十分不錯的館子 滬軒 2008-02-14美孚區黎講呢間上海鋪都算係我最愛之一,環境唔錯, 價錢又唔係貴, 最緊要係D 野好食。廚房都係上海人, 有返一定水準,炒拉面, 年糕, 酸辣湯, 黑醋骨等等都好好味,不過小籠包就一般~ 幸好價錢亦算係平...當年隔黎上海婆婆剛開張果陣, 可能多數人貪新鮮~被搶了唔少生意, 老細個樣都好唔開心,但D 人客慢慢都返返黎, 証明有水準自然會吸引到人客~要彈o既係冇熱豆漿, 天寒地凍都要飲凍的...…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享十分不錯的館子 滬軒 https://s.openrice.com/QrKT0Ch0S00检举 张贴 评分4味道4环境3服务4卫生4抵食
免得過都唔會黎 Golden Spring restaurant 2008-02-14門面幾乾淨, 裝修又ok, 又禁煙(不過而家全部都係)可惜, 裏面好難搵到個位係冇滴水o既,仲要下下滴落D 野食度, 好難搞O者~侍應又唔係好得, 問佢個餐可唔可以唔要火腿改腸仔, 竟然唔得, 身為茶餐廳連少少變通都冇...又有一次問佢個鮑魚火腿湯飯, D 火腿係金華火腿定係凍肉果D, 佢又淨係答"咪火腿囉"...又有一次, 想買外賣, 收銀個兩個阿姐係度做緊野, 唔得閒理我, 淨係叫我等等, 等左成個字都冇再理我~我爆左句粗就走左去~從未試過咁激氣~~講埋D 野食, 不過不失, 唔難食囉,不過味精都幾勁~美孚區仲有其他選擇都唔會再黎~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享免得過都唔會黎 Golden Spring restaurant https://s.openrice.com/QrKT0BB0S00检举 Angry1 差2014-06-22 回应 Angryone 外買食物勁差! 貨物出門紕不換! 最後只可丟進垃圾筒!收銀手腳快速一百變五十! 俾唔俾番啲錢你由佢話事2014-06-23 回应 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食
麻麻地..... 餃子妹上海雲吞麵 2008-02-14有次叫一碟鱔糊炒拉面, 不知所謂, 太多汁, 又勁咸,好似一大碟鼓油浸住d 面咁,唔知點解咁厚面皮可以拎呢碟野比客食~勁差~不過其他菜飯, 同甜品果d, 平平地都勉強ok 的...…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享麻麻地..... 餃子妹上海雲吞麵 https://s.openrice.com/QrKT0AB0S00检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食