openrice

Follower
Following
noknok12
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (2)
食物質數可取,有服務~
mixian sense (Zone A, Lok Fu Place)
2013-09-02
喜好下午茶,宵夜時段幫襯。因為唔使等位同餐廳環境比較寧靜,雖然食一碗幾十蚊既米線,但店內裝潢好過好多餐廳。今次點左一個宵夜餐,米線加飲品HKD35,喺樂富嚟講係抵食。不過最近出品有少少飄忽,辣度同麻香度改變左,好似輕手左。記得開張頭果陣order麻辣(小辣),放低枱面已經會聞到好香,呢排唔知店方係咪調節緊個味道?!叫到大辣都無左之前陣麻香味。不過以幾十蚊既米線餐佢係合格或以上,另外小食佢個大漠雞翼都幾好HKD25有5隻(size適中啦)但即炸抵讚啦。XX青瓜 HKD25 味道可以,青瓜算爽脆,如果夠凍就99分。總結:以樂富係一間唔錯既餐廳,服務可以接受,始於人地都係收幾十蚊個餐想點?希望店方可以繼續Keep住出品質數同增加配料種類。…Read More
大漠雞翼,芝士丸
2013-09-01
唔值!可以有更好選擇
Yaki ANA
2013-09-01
差不多踏入9月想食秋刀魚,周圍打電話睇下邊度有得食。結果揾到呢間日本餐廳,問接線生今晚有咩飛機貨,有無秋刀。佢答左好多。。。順便訂埋坐bar枱,點知話Full HSE,起碼要九點半後有位。咁諗住實無衰喇掛。無聊地行左幾個鐘街等!上到去好多人,好嘈。好似去左放題場一樣,唔緊要啦諗住啲野得當熱鬧少少有氣氛啲。安排好座位後,問個日籍待應今晚有咩好野,介紹完order左秋刀$280,象拔蚌$220,佢聲稱既日本馬糞海膽$280,同兩客生粟米$56好期待地等左10分鐘終於有得食,但第一個印象已經好失望。大兜堆頭擺埋同一碟!都無所謂,但可唔可以擺靚啲?!你唔係做緊放題架!壽司吧有四個師傅,個場得70-80位,出品唔會負擔唔到啦?仲要係講緊你唔係一次過做七八十位既order。算,同自己講唔好咁膚淺睇外表。先食象拔蚌,有海水味但唔係鮮甜同唔夠爽,因為每客order唔係一條計,我諗我太晏食緊人地另外果半條。本來想向店方反應,但我杯茶飲左一杯後都無人再斟過你就知講黎都嘥氣!況且講完佢都係當你唔識食!再食海膽,我寧願食大連一板果啲!好啖唔鮮甜!!最後食秋刀,唯一味道叫做最好算,尚算肥美,但有兩件仲有骨未去淨!!總結:本人食日本餐預左起碼一千蚊一個頭,你都可以話我唔捨得食,但我肯定唔係order拼盤果啲囉!如果你未食過呢間餐廳我勸大家唔好去,因為佢地唔休做,好多熟客,佢地亦都淨係會為熟客服務,我明白熟客可能會比好可觀既貼士慰勞員工,但有無諗過點解呢?因為都係當初你地既服務好,食物質數好。壽司吧啲師傅同啲客“高談闊論“,感覺好唔衛生!埋單$920,店方係比較有多飛機貨選擇,但一定無下次!因為太嘈同覺得自己不受尊重!…Read More
Like
2013-08-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
唔值!呢啲價錢大把選擇
唔值!呢啲價錢大把選擇
Yaki ANA
2013-08-31
Like
2013-08-30
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Related Review
唔值!可以有更好選擇
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice