Hong Kong | Eng

Followers
Following
dolphin121
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (8)
不知所謂的服務
McDonald's (Hong Lai Garden)
2023-06-16
從來未試過買麥當勞早餐會咁嬲,顯示屏製作中同請取餐兩邊都無左我張單個no(呢個已經係好常見既情況),去到櫃檯前面見唔到我張單,咁同執餐果個人講,佢望兩望都搵唔到袋外賣,問左佢幾次都唔睬我又唔繼續幫我搵又唔叫人執,淨係係度做其他啲單,鬧佢先叫人搵,好,終於搵到喇,我叫兩個餐,佢拎黎得一袋野,又無野飲,打開睇下袋野又得一個包,終於執齊曬,返到公司一打開杯野飲,我叫奶茶佢俾檸水我,仲要個包勁樣衰想點呀😩…Read More
TakeAway
隱秘日本菜
Washou Japanese Bar & Kitchen
2022-01-15
甚少去將軍澳,次次去啲舖頭都唔同曬,今次係一個好唔起眼即商場見到呢間日本野開左,環境又唔錯就試試佢。一坐低有籃擺袋已經覺得好貼心☺叫左幾個dinner set,隨即就有飲品同蕨餅,蕨餅好好味,唔會太甜又唔會好實👍👍晚餐我叫左日式燴牛肋條烏冬,牛肋條整得岩岩好,唔會好實又肥瘦適中,啲汁好入味,連啲紅蘿蔔同薯仔都好淋好入味,另外啲烏冬好彈牙,唔會好粉,又唔會有急凍既感覺,如果啲牛肋條可以用個大少少既容器擺盤就更好,方便用沾麵既食法去試啲汁加烏冬☺☺朋友叫左滑蛋鰻魚帶子烏冬,滑蛋整得幾好,入面有少少半熟,如果可以再滑啲就更好,鰻魚都係高質既,帶子煎得岩岩好,所以整體都唔錯😍…Read More
+ 2
鹽燒北海道和豚腩
2022-01-04
服務態度極差
Cosmos Restaurant & Bar
2019-06-13
食完主菜叫個甜品,餐牌得三款甜品,諗住叫拿破崙,點知無,轉左要心太軟,20:50落單,要等15分鐘,我地覺得合理,之後等左20分鐘都未黎,覺得唔對路就問係咪整緊,佢話整緊,好啦,再繼續等,等左七個字,再唔對路再問,點知得到既回應係,"整緊架喇,應該第一個整穿左,所以而家整緊第二個"😒我地好無奈,整穿左要我地等咁耐唔好意思都無講過,咁係咪代表廚房整三次都穿,我地都要繼續等?! 我地仲有講,已經等左45分鐘,都係回應我地整穿左要再整過,到我地食緊既時候,幾個waiter自己係我地附近討論係咪真係等左45分鐘,專登講俾我地聽既,我地就再講我地係20:50叫既,而家都21:37喇。其實係我地問之前老實講要再整過我地都唔會咁嬲,仲要同我地計確實等左幾耐,呢啲係咩服務態度?! 仲要講到我地催單係我地唔岩咁,完全係惡人先告狀😵同埋係我地等既45分鐘入面,好明顯我地只係爭甜品未食,啲waiter好得閒咁係度自己碰杯飲野食意粉都唔收枱,甜品上左都要叫先識拎餐具黎最尾仲有個插曲,埋單既時候因為好多唔同既折扣,所以我地有睇返點解有啲七折有啲八折,因為真係太多優惠,最後走果時見朋友無拎到張單,我就諗住拎黎自己keep record,就聽到個waiter係背後講,"放心咼,我做核數架",咩料==又無話你條數唔岩,我都係想拎黎自己keep姐,我地又無得罪你,你收足錢又無損失,我地損失左時間仲要食到成肚氣😠😠😠…Read More
View previous comments(1)
samuelzhu 唔好意思,我地都有印象上個月有呢件事,已經做好training 工作,確保將來出品既時間
2019-07-08
Andy.chan05 這店的服務態度真的很差,貼錢買難受,附近的西餐好得多了,已經不能用比較衡量這種質素
2019-07-12
Cosmos R and B Hi Andy, Dolphin你地好。無能力做好service既員工唔會繼續留係Cosmos度工作,宜家我地有全新既團隊,全新menu,好多熟客返黎再食野都讚不絕口。每一位客戶既意見我地都好重視架,希望您可以去我地facebook page inbox 提供更多寶貴既意見,謝謝。
2019-08-06
2019-06-13
唔會再去,未幫襯過咁差既甜品店
Appétit
2017-10-07
好少食完即刻要寫食評,窩夫唔熱,似係整定曬,啲雪糕拎出黎已經溶溶地,又無乜味,其中一個抹茶窩夫勁求其咁整pat綠茶醬同紅豆上去就算,叫兩個窩夫形狀完全不一樣,好明顯唔同整法但係價錢差唔多,而且入面有毛髮,見到之後未食完都已經唔想再食;叫左杯珍珠奶茶同一杯朱古力奶綠,得個甜字,而且兩個杯都有不少污漬;入去既時候無乜人,食到一半多人等位,未食完就趕住收野,轉頭就出埋張單要趕你走;仲有啲櫈又高又坐得唔舒服,啲位又迫,唔會再去…Read More
Like
chuwaiin 你可以去福榮街218號美居中心41號A地舖-阿賢麵線。台灣菜館,師傅系台灣人,招牌大腸麵線28元/碗,也有肉燥飯一樣28元/碗,大大碗,價錢實惠,很正宗,很好味,這店内的奶茶一樣精彩,茶味香濃奶味重,甜度啱啱好和店內的冬瓜檸檬茶一樣精湛的*之作,肯定不會令你失望的
2018-01-11
2017-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice