Hong Kong | Eng

Follower
Followings
siuwab830
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (17)
食物水準OK,服務態度有待改進
PUTIEN (PopCorn 2)
2025-02-24
今晚同朋友兩個人食生日飯,提早兩日book咗位一去到,個職員安排出菜位置俾我哋我表示,太多人行嚟行去,冇乜私人空間有冇第二個位然後佢安排喺cashier 隔離俾我..我唔明其實呢兩個位有咩分別,都係人來人往跟住再問我走廊位得唔得(近門口)我真係好想講粗口鬧佢,但係我忍住咗 然後我指住一個梳化位,四人位嚟嘅,我見個場坐得3-4成左右,所以就問佢可唔可以俾我坐,然後佢同我講,到時有機會要分開枱於是乎我就自己揀咗另一個梳化位嘅二人枱我哋嗌咗三碟嘢,張枱已經爆咗坐低咗之後,佢俾咗啲酸菜前菜我跟住見到原來有第二款切菜,可以揀嘅,我哋就問佢幫我哋換第二啲當時朋友夾咗一嚿喺個碗度,佢話你哋夾咗就冇得換啦當時有啲蠢,冇即刻同佢講,你直接上線才俾我都冇問我識邊一款💢💢💢💢…Read More
聖誕快樂餐
沖繩二段料理 (樂富廣場A區)
2025-01-08
聖誕快樂餐肉味噌壽喜燒牛肉鍋,湯很熱,店員送餐上台的時候才揭開蓋還無煙的湯底內還有菜牛肉份量還可以都好味。溫泉蛋柚子肉味噌飯飯夠熱,每一粒都很飽滿,比起一般餐廳的飯好吃,溫泉蛋加肉味噌,鹹鹹的,很好送飯,味道不錯沖繩海鹽焦糖冬甩甜品隨餐附送,冬甩口感煙煙韌韌,新鮮出爐的冬甩配上雲尼拿雪糕,海鹽焦糖醬甜咸適中,搭配起來非常融洽,海鹽焦糖醬根本就是神來之筆,把這甜品昇華到另一個層次。超超超級好食,十分推介,因為太喜歡這個冬甩。而且每個甜品都有聖誕插牌,開心開心。飲品,加錢了,不是酒的酒,有點像汽水。…Read More
+ 3
似乎 愈做愈差.🥲
Simplylife Bakery Cafe
2024-08-11
星期日嘅晏晝食午餐,都坐滿晒人假日只有brunch,沒有afternoon teabrunch $158 ,包湯/沙律+冰茶汽水紅白餐酒不過食物份量,同埋味道就令人失望餐湯 、麵包都OK, 食落厚實嗌左一個牛扒三文治配煎蛋,牛扒好似食緊牛肉乾咁,又薄又韌,完全冇牛肉味而塊麵包,吸晒牛扒啲汁,變得好濕,感覺好差$36 ,加咗個甜品,草莓酒梨拿破崙 甜度適中,不過個拿破崙就同出邊有啲分別,個皮就偏向煙靭少少,唔係一咬就碎餐飲方面,就嗌咗杯白酒,正正常常已入口,冇乜特別最令人失望嘅係啲侍應嘅態度,我哋嗌咗兩次都係經理幫我哋,唔知係咪佢隻眼係咪唔識對焦,唔識望人,同埋唔識應人嘅!第一次係嗌佢,斟兩杯水同埋攞兩隻碟,都係冇回應嘅,聽完之後轉身走咗,斟咗兩杯水俾咗兩隻碟第二次嗌佢埋單,亦都冇反應,繼續喺度執枱,其實我要求係好高,唔需要你即刻過嚟買單,但係基本禮貌要應左人先唔知佢用咩方法升到經理埋單200 ,呢個價錢,食咗食物同服務太多都好差嘅一餐 ,好彩我哋兩個人只係嗌咗一個餐,如果唔係中伏兩次,心情會好差😂冇回頭🫠🫠…Read More
+ 1
Like
kati_w 呢個品牌啲經理係唔知點搵返黎架,大快活啲呀姐都醒過佢地
2024-09-06
餐湯
2024-08-11
$100 (Tea)
似乎不如從前🥲
漢發麵家 (大南街)
2024-08-04
似乎不如從前咁好食,但依然要排隊星期六下晝三點到達攞咗飛等咗大約20分鐘坐咗喺埋邊位置,一路食一路流汗,而且空氣比較侷促豬潤麵,豬潤比起以前好似少咗,但係每舊都仲係好厚實,湯底有好濃嘅燒酒味,唔知係咪因為燒酒味太濃,遮咗豬潤同埋本身個湯嘅味道蝦子撈麵加雲吞,面有啲硬身,浸咗個湯都仲係比較硬,雲吞就有五粒,粒粒都脹卜卜,口感幾好食西多士,西多士等咗好耐,唔熱唔脆只能夠講係兩塊搽咗花生醬夾埋一齊,而且沾滿晒蛋漿油淋淋嘅白麵包,的確令人非常失望 另外嗌咗杯涼粉紅豆冰,不過不失冇乜特別,但係$40一杯,飲手搖仲開心🫠…Read More
Real Hongkonger 根據食安中心資料,食用未熟的豬潤有機會感染戊型肝炎病毒,患者有機會出現發燒、食慾不振、噁心、腹痛、小便呈茶色及黃疸等徵狀。 本港腸胃肝臟科專科醫生吳昊亦曾接受TOPick訪問,指出基本上所有內臟都會有寄生蟲,食豬內臟更有機會傳染肝炎病毒。
2024-11-15
2024-08-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice