Hong Kong | Eng

Follower
Following
ccd2138
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (5)
路過一試
Dan Ryan's Chicago Grill (太古城中心)
2018-06-20
約咗太古城睇戲,未夠鐘想飲杯野,喺太古城人生路不熟,誤打誤撞去咗呢間,門口見到佢有個類似吧枱嘅物體,咁就諗住入去一試,本人都唔係對cocktail要求太高的人,叫咗一杯Margarita,見到個店員做沙冰就知出事了,完全無味,鹽邊得一半,根本就係一杯檸檬沙冰,之後叫店員加少少酒,佢個樣就非常之不願意咁加左兩滴俾我「完全覺得佢係敷衍我」我見到我冇出聲,就咁算數,心諗幾十蚊由得你,之後我都係飲返啤酒算數,再加埋食咗個薯條,埋單$200唔使,係呢個檔次,都算係咁㗎啦,不過就一定唔會再飲cocktail...…Read More
Like
2018-06-19
$100 (Dinner)
很差很差很差的外賣經歷
新海楓茶餐廳
2013-09-02
第一次叫呢間外賣,叫左干炒牛河,下午茶餐既四寶麵,小辣米線........打電話落order個陣已經同佢講用500蚊........好喇,到佢送到黎,首先係一個無著衫既外賣紋身仔,拖住架開到好大聲既音樂外賣單車係我門口,之後唔出聲遞D野食俾我,咁我俾張500蚊紙佢啦,佢示意無得找,但係佢又無出過聲話無,咁但係我落單講明我俾500嘛!!!!OK,咁我搵左張100俾佢,佢粒聲唔出找左錢就走左............(已經感覺唔多良好架喇 ,因為講明500蚊架嘛,好彩有得俾者,如果唔係都幾尷尬...........)之後,我計下計下,收多左我兩蚊,咁我都算,當俾tips,D野食好食就算啦........(再感覺唔良好多D...............!!!!!!!!!! )打開野食,發現小辣米線變左清湯 ,再check下其他野食有無問題,其他就ok,但係以上3件事已經火都黎喇,於是打去同佢講........ 打去又係個落order既女人聽電話,同佢講我個外賣小辣變左清湯,點知佢答(態度有D奉旨的語氣):咁呀,可能佢漏左加落去啦,下次俾返我......之後就收左線...外賣紙我都已經撕爛左,以後以後都唔會去幫襯呢間餐廳 …Read More
2013-08-31
Delivery
$45 (Tea)
一間很有問題的村屋酒樓
好日子酒家
2012-10-25
本人第一次寫食評,原本對呢間酒樓都無乜野,但係今日呢個下午茶,真係食到一肚氣…………一入門口有個姐姐開門,我覺得係呢個姐姐最好,佢係著黑衫的,應該係部長,之後我同太太bb,三個人坐左一張卡位,之後佢地問我要咩茶,我叫左香片,都呢一刻都好好咖,但係放低左壺香片,個好姐姐走開之後…………我同太太寫完點心紙交左俾佢之後就黎料了………………我叫左一個叫孖寶既餐,係兩雙燒乳鴿加一個烚茶加一窩米線的,故事就呢個黎料喇,首先我揀左米粉,佢打單嗰陣話無米粉,問我轉咩,咁我就話改瀨粉,之後黎嗰陣俾左米線,我問點解,佢話無瀨粉(咁我講嗰陣點解唔講??)好,算數,反正米線都岩食,無出聲,其他野食都慢慢咁到齊,但係差牛肉腸粉同雞扎,等等等,我三點多小小落單,差唔多四點先追單,因為我見到蒸點心差唔多收檔,所以我就叫人埋黎問啦!!等等等,等左好耐都無人過黎,終於見返好好人嗰個姐姐,問佢我叫左牛腸同雞扎未到,點之喺呢個時候有一個四眼仔大聲話腸粉賣晒,請記住係好大聲,幾枱客都望住嗰隻,之後我就話係追單,已經左好耐,佢先收聲,態度極之差,之後個好姐姐幫我check單,發覺原來無落到腸粉,(點解我落單你呢個又講呢!!)但係個雞扎喺有落單既,咁我又算,睇住個好姐姐幫我去點心部追個雞扎,點之個點心師父又大大話:收哂檔喇,乜都無咖喇,雖然唔係同我講,但係聽到都火起,好!我又算多次,好姐姐幫我取消,食完喇,想要牙簽,啫,我張枱無,咁咪睇下第二張枱有無啦,幾張都無一支牙簽,咁剩係見到岩岩好大聲講野嗰個四眼仔囉,佢囉完之後唔係放喺枱面,係掉喺度,好似我得罪佢咁,我覺得,我都已經係附近搵過無先叫你啫,洗唔洗,我食完執埋枱唔洗你做好無呀!!!埋單168,我覺得去大家樂都好過佢,起碼啲人有禮貌啲我我以後都唔會去呢間酒樓,大家會話屋村酒樓係咁咖喇,所以我都無要求過啲乜,食物普通,服務普通,但係呢啲普通真係衰過好多大排檔…Read More
Like
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice