牛油焗田螺全枱味道最正常嘅餐點👌🏻佢係main dish 配咗啲薯蓉同兩塊包薯蓉好綿滑 入口即化🥔 田螺都大隻不過冇snail tong & fork 最後要叫侍應比啲牙籤先食到 食得有啲麻煩 所以不建議約會叫呢個~🚩唔記得咗叫咩雞翼雞翼比想像中辣 又帶一點點酸食落少少似tabasco浸雞翼.....…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享質素好一般😓 Cupping Room Coffee Roasters https://s.openrice.com/QrKT0ofnK00檢舉 張貼 評分2味道4環境4服務4衛生2抵食用餐日期2024-07-01用餐途徑Dine In人均消費$260 (Dinner)
精緻自助餐✨環境舒服💯 FEAST (Food By EAST) 2023-01-28環境非常舒服 座位夠闊落👍🏻燈光亦都令到成個環境更加有格調✨員工服務態度非常好 好有禮貌💯地方非常乾淨 餐具碗碟等用具都好乾淨食物種類雖然唔多 但係絕大部份都有水準特別鍾意啲主菜係用QR code落單🫶🏻叫完之後先上菜 熱辣辣送到 擺盤又靚😊唔會好似出面啲自助餐咁樣要同人迫生蠔或者係刺身甜品嗰啲都refill得幾快👏🏻唯一建議係希望飲品可以再多元化啲!!整體嚟講環境加食物非常唔錯 會推薦及回頭😬…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享精緻自助餐✨環境舒服💯 FEAST (Food By EAST) https://s.openrice.com/QrKT0Gg5700檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食生蠔烤豬腩肉用餐途徑Dine In
食物有水準👍🏻 Tearapy 2023-01-28🔸訂咗位 一去到就有得入座👍🏻🔸落單用QR code好方便!不過美中不足係甜品要出去自己叫🙏🏻🔸主菜小食甜品同飲品都好好味 擺盤亦都好靚好有美感💕影得又食得 超級滿足💯🔸環境方面可能因為都比較多客人所以有啲啲嘈 二人座位嘅枱稍為有啲細 啲碟要砌得好迫先擺得晒🤔 如果有得坐得闊落啲就好啲🙏🏻🫂🔸員工服務態度都好好 幾有主動性😬🔸如果可以碌卡嘅話就更加好🫶🏻🔸整體嚟講會推介俾朋友食 亦都會再次返嚟食🥰…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食物有水準👍🏻 Tearapy https://s.openrice.com/QrKT0FQ5700檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵布蕾黑糖珍珠鮮奶用餐日期2023-01-26用餐途徑Dine In用餐時段Dinner
性價比高之選🫶🏻 會回頭! Owens (砵蘭街) 2023-01-02💗預先喺OpenRice book咗位,不過早咗到,所以等咗一陣,不過都可以喺店內坐住等👍🏻 食緊嘅時候就開始見到有好多人喺出面等位,所以最好訂枱☺️💗環境同裝修來講其實唔錯,不過可能太多人,所以坐得有少少迫🥹 如果啲枱嘅距離多啲就好啲🙏🏻💗服務員都好有禮貌同埋主動👍🏻💗食物擺盤唔錯,味道都有一定水準😋 不過份量就個人覺得可以大少少🤣!軟殼蟹同埋蠔都好好味!💗性價比算高,會回頭同推薦朋友嚟試吓!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比高之選🫶🏻 會回頭! Owens (砵蘭街) https://s.openrice.com/QrKT0pJX700檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生4抵食推介美食法式牛肝菌軟殼蟹意大利飯蒜蓉焗生蠔用餐途徑Dine In
地方雅致食物有質素🧡 Relish 2023-01-02💗預先喺OpenRice book定所以無需等位!不過都見到平日lunch hour工廠區嚟講算唔少人!💗Main Dish兩樣都分量十足、色香味俱全🫶🏻💗預先喺OpenRice remarka度寫定想俾生日驚喜朋友~ 服務員非常醒目 一隻字都冇提過!仲睇到我哋食完主菜之後自動自覺幫我哋上我預先叫定嘅甜品 又有蠟燭又有朱古力字🥰!💗甜品睇得又食得😋 非常滿足!💗整體嚟講非常推薦大家嚟試吓 好適合慶祝生日或其他紀念日👍🏻…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享地方雅致食物有質素🧡 Relish https://s.openrice.com/QrKT0bZb700檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務5衛生4抵食用餐日期2022-12-18用餐途徑Dine In用餐時段Lunch慶祝紀念Birthday
雞煲好味😋 服務一流🤩 熊本牛鍋 (永勝商業中心) 2022-11-07預先WhatsApp預訂八人枱🥳去到即入座 店員等人齊先幫我地起雞煲🙏🏻我地係食第一款餐 1️⃣✨🔹環境✔️座位闊落 冷氣夠勁✔️我地食當晚滿座但一啲都唔嘈🔹服務✔️店員超主動幫助換碟/ 清骨碟💯✔️態度好 有禮貌👍🏻👍🏻✔️叫添肉 好快送到👍🏻👍🏻🔹雞煲🐔🍲✔️雞肉嫩滑入味!份量多!✔️有蝦有蜆有鮑魚!超驚喜!🤤🔹火鍋配料及飲品✔️多選擇!特別推薦鯛魚片 好滑好甜!🐟✔️牛肉豬肉質素唔錯✔️飲品類大致同其他火鍋放題店舖差唔多🔹甜品✔️有糖水!仲有紅豆龜苓膏送😊🔹多款優惠🌟1️⃣當月壽星只收正價加一!2️⃣Like + Share FB Page送生蠔🦪✔️生蠔質素唔錯 都幾肥美鮮甜😋!不過少數有啲蠔殼碎 希望開蠔人員可留意✨🔹自㩦蛋糕可代雪 免收費用🎂🤩整體嚟講 超級滿意 會回頭及推薦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享雞煲好味😋 服務一流🤩 熊本牛鍋 (永勝商業中心) https://s.openrice.com/QrKT0OKH600檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生4抵食推介美食雞煲火鍋牛肉及豬肉附送生蠔用餐日期2022-11-06用餐途徑Dine In人均消費$299 (Dinner)慶祝紀念Birthday
肉質好🥩 仲送Häagen-Dazs雪糕👍🏻 Yuk Pot 2022-10-30🔹Set A ✔️價錢合理💲✔️肉類質素高💯 (特別推薦牛同豬!)✔️不過Set A選擇較少 無包海鮮(e.g. 魚柳)🔹藥膳花雕雞湯底🐔✔️湯底附送嘅醉雞又滑又好入味 唔錯🔹自助吧✔️火鍋配料都算齊全🥬🍅🍥✔️小食吧 (e.g. 炸薯格🥔)✔️有自家製飲品 (e.g. 菊花杞子茶)🔹時間✔️訂咗位遲咗少少到都唔洗等👍🏻✔️最開心係冇一夠鐘就趕人走🤩 參考: 我地1940入座,2230左右先走 (可能因為唔多人等位)🔹QRcode網上點單 ✔️方便又衞生✔️下單後食物好快送到✔️不過每次只可點4個items 對一班人嚟講麻煩咗少少 要瘋狂分好多轉加單🙏🏻🔹環境✔️ 我地坐一入店舖嘅最左邊位置貼牆,滿座時我地嗰邊位置冇乜冷氣,食到中途個個熱到出汗🥵 隔離嗰枱走咗之後先感覺到冷氣😩✔️ 位置都有少少逼…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享肉質好🥩 仲送Häagen-Dazs雪糕👍🏻 Yuk Pot https://s.openrice.com/QrKT0ZoD600檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生3抵食推介美食牛五花牛板腱肉用餐日期2022-10-29用餐途徑Dine In人均消費$273 (Dinner)
環境大 坐得舒服 食物份量足夠👍🏻 Lagom Kaffe 2021-12-08環境方面:地方夠大 唔會覺得迫 坐得舒服 仲有得揀室內或者室外💯食物方面:整體嚟講 賣相好睇 味道不錯👍🏻 前菜麵包好食!漢堡伴碟好多 不過薯條可以再炸脆少少🤏🏻 千層面味道係幾好 但太多芝士 食咗大半之後開始覺得有啲太溜 所以食唔哂😿 但係不錯的👏🏻價錢方面:食完後感覺價錢略貴 性價比一般🙏🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享環境大 坐得舒服 食物份量足夠👍🏻 Lagom Kaffe https://s.openrice.com/QrKT0UGf100檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務4衛生3抵食用餐日期2021-11-27用餐途徑Dine In人均消費$200 (Dinner)
😋 有格調 性價比高 回頭客🍴 Mini Friday (The Wave) 2021-12-08環境方面 :有格調 空間感大 座位唔會太近 坐得舒服👍🏻食物方面:牛扒好味 七成熟 口感好💯 伴碟都唔錯👍🏻 心太軟份量啱啱好 唔會太甜 流心效果好 味道💯😋 不過如果雪糕有得自己揀口味就會再好啲🍨 同埋今日餐湯略為遜色 沙律醬汁亦有少少太酸 可略為調整🥗價錢方面:兩個人叫咗一個牛扒 set、一個意粉set (冇影)及甜品 open rice book位後有88折 價錢大約$6xx 不錯☺️已經食過唔止一次,絕對會回頭幫襯!👍🏻😆…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享😋 有格調 性價比高 回頭客🍴 Mini Friday (The Wave) https://s.openrice.com/QrKT0Tmf100檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食心太軟用餐日期2021-12-07用餐途徑Dine In人均消費$300 (Dinner)
味道一般 IJ Kitchen 2020-09-10係OpenRice訂咗枱同一份二人餐當日去到全場得我地一枱首先,餐湯有色無味,超稀跟餐嘅蒜蓉包燶哂,超級硬主菜牛扒調味一般,份量好少伴碟得甘荀,亦係冇乜味嘅跟餐嘢飲叫咗熱飲,味道同茶餐廳一樣總括黎講,二人餐嚟講份量係完全唔夠,我地食完仲要再去食嘢😂⋯⋯味道亦都好一般👌🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享味道一般 IJ Kitchen https://s.openrice.com/QrKT09HCw00檢舉 張貼 評分2味道3環境3服務3衛生2抵食用餐日期2020-04-05用餐途徑Dine In用餐時段Dinner