Hong Kong | Eng

Follower
Following
ChiFung726
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (4)
TheOne 甜品🍮
Gram Cafe & Pancakes
2019-02-22
意大利芝士蛋糕班戟一上枱真系俾佢既分量嚇親 一個人一定食吾哂 真系真系食吾唒 🤭建議同fd share 食落口感真系好正 味道都冇得頂🤯濃濃嘅tiramisu 真系勁邪惡🤤勁推呢款❗️❗️新菜色 所以就即刻試左🤤最正系個黑松露汁 真系味道好岀🤯又多沙律 夠唒健康🤭🤭蝦肉勁有鮮味又香 真系聞落都肚餓🤯蜜桃沙冰聽過蜜桃沙冰系好多人都會叫既 飲落吾會太甜太heavy 😗淡淡既桃香味 喺食完班戟之後 加一杯沙冰 真系啱啱好😁…Read More
旺角好去處
Rice Love
2019-02-11
🇭🇰旺角🦀原隻軟殻蟹香草意面 88HKD其實我好中2意面既口感🙊所以我猶豫左下都係揀佢 (因為饅魚都好吸引😩 軟殻蟹炸得幾香 入面都好juicy size就的的骰骰咁 不過以呢個價來講其實抵既🙆🏻 但個香草意粉唔係我對我口味 我覺得陣味怪怪地 唔係我杯茶 但👦🏻話似carbonic 所以都幾好食 ?我十萬個問號 睇來我地口味越來越遠🤦🏻‍♀️🦐老虎蝦天使麵 78HKD呢個真係好surprise!主要係老虎蝦燒得好到水準!我要好認真同你講一下 佢既蝦肉本身新鮮 所以食落爽口彈牙 而佢既調味惹味 適當既鹽份岩岩好調起左隻蝦既鮮甜 仲帶點燒過既香氣 食左第一啖我就同👦🏻講 真係好好食阿🌝虎視眈眈佢既另一邊😂 唔係誇張 不過唔知佢後面可唔可以keep住呢個水準🧐另外天使面係上下煎過 好似(飯焦)既面焦🤪 比蝦驚豔左 面就還好啦 食落都好香既 但我地唔知點食好 撩到好核突🤦🏻‍♀️呢款其實有好多野 又沙拉 又薯角 又天使面 都算抵食 私心來所有野都唔要 換多兩隻蝦🤣🥔薯角 +6HKD一拎上來就好香 好熱辣辣 一定好食既 即叫即整 ⛄️ 外層香脆 內裡軟綿 沾上番茄醬 冇野要挑剔既😚🐓水牛雞翼 4HKD/1PC其實佢應該係咩味 我都唔係好清楚😂但撫心自問 佢就真係煎得外皮好香 個醬重口 顯得雞肉冇咩味 不過 勝在佢鎖實左肉汁 所以食起來都唔錯🌭煎米腸 3HKD/1PC裡面係包米既 眼就見到啦 但食落好似同普通腸差別唔大 🧐唯一唔同既 就係口感上食到一粒粒米既軟糯 但叫得米腸我會想個米味重返D🙈🍕薄餅 6HKD比我揀我會再揀既小食 🙈薄餅名符其實既薄 煎得香口又脆 配上一pat咖哩醬汁 又真係唔錯食🌝但要趁熱阿 凍左就會油膩左 同冇咁香脆🍄芝心大菇 16HKD不愧係我冒住飽死 冒住👦🏻既冷眼都堅持要點既小食 成個菇都好juicy 無論係佢本身定係上面既醬汁 最正係佢配既吞拿魚醬配上菇菇既口感🙈我地一致覺得好唔錯🍹青蘋果薄荷荔枝綠茶 +20HKD全餐最伏😂千祈唔好點!佢上既時候見佢咁靚既綠 仲以為會好好飲😏之後係👦🏻搶左一啖來飲 就安心飲自己果杯啦😂😂😂 佢既綠茶唔太澀 但唔暖唔熱咁 蘋果醬落得唔夠多 冇味 荔枝更加唔洗講 本身就唔出味🧐結果就變左綠茶加薄荷?但綠茶唔係香果款 成杯野都唔淡唔咸咁 有幾個荔枝黏上蘋果醬 食緊荔枝變食蘋果¿太搞笑啦 望住👦🏻飲哂佢🍹菠蘿特飲 +12HKD呢杯一來白雪雪咁 我仲惊冇味 點知撈一撈 個味出哂來 好fresh既菠蘿味 又唔會過甜 仲有菠蘿食 🌝 不愧係招牌 係真係好飲🤭可能經歷左上面果杯 呢杯拎左滿分😂😂…Read More
串燒真系正
美味佳
2019-02-11
👑蛋炒腸粉 16HKD應該係好多人慕名而來既招牌😏個人覺得包住蛋既炒腸粉有種年糕feel🤭😂但痴埋甜醬麻醬的確比平時滑嘟嘟既腸粉多左種火鑊香 不過我略嫌蛋炒既部分太少啦 🙈🐥雞全列 26HKD@3雞肉串——佢既雞肉大舊的來 鎖住肉汁 好正喎雞全翼——呢個係我心水🤤皮燒得夠香 夠惹味🐮串燒牛脷 11HKD我地一致認為佢係最正😈果陣牛味經過燒烤既考驗 發揮得更淋漓盡致😍厚切度岩岩好 仲帶點juicy💗🍆燒茄子 20HKD呢個係我地叫完先發現 點解唔叫既招牌 又走去加單😂時間燒得耐d 但食起來好飽阿 好有份量☺️🍹自制涼茶 5HKD串燒太上火 要飲杯涼茶壓壓驚🤣果日係夏枯草 好大杯😆食完咁多串 岩岩好飲完…Read More
又食泰菜🤣🤣
Aroy Khao Man Gai
2019-02-11
🌋咖哩軟殼蟹火山包HKD138呢到最特別我覺得就系呢個火山包😁隻隻蟹都好大隻好多肉 d蟹一分為二都有我個拳頭甘大✊配上惹味嘅咖哩 甜甜地 冇咩辣味 配上軟殻蟹 第一啖落口就好吸引人 又香口又入味🙈👧🏻佢個汁撈埋蛋花 超正嫁😍🍝泰色炒金邊粉HKD48(午餐E)金邊粉真系好大碟🙈超級大碟😂😁佢成份好足料 蛋多 粉多 仲炒得好夠鑊氣 加上佢嘅芽菜 令佢嘅口感好好🤭配上青檸汁 好開胃 令人食完一啖接一嘮😏👧🏻其實佢仲蕃茄味好重🍳星蛋黃雞翼 HKD68(午餐加$12)呢個雞翼真系想像吾到嘅新奇好食☺️蛋黃起沙 鹹蛋黃味非常岀眾 而且雞翼炸得啱啱好 又吾會太油😍👧🏻真係好香脆既雞翼 推阿😚🌮泰色肉碎生菜包HKD68生菜包d味道調得好啱 試過食其他店嘅 都冇做得好好🤔但呢間就啱啱好 豬肉肥瘦比例均暈 再加上少少嘅辣味 惹味得尼又好吃…Read More
傳統味道
Capital Café (Heard Street)
2019-02-11
———————————🍳炒蛋多士 46HKD真係好重手🤭蛋控拎上手就心心眼 多士鬆軟 滑蛋都幾香好滑 而且仲有黑松露既香味點綴 食落都幾正下 唔鬼之得咁多朋友中2🙈不過都唔平下🤭———————————🥪校長多士 25HKD呢款都幾surprise 🤭 黑松露味都幾出 夾埋cheese 好正阿 多士底又烘得脆一脆😍———————————🍝火腿通粉 30HKD同場加映既🙈因爲朋友想食而點 個人唔太好😂覺得通粉好食極都係通粉 事實證明我地都冇食哂———————————🥛奶水雞蛋 20HKD好甜好甜😂就係甜牛奶多左粒蛋 好飲既 但點解我既雞蛋攪唔爛既😫但最尾都係飲哂 都幾好飲———————…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice